بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/05/30 - 12:02
  • - تعداد بازدید: 1235
  • - تعداد بازدیدکننده: 48
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان:

نظارت بر عملکرد گروه‌های پژوهشی، فعالیتی نخبگانی است

سید محمدعلی ریاضی؛ با اشاره به اینکه نظارت بر فعالیت‌های هسته‌های پژوهشی، نیازمند علم و دانش‌فنی بالایی است، گفت: نظارت نباید به سخت‌گیری افراطی تبدیل شود و روند حرکتی را مختل کند.

~/Asset/News/News/Image/مدیریت 6.jpg

سید محمدعلی ریاضی؛ عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه تحقیق گروهی نسبت به فردی نتایج بهتری را در پی دارد، گفت: انجام کار گروهی یک هنر است.


وی افزود: متأسفانه هنر کار گروهی از دوران آموزش و پرورش آموزش داده نشده است و همین سبب می‌شود فرد در مقطع دانشگاه و حتی به عنوان هیئت‌علمی دانشگاه نیز نتواند در قالب یک گروه تحقیقاتی فعالیت کند.


ریاضی ادامه داد: تحقیق فردی آسیب‌ها و تبعات بسیاری مانند موازی‌کاری، دوباره‌کاری، هدررفت زمان، بالا رفتن هزینه، صرف انرژی مازاد و غیرکاربردی‌بودن در پی دارد.


این محقق بیوالکترونیک با اشاره ویژگی‌های یک گروه تحقیقاتی کارآمد، اضافه کرد: هیچ گروهی بدون برخورداری از مدیریت واحد به موفقیت نمی‌رسد؛ بنا بر همین اصل، گروه تحقیقاتی نیز باید مدیری کاربلد داشته باشد. علاوه بر آن، وجود یک الگوریتم حرکتی برای رسیدن به اهداف تعیین‌شده ضروری است.


وی اظهار داشت: گروه تحقیقاتی برای انجام فعالیت‌های هدفمند و ارائه نتایج کاربردی باکیفیت، باید اصول و اساس مشخصی را تدوین کند که در آن همۀ ابعاد گروه چه به لحاظ علمی و چه عملیاتی و چه حتی در حوزۀ اخلاقی ذکر شده باشد تا با آینده‌نگرر دقیق و تحت مدیریت صحیح به سمت مقصد حرکت کند. با این رویه، از بسیاری چالش‌های آتی مانند سهم‌خواهی و یا مسؤولیت‌گریزی و یا برداشت‌های اشتباه ناشی از تفاوت ساختار ذهنی افراد، پیشگیری می‌شود.


عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر بزرگ‌شدن هسته‌های نخبگانی را یکی از آفت‌های کار گروهی برشمرد و خاطرنشان کرد: هسته‌های تحقیقاتی برای کاربردی‌بودن دستاوردهای خود نیازمند تزریق تخصص‌های متنوع و مرتبط با بازار واقعی هستند. از سوی دیگر، حضور چند تخصص در یک گروه تحقیقاتی که فعالیت تخصصی دارد، سبب تضارب آراء و کندشدن حرکت خواهد شد. در این شرایط می‌توان گروه‌های مشاوره‌ای با حضور متخصصان صنعت، بازار و کسب‌وکار دانش‌بنیان در کنار هسته‌های پژوهشی تشکیل داد تا ضمن انجام فعالیت‌های تخصصی، از نظرات گروه‌های مشاوره‌ای نیز بهره‌مند شوند.


عضو شورای علمی بنیاد نخبگان استان بوشهر با بیان اینکه جامعۀ علمی کشور در انجام نظام‌مند کار گروهی نوپا است، تصریح کرد: هر حرکتی در آغاز نیازمند حمایت است. تشکیل و فعالیت‌های گروه‌های تحقیقاتی نیز به حمایت همه‌جانبۀ مالی و معنوی نیاز دارد؛ به این ترتیب که هر گروه بر اساس میزان و کیفیت فعالیت، شرایط اقتصادی پروژه و همچنین اهمیت اقدامات انجام‌شده بتواند از حمایت‌های اعطایی برخوردار شود.


ریاضی در پایان یادآور شد: نظارت بر عملکرد گروه‌های پژوهشی، خود یک فعالیت نخبگانی محسوب می‌شود چراکه نیازمند علم و دانش‌فنی بالایی است. از سوی دیگر، نظارت نباید به سخت‌گیری افراطی تبدیل شود و باتوجه به طولانی‌بودن فرآیند تحقیق و پژوهش، روند حرکتی را مختل کند.


 

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 151295
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین