بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/12/15 - 11:17
  • - تعداد بازدید: 1148
  • - تعداد بازدیدکننده: 182
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
با پیامی از سوی آیت‌الله‌العظمی جوادی‌آملی/

همایش «نکوداشت آیت‌الله شیخ محمد فاضل استرآبادی(ره)» برگزار شد

همایش «نکوداشت آیت‌الله شیخ محمد فاضل استرآبادی(ره)» با پیام‌های جداگانه‌ای از سوی مرجع‌ عالیقدر تشیع، رئیس مجلس شورای اسلامی، معاون علمی‌وفناوری رئیس‌جمهور برگزار شد.

~/Asset/News/News/Image/photo_2018-03-05_15-04-35.jpg

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ همایش ملی «نکوداشت عالم فرزانه مرحوم آیت‌الله شیخ محمد فاضل استرآبادی(ره)» تولیت فقید حوزۀ علمیۀ فیضیه مازندران با حضور علما، روحانیان، محققان و پژوهشگران حوزه و دانشگاه و مسؤولان کشوری و استانی، به همت بنیاد نخبگان استان مازندران برگزار شد.



در این مراسم، آیت‌الله طبرسی؛ نمایندۀ ولی‌فقیه در مازندران، دغدغه‌مندی را یکی از شاخص‌های شخصیتی علماء دین برشمرد و گفت: خدمت‌گذاری به جامعه از صفات بزرگان دین است.



وی در ادامه با اشاره به ویژگی‌های آیت‌الله فاضل استرآبادی (ره) و زندگی زاهدانه این عالم وارسته، افزود: زهد و تواضع این استاد برجسته، از وی یک شخصیت کم‌نظیر در حوزه ساخت که به درجۀ اثرگذاری بی‌بدیل و نخبگی رسید و می‌تواند الگوی بسیار نابی برای جوانان خاصه طلبه‌ها باشد.



امام‌جمعه ساری به ارتباط عمیق مردم با آیت‌الله فاضل استرآبادی(ره) اشاره کرد و زهد، تقوا، ساده‌زیستی و تواضع را مهمترین عامل این ارتباط عمیق برشمرد.

نمایندۀ مردم مازندران در مجلس خبرگان رهبری همچنین با اشاره به چندین دهه تلاش و مجاهدت آیت‌الله فاضل استرآبادی(ره) در حوزه‌داری اظهار داشت: وی عمر با برکت خود را برای نشر و تعلیم معارف اسلامی صرف کرد و امروز حوزه علمیه مازندران، باقیات‌الصالحات آن عالم ربانی است.



وی ولایت‌مداری را یکی از مهمترین شاخصه‌های آیت‌الله فاضل استرآبادی (ره) دانست و تأکید کرد: حوزه علمیه نیازمند رویش‌هایی مانند آیت‌الله فاضل است تا خلاء وجودی این عالم ربانی برای جامعه اسلامی پر شود.



آیت‌الله طبرسی در بخش دیگری از سخنان خود، حضور وحدت‌بخش حوزویان و دانشگاهیان در این همایش را بیانگر وجه‌مشترک این دو قشر مهم و اثرگذار جامعه دانست و خاطرنشان کرد: برگزاری چنین همایش‌های، حفظ پایه‌های صیانت از انقلاب محسوب می‌شود.



سپس محسن جهانشاهی؛ رئیس بنیاد نخبگان استان مازندران به کارآمدی الگوسازی با تجلیل و تکریم در دهه چهارم انقلاب اشاره و در ادامه با تأکید بر بند سه ماده 64 برنامه ششم توسعه کشور مبنی بر ضرورت تکریم و الگوسازی نخبگان و سرآمدان حوزوی و دانشگاهی، گفت: با این قانون جدید، حرکت مناسب برای تکریم و تجلیل از شخصیت‌های حوزوی در کشور شتاب بیشتری خواهد گرفت.



وی به رونمایی از جایزۀ علمی فاضل در حاشیه این همایش ملی اشاره کرد و در تشریح این جایزه علمی گفت: جایزه علمی فاضل، جایزه‌ای برای نخبگان و سرآمدان دانشگاهی و علمی و بورس تحصیلی است خاصه در دوران اخیر که علوم حوزوی و دانشگاهی باید با کاربردی‌تر شدن و اثرگذاری بیشتر، در خدمت رفع مشکلات، چالش‌ها و کاهش آسیب‌های جامعۀ انسانی قرار بگیرند.



حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن روحانی؛ امام جمعه شهرستان بابل و مسؤول مدرسه علمیه خاتم‌الانبیا صلوات‌الله نیز، نخبه‌پروری را یکی از شاخصه‌های مهم آیت‌الله فاضل(ره) برشمرد و گفت: این شخصیت بی‌نظیر حوزه، از همان ابتدا در مسیر نخبگی بود و برای رسیدن به این هدف نیز برنامه‌ریزی دقیق داشت.



حجت‌الاسلام‌والمسلمین روحانی با تأکید بر لزوم معرفی شخصیت‌های برجسته کشور به نسل جوان و الگوسازی برای آنان، افزود: غفلت از معرفی الگوی بومی، سبب می‌شود جوان ایرانی برای الگویابی به سمت فرهنگ بیگانه برود و همین موضوع او را دچار بحران هویتی کند.



امام‌جمعه بابل، آیت‌الله فاضل (ره) را فردی فروتن و متواضع در همه امور معرفی کرد و بیان داشت: اثرگذاری به عنوان یکی از شاخصه‌های مهم نخبگان، به خوبی در او متجلی بود و توانست با تأسیس مدرسه علمیه، سال‌های متمادی به تربیت نیروی‌انسانی فاضل و متعهد بپردازد و حتی امروزه نیز اثرات وجودی این استاد برجسته به خوبی عیان است.



در ادامه حجت‌الاسلام‌والمسلمین عباس نیک‌زاد؛ استاد درس خارج فقه حوزۀ علمیه مازندران و نمایندۀ ‌ولی‌فقیه در دانشگاه علوم پزشکی به تبیین و تشریح ولایت‌مداری آیت‌الله فاضل پرداخت و بر عملگرایی در ولایت‌مداری تأکید کرد و آن را از بارزه‌های اخلاقی مرحوم فاضل دانست.



در ادامه این همایش ملی، پیام تصویری حضرت آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی؛ مرجع عالیقدر تشیع در تجلیل و تکریم از مقام علمی و اخلاقی آیت‌الله فاضل استرآبادی(ره) پخش شد.



در این پیام، حضرت آیت‌الله جوادی آملی، ضمن تجلیل از مقام علمی و اخلاقی این عالم وارسته، کوشش و تلاش‌های آیت‌الله فاضل(ره) را عالمانه توصیف کرد و گفت: باید تلاش‌ها و کوشش‌های وی مرود بهره‌برداری نسل حاضر و آینده قرار گیرد.



این مرجع تقلید با ذکر این نکته که آیت‌الله فاضل استرآبادی عمر خود را در مسیر گسترش معارف قرآن و عترت سپری کرد، به حضور چندین ساله این عالم انقلابی در نجف اشرف اشاره کرد و افزود: آیت‌الله فاضل(ره) با فراگیری سطوح ابتدایی حوزه برای تکمیل اندوخته‌های علمی خود به نجف هجرت کرد و پس از سال‌ها دوباره به مازندران بازگشت.



وی تأسیس حوزۀ علمیه از سوی آیت‌الله فاضل استرآبادی در بابل را نقطه عطفی در فعالیت‌های علمی و تبلیغی او برشمرد و تصریح کرد: آیت‌الله فاضل با تأسیس حوزه توانست علما، فضلا و شاگردان خوبی تربیت کند.



حضرت آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی با تعبیری زیبا در وصف زندگی آیت الله فاضل، گفت: سفرنامه ملکوتی ایشان رضایت‌بخش خواهد بود و دارای نفس راضیه و مرضیه و مورد عنایت ویژه الهی هستند و خداوند انسان‌ها به این اهداف تابناک دستور رجوع می‌دهد.



همچنین پیام علی لاریجانی؛ رئیس مجلس‌شورای‌اسلامی و سورنا ستاری؛ معاون علمی‌وفناوری رییس‌جمهور و رییس بنیاد ملی نخبگان به مناسبت بزرگداشت و پاسداشت فعالیت‌های بی‌نظیر آیت‌الله فاضل استرآبادی (ره)، قرائت شد.



در بخش پایانی این همایش ملی از جایزۀ علمی فاضل با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین رضا فاضل، حجت‌الاسلام‌والمسلمین هادی فاضل از فرزندان آیت‌الله فاضل استرآبادی (ره)، امام‌جمعه بابل، معاون استاندار مازندران و رییس بنیاد نخبگان مازندران رونمایی شد.



گفتنی است، این مراسم با تقدیر از پژوهشگران و برگزیدگان برتر ملی و استانی و اهدای لوح این جایزه علمی به آنان پایان یافت.



  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 145283
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین