بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/07/22 - 12:30
  • - تعداد بازدید: 2319
  • - تعداد بازدیدکننده: 81
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

گذری بر هنرنامۀ اســتاد محمــد تقــی شــریعتی

اســتاد محمــد تقــی شــریعتی بیـن سـال‌هـای ۱۳۴۳ تـا ۱۳۵۱ در حسـینیۀ ارشـاد تهـران سـخنرانی می‌کرد تا دسـتگیر شـد و یک سـال‌ونیـم در زنـدان قزل‌قلعه حبـس بـود. از ایـن بـه بعد به دلیل کهولت سـن کمتـر در امور سیاسـی شـرکت مـی‌کـرد و تـا آخـر عمـر خویـش بـه تدریـس پرداخـت.

~/Asset/News/News/Image/شریعتی.png

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، در راستای لزوم الگوسازی از مفاخر، سرآمدان و چهره‌های شهیر علمی، فرهنگی و هنری کشور، معاونت فرهنگی بنیاد ملی نخبگان در ذیل برگزاری مراسم‌های نکوداشت این بزرگان، اقدام به انتشار «هنرنامه» کرده است.


این شماره از هنرنامه، به شرحی از مراسم نکوداشت مقام علمی و معنوی زنده‌یاد اســتاد محمــد تقــی شــریعتی می‌پردازد.


در  ابتدای این هنرنامه، شرحی از زندگینامه این استاد بزرگوار بدین شرح آمده است:



پـدرش، شـیخ محمود و پـدر بزرگش، آخوند ملاقربانعلی، از شـاگردان برجسـته ملاهـادی سـبزواری؛ حکیـم و فیلسـوف شـهیر و ممتـاز عصر خویش است. خواندن و نوشتن را در مکاتب محلی آموخت و مقدمات صرف و نحو را در مدرسـه مزینان و نزد پدر فراگرفت. سـپس به مشـهد رفـت و از درس ملاهاشـم قزوینـی؛ ادیـب بـزرگ، ادیـب ثانـی، کاظـم دامغانـی و میـرزا احمد مـدرس بهره برد.


از سـال ۱۳۰۹ علاوه بر شـرکت در دروس حـوزوی، در مـدارس ملـی شـرافت، ابـن‌یمیـن، فردوسـی و دانشسـرای مقدماتـی به تدریـس ادبیات عربـی و دروس دینـی پرداخت. از سـال ۱۳۲۰ جلسـات تفسـیر قرآن را در خانۀ خود یا دوستانش برگزار مـی‌کـرد و در سـال ۱۳۲۳ کانون نشـر حقایق اسـامی را تأسـیس کرد.






اســتاد محمــد تقــی شــریعتی در ســال ۱۳۴۱ از خدمــت در آمــوزش‌وپـرورش خراسـان بازنشسـته شـد و پـس از آن در مـاه‌هـای رمضـان ســال هــای ۱۳۴۴ و ۱۳۴۵ در مســجد هدایــت تهــران تفســیر قــرآن می‌گفـت. بیـن سـال‌هـای ۱۳۴۳ تـا ۱۳۵۱ در حسـینیۀ ارشـاد تهـران سـخنرانی می‌کرد تا دسـتگیر شـد و یک سـال‌ونیـم در زنـدان قزل‌قلعه حبـس بـود. از ایـن بـه بعد به دلیل کهولت سـن کمتـر در امور سیاسـی شـرکت مـی‌کـرد و تـا آخـر عمـر خویـش بـه تدریـس پرداخـت. وی پدر مرحوم دکتر علی شـریعتی؛ انقلابی و نویسـنده شـهیر ایرانی اسـت.


اســتاد محمــد تقــی شــریعتی در در زندگینامۀ خود چنین می‌نوسید:«همـۀ قبیلـه مـن عالمـان دیـن بودنـد. حـدود یک‌قـرن مناصب دینـی و ریاسـت روحانـی آن حـدود کـه از توابـع قابـل توجـه و ممتــاز ســبزوار اســت و در گذشــته بــه جهاتــی کــه مجــال بیانـش نیسـت، موقعیـت بسـیار مهمـی داشـته بـا پـدران و اقـوام مـن بـوده اسـت و هم‌‎اکنـون آثـار تهذیـب و تربیـت و تعلیـم و تزکیـه آنهـا در میـان اهالـی آنجـا محسـوس و مشـهود اسـت و شـکر خـدا را کـه آن نیکمـردان بـا همـت، جـز عمـل صالـح ذخیـره‌ای و غیـر از نـام نیـک یـادگاری از خـود نگذاشـتند.»






در ارج‌نامۀ دکتر سورنا ستاری؛ معاون علمی ‌‌فناوری رئیس‌جمهور که به مناسبت برگزاری مراسم تکریم مقام علمی و معنوی اســتاد محمــد تقــی شــریعتی نوشته شد، آمده است:« نام و یاد اسـتاد محمد تقـی شـریعتی، عالم بزرگ دینی و مفسـر ارجمنـد قرآن کریـم را که سـال‌های مدیـد بـا تربیت شـاگردانی ممتـاز و مبـرز و تألیف کتاب‌هایی سـودمند و اثرگـذار بـه خدمـت در نشـر و تعالـی فرهنـگ اسـلامی پرداختـه و سـرانجام در جـوار حـرم مطهـر رضـوی (ع) بـه آرامـش ابــدی دســت یافتنــد؛ گرامــی داشــته و بــه پــاس یــک عمــر جهــاد علمـی ایشـان لـوح «ارج نامـه» حاضـر را تقدیم مـی‌نمایـد.»


لازم به ذکر است، مراســم تکریــم مقـام علمـی و معنـوی اســتاد محمــد تقــی شــریعتی (ره)  28/11/1395 در دانشــگاه فردوســی مشــهد و بــه همــت بنیــاد نخبــگان اســتان خراســان‌رضــوی، بــا حضــور جمعــی از چهــره‌هــای سرآمد علمــی و فرهنگــی کشــور، شــاگردان او و اســتعدادهای برتــر برگــزار شــد.





هنرنامۀ اســتاد محمــد تقــی شــریعتی


 

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 146758
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین