بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/11/18 - 10:50
  • - تعداد بازدید: 1388
  • - تعداد بازدیدکننده: 89
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
معاون استاندار مرکزی در همایش مفاخر آفتاب:

پاسداشت نخبگی یک وظیفه و رسالت عمومی است

همایش «تجلیل و تکریم از خاندان قریب» با عنوان «مفاخر آفتاب» به همت بنیاد نخبگان استان مرکزی برگزار شد.

~/Asset/News/News/Image/gharib.jpg

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ همایش «تجلیل و تکریم از خاندان قریب» با عنوان «مفاخر آفتاب»، با حضور مسؤولان دستگاه‌های درون‌استانی، مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی و اجتماع نخبگان بومی، به همت بنیاد نخبگان استان مرکزی در اراک برگزار شد.


در این مراسم، حقیقی؛ معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره مفاخر و بزرگان استان، گفت: استان مرکزی مهد نخبگان، علما، اندیشمندان و فرهیختگان بزرگی است که گرامیداشت یاد و خاطره آنان بر همه واجب است. 


وی با اشاره به ضرورت بیان نقش مهم نخبگان بومی در روند حرکتی جامعۀ بومی، افزود: برگزاری این برنامه‌ها گرچه در نگاه اول تجلیلی از نخبگان و فرهیختگان است، اما سبب شناخت هر چه بیشتر قشر جوان و الگوگیری آنان از این بزرگان نیز خواهد شد.


حقیقی تأکید کرد: نخبگان و عالمان جایگاه والایی در دین مبین اسلام دارند و تجلیل از این افراد از اهمیت خاصی برخوردار است. 


معاون استاندار مرکزی در بخش دیگری از سخنانش به سند توسعۀ فرهنگی استان اشاره کرد و گفت: سند توسعه فرهنگی استان با مشارکت فرهیختگان و نخبگان استان و با هدف الگوسازی برای جوانان تهیه شده و در این سند زندگی‌نامه و تألیفات مفاخر بومی، نگاشته شده است. در واقع این سند به بررسی تاریخ و مفاخر استان می‌پردازد.


وی بر تجلیل و تقدیر از چهره‌های برجسته استان و مفاخر در زمان حیاتشان تأکید کرد و گفت: این امر علاوه بر قدردانی از علم و اندیشه و افتخارآفرینی این بزرگان، سبب می‌شود جوانان و دیگر افراد جامعه بتوانند از آنان الگو برداری بهتری داشته باشند.



کلید پیشرفت کشور و بی‌نیازی از اقتصاد نفتی در دست نخبگان بومی است


در ادامه، تاجران؛ شهردار اراک با اشاره به لزوم پاسداشت نخبگی، بهره‌گیری از علم و دانش مفاخر و بزرگان علمی برای تبدیل علم به ثروت را مهمترین رکن توسعه دانست و گفت: کلید پیشرفت و توسعۀ کشور و بی‌نیازی از اقتصاد نفتی در دست نخبگان بومی است. امید است با تکیه بر دانش مفاخر و برنامه‌ریزی صحیح برای استفاده از دانش آنان، زمینۀ رهایی کشور از اقتصاد نفتی فراهم شود.


وی با اشاره به پتانسیل بالای استان مرکزی در تربیت و پرورش نیروی‌انسانی متخصص و متعهد، افزود: از چهار هزار و پانصد تن از مفاخر و مشاهیر شناسایی شده در سطح کشور، یک هزار و صد نفر از آنان در استان مرکزی متولد و رشد یافته‌اند که این استان را به بهشت مفاخر و سرزمین آفتاب تبدیل کرده است.


دیلمی‌عضدی؛ رئیس بنیاد نخبگان استان مرکزی نیز به اهداف سلسله برنامه‌های تکریم و الگوسازی بنیاد ملی نخبگان اشاره کرده و گفت: تمدن هر کشور مدیون اندیشمندان و فرهیختگان است و نقش نخبگان در بنای بلند فرهنگ ایران کاملا مشهود است.


وی افزود: بزرگترین سرمایۀ یک ملت، نخبگان، دانشمندان و فرهیختگان آن سرزمین است؛ این افراد مسیر رسیدن به توسعۀ پایدار را در یک ملت ترسیم می‌کنند.


رئیس بنیاد نخبگان استان مرکزی با بیان اینکه نخبگان در واقع پیش‌قراولان پیشرفت یک جامعه محسوب می‌شوند، ادامه داد: تکریم نخبگان وظیفه تک تک افراد جامعه است چراکه این افراد مهمترین نقش را در پیشرفت و تعالی جوامع دارند. در همین راستا، بنیاد ملی نخبگان بر پایه سند راهبردی کشور در امور نخبگان، تکریم از این افراد را از جمله وظایف ذاتی خود می‌داند و آن را هدفی برای ایجاد انگیزه و الگوسازی در میان جوانان برمی‌شمارد.


عضدی‌دیلمی اثرگذاری را مهمترین شرط نخبگی دانست و تصریح کرد: در حال حاضر بخشی از مخاطبان بنیاد، جوانان مستعدی هستند که توانمندی ذاتی دارند. این جوانان با الگو‌گیری از نخبگان می‌توانند رسم و راه درست پیشرفت را طی کرده و به مرحلۀ اثرگذاری برسند.


وی در ادامه خاطرنشان کرد: خاندان قریب یکی از خاندان‌های منحصر به فرد کشور قلمداد می‌شود که بزرگان بسیاری را پرورانده‌اند که هر یک اثرگذاری ملموس و ارزشمندی را در کشور به جا گذاشته‌اند. این بزرگداشت تنها به منزلۀ قدردانی و مباهات استان به این بزرگان و الگوسازی از ایشان است.


رئیس بنیاد نخبگان استان مرکزی همکاری و تعامل دستگاه‌ها و نهادهای دیگر را گامی بلند برای اجرای بهتر برنامه‌های بنیاد نخبگان استان دانست.


استاد دکتر بدرالزمان قریب؛ یکی از مفاخر خاندان قریب نیز در این همایش، ضمن خرسندی از برگزاری این برنامه و تشکر از برگزارکنندگان، به بیان جایگاه زبان فارسی و زبان سغدی و با اشاره به مشکلات زمان تحصیل و جوانی، به عوامل مؤثر در موفقیت خود پرداخت.


همچنین در ادامه دکتر احمد قریب؛ یکی دیگر از مفاخر خاندان قریب نیز ضمن تشکر از عوامل برگزاری همایش و تأکید بر ادامه این گونه برنامه‌ها برای سایر شخصیت‌های ملی و استانی، الگوگیری نسل جوان از مفاخر بومی را یک ضرورت انکارناپذیر دانست.


در بخش دیگری از این مراسم، متن پیام دکتر سورنا ستاری؛ معاون علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان توسط رئیس بنیاد نخبگان استان مرکزی قرائت شد.


در بخشی از این پیام آمده است: «برپایی مراسم نکوداشت از مقام علمی و معنوی علامه مرحوم شمس‌العلماء قریب، فرصت مغتنمی است تا نخبگان و صاحبان استعدادهای برتر کشور، بخصوص جوانان علاقه‌مند و فرهیخته در استان مرکزی، به بازخوانی افکار و اندیشه‌های آن مرد ربّانی بپردازند. او که به فقه و اصول و تفسیر و دیگر علوم حوزوی تسلطی کامل داشت، از طبع لطیف هنری نیز بهره‌ها برده و در شعر و خوشنویسی سرآمد دوران بود. از این مرد الهی آثار علمی و ادبی فراوانی باقی مانده که برخی با همت صاحب‌نظران و دلسوزان به فرهنگ ایران زمین به زیور طبع آراسته گشته و برخی دیگر همچنان مهجور مانده و اراده اهالی علم را در زمینه چاپ و ارائه به عموم جامعه می‌طلبد».


لازم به ذکر است، در پایان از کتاب مفاخر آفتاب و تمبر یادبود حجت‌الاسلام‌والمسلمین شمس‌العلماء قریب رونمایی شد و با اهدای لوح تقدیر و تندیس همایش از نخبگان خاندان قریب، تقدیر و تجلیل به عمل آمد.



اهداء یادبود برنامه به استاد بدرالزمان قریب به پاس قدردانی از زحمات و تلاش‌های این استاد زبان، قرائت شعر خاندان نجیب توسط استاد محتشم مومنی، رونمایی از کتاب مفاخر آفتاب، رونمایی از تمبر یادبود همایش، پخش کلیپ مفاخر استان و مفاخر آفتاب، افتتاح و بازدید از نمایشگاه اسناد، عکس و کتب مرتبط با خاندان قریب و موسیقی زنده و بازدید از نمایشگاه اسناد، عکس و کتب مرتبط با خاندان قریب، از دیگر بخش‌های این همایش ملی بود.


 

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 150226
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین