بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/04/25 - 00:01
  • - تعداد بازدید: 1477
  • - تعداد بازدیدکننده: 44
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رئیس دانشگاه اقماری الشتر در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان:

گذراندن فرصت مطالعاتی در داخل کشور یک تسهیل منحصربفرد است

بهرامی‌کیا گفت: ایجاد امکان گذراندن فرصت مطالعاتی در مراکز و پژوهشگاه‌های داخلی سبب می‌شود افراد به مرور در فضای واقعی پژوهش کاربردی فعالیت کنند و توانمندی لازم را کسب کنند.

~/Asset/News/News/Image/فرصت مطالعاتی7.jpg

سیف‌الله بهرامی‌کیا؛ رئیس دانشگاه اقماری الشتر در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به ضرورت حرکت دانشگاه به سمت انجام فعالیت‌های گروهی، گفت: هسته‌های پژوهشی باید به‌صورت کاملاً تخصصی فعالیت کنند.


وی ایجاد هسته‌های پژوهشی با حضور متخصصان و محققان برجسته را اقدامی مناسب و ضروری توصیف کرد و افزود: فعالیت تخصصی هسته‌ها می‌تواند زمینه‌ساز بهره‌مندی بهینه از توان نخبگانی باشد.


بهرامی‌کیا ادامه داد: کوچک، چابک و تخصصی بودن هسته‌ها یکی از عوامل مهم در بازدهی بهینه آنها است. به‌عبارت دیگر، هسته نباید آنقدر گسترده شود که تزاحم و اختلاف تخصص‌ها به وجود آید و روند فعالیت‌ها مختل شود.


متخصص برجستۀ بیوشیمی اظهار داشت: در گام اول، مشکلات موجود جامعه باید احصاء شوندکه این مهم، خود نیازمند اقدامات کارشناسی‌‌شده و دقیق است. در گام بعد باید مشکل به مسائل خرد تقسیم و تفکیک شود و هر مسئله تخصصی به یک گروه تخصصی ارجاع داده شود. در نهایت با مدیریت صحیح نتایج هر هسته، دستاورد حاصل‌شده به بهترین‌شکل پردازش‌ شده و در اختیار جامعه قرار بگیرد.


رئیس دانشگاه اقماری الشتر ایجاد ارتباط منطقی بین هسته‌های نخبگانی را از ملزومات امروز دانست و اضافه کرد: این ارتباط سبب می‌شود، هسته‌ها از توان و ظرفیت یکدیگر مطلع شده و بتوانند مسائل پیچیده موجود را با همفکری و تعامل علمی و فنی حل کنند. از سوی دیگر، برای ورود دستاوردهای هسته‌های پژوهشی به بازار، نیاز است نتایج تجاری‌سازی شوند تا قابلیت‌اجرایی پیدا کنند؛ این مهم یعنی حضور افراد متخصص در حوزۀ بازار و تجاری‌سازی نیز الزامی است.


بهرامی‌کیا در ادامه ایجاد و گسترش تعامل بین صنعت و دانشگاه را یکی از راه‌های اصلی در عملیاتی‌شدن نتایج هسته‌های پژوهشی برشمرد و تصریح کرد: متأسفانه ارتباط منطقی بین این دو وجود ندارد و صنعت و دانشگاه به دلیل تجربیات گذشته، به نوعی نسبت به هم اعتماد کافی ندارند.


وی ادامه داد: موفقیت‌های قبلی دانشگاهیان در صنعت عموماً فردی بوده نه نظام‌مند؛ استانداردسازی و نظارت بر عملکرد، برگزاری کارگاه‌ها و تشکیل کارگروه‌هایی که در آن قابلیت‌ها و ظرفیت‌های متقابل بیان شود و همچنین استفاده از ارتباطات شرکت‌های دانش‌بنیان بزرگ می‌تواند ارتباط صنعت با هسته‌های پژوهشی را تسهیل کند گرچه این اقدامات در نگاه اول نیازمند صرف هزینه و زمان است اما قطعاً در میان‌مدت نتایج خوبی در پی خواهند داشت.


رئیس دانشگاه اقماری الشتر در پایان با اشاره به اهمیت فرصت‌مطالعاتی، گفت: یکی از اقدامات خوب بنیاد ملی نخبگان، فراهم‌کردن زمینۀ مناسب برای گذراندن فرصت‌مطالعاتی در مراکز تحقیقاتی و پژوهشگاه‌های داخل کشور است. این اقدام سبب می‌شود افراد به مرور در فضای واقعی پژوهش کاربردی فعالیت کنند و توانمدی لازم را کسب کنند.


 

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 155538
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین