بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/06/04 - 12:23
  • - تعداد بازدید: 72
  • - تعداد بازدیدکننده: 70
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

گزارش عملکرد بنیاد ملی نخبگان/ 2

در دولت یازدهم82,520,000,000 ریال تسهیلات ودیعه مسکن به 377 دانشجو صاحب استعدادبرتر تحت حمایت بنیاد ملی نخبگان پرداخت شده‌است.


«تدبیر و امید برای تولید و اشتغال»/ هفته دولت گرامی ‌باد




به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان،
نظر به آغاز برنامه‌های کاری کابینه دوازدهم و در راستای فراهم‌کردن زمینۀ مناسب برای آشنایی جامعه، خاصه جامعۀ علمی- تخصصی کشور با عملکرد بخش‌های مختلف بنیاد ملی نخبگان و همچنین آگاهی‌بخشی در خصوص پیشرفت‌های حاصل‌شده در دولت یازدهم در حوزۀ نخبگانی، گزارشی از روند و چگونگی فعالیت‌های بنیاد ملی نخبگان جهت استفاده در رسانه‌های مکتوب و مجازی در چند بخش ارائه می‌شود.


 


معاونت توسعه مدیریت و منابع بنیاد


تسهیلات ودیعه مسکن


در دولت یازدهم82,520,000,000 ریال تسهیلات ودیعه مسکن به 377 دانشجو صاحب استعدادبرتر تحت حمایت بنیاد ملی نخبگان پرداخت شده ‌است. یکی از تسهیلات بنیاد به دانشجویان مستعد، تسهیلات ودیعه مسکن است که با هدف تشویق به تشکیل خانواده و رفع مشکل مسکن دانشجویان متأهل پرداخت می‌گردد. میزان تسهیلات اعطایی برای شهر تهران مبلغ 250 میلیون ریال و سایر شهرها مبلغ 150 میلیون ریال است.


وام خرید یا ساخت مسکن


تسهیلات مسکن (خرید یا ساخت) حسب درخواست بنیاد ملی نخبگان و مصوبه شورای پول و اعتبار با ابلاغ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به بانک‌های عامل و تعیین سهمیه برای هر بانک در هر سال صورت می‌پذیرد. تسهیلات مذکور به نخبگان و استعدادهای‌برتر مورد حمایت بنیاد ملی نخبگان تعلق می‌گیرد. نخبگان و مستعدان پس از تایید و معرفی بنیاد به بانک عامل می‌توانند از تسهیلات یاد شده بهره‌مند شوند. در دولت یازدهم2083 تن از صاحبان استعداد برتر و نخبگان برای بهره‌مندی از تسهیلات مسکن به بانک‌های عامل معرفی شده‌اند.


رقم تسهیلات در سال‌های 1392 تا 1395 مبلغ یک میلیارد ریال و درسال 1396 به یک میلیارد و ششصد میلیون ریال افزایش یافته است. ميزان سود وام اعطايي مطابق مصوبه بانک مرکزی در حال حاضر 18% است. بازپرداخت تسهیلات مسکن نخبگان و استعدادهای‌برتر با توافق بین متقاضی و بانک در اقساط 5 تا 20 ساله خواهد بود. مبلغ قسط با توجه به مدت بازپرداخت و نرخ سود محاسبه و تعیین مي‌شود.


پرداخت تفاوت سود وام مسکن


از آنجا که در سال‌های گذشته سود وام مسکن که از طریق بانک‌های عامل به استعدادهای‌برتر و نخبگان پرداخت می‌گردید، 21% و 22% تعیین شده‌بود، به‌منظور حمایت از مستعدان و همچنین رفع بخشی از دغدغه‌های معیشتی آنان، پرداخت مابه‌التفاوت سود تسهیلات از سال 1393 در دستور کار بنیاد قرار گرفت. تفاوت سود به تسهیلاتی اختصاص یافت که نرخ سود آن برای ذی‌نفع بالاتر از 20% بوده و تفاوت مازاد بر 15% مطابق اقساط پرداخت شده به‌صورت سالیانه و در فواصل 3 ماهه به ذی‌نفعان پرداخت می‌گردد. در مجموع مبلغ 735/226/284/17 ریال به 229 تن از صاحبان استعدادبرتر و نخبگان در سال‌های 1393 تا 1396 پرداخت گردید. این روند تا پایان اقساط افرادی که در سال‌های یاد شده تسهیلات فوق را دریافت کرده‌اند ادامه خواهد داشت. از آنجا که اعتباری برای این منظور در بودجه بنیاد در نظر گرفته نشد و ادامه پرداخت تفاوت سود با بودجه بنیاد میسر نبود، با کاهش سود تسهیلات به 18% مابه‌التفاوت سود به دریافت‌کنندگان تسهیلات با شرایط جدید، پرداخت نمی‌شود.


تسهیل فرآیند اداری جذب نخبگان غیرمقیم به عنوان اعضای هیئت علمی در دانشگاه‌ها و موسسات علمی و پژوهشی


در سال‌ 1395 به منظور اجرایی‌نمودن مصوبه هیئت وزیران برای جذب نخبگان غیرمقیم با برگزاری جلسه با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان اداری و استخدامی هماهنگی‌های لازم در این زمینه صورت پذیرفت. در سال 1395و 1396 تعداد 69 تن از دانش‌آموختگان 400 دانشگاه برتر جهان برای جذب به‌عنوان هیئت علمی در دانشگاه‌ها و موسسات علمی و پژوهشی معرفی شدند(67 دانش‌آموخته وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، 2 دانش‌آموخته وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی). اقدامات، پیگیری‌ها و هماهنگی‌های لازم برای انجام فرآیند جذب و استخدام آنان در دانشگاه مورد نظر توسط معاونت توسعه مدیریت صورت پذیرفته است.


پیش‌بینی اعتبار حمایت از جذب نخبگان غیرمقیم در ذیل ردیف‌ بودجه


با پیگیری بنیاد مبلغ 55 میلیارد ریال اعتبار برای پرداخت حقوق و مزایای نخبگان غیرمقیم جذب شده در دانشگاه‌های کشور در بودجه سال 1396 ذیل ردیف بودجه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منظور گردید.


اجرای دولت الکترونیک


در راستای گسترش دولت الکترونیک خدمات مختلف و تسهیلات بنیاد به استعدادهای برتر و نخبگان، به‌صورت الکترونیکی و یک‌پارچه انجام می‌پذیرد. پورتال جامع به‌منظور متمرکز کردن تمامی سامانه‌های موجود و ارایه خدمات نیز در دست طراحی است که به زودی به بهره‌برداری خواهد رسید.


 


برنامه سلامت و درمان نخبگان برگزیده و استعدادهای برتر با حمایت بیمه‌ای



  • ـبیمه تکمیلی نخبگان برگزیده جایزه علامه طباطبایی


به‌منظور تکریم اساتید مشمول جایزه علامه طباطبایی، بیمه تکمیلی آنان با هدف رفع دغدغه‌های هزینه درمان اجرا گردید. در این طرح 120 استاد برگزیده مشمول جایزه مذکور با بیمه تکمیلی درمان مورد حمایت بنیاد قرار گرفته‌اند و هر ساله بیمه تکمیلی آنان با اعتبار بنیاد تمدید می‌گردد. برای بیمه تکمیلی این افراد در سال‌های 1392 تا 1396 بالغ بر 11،533،422،0000 ریال هزینه شده است.



  • ـبیمه تکمیلی صاحبان استعدادبرتر

    بیمه تکمیلی صاحبان استعداد برتر با هدف تأمین سلامت دانشجویان مستعد اجرا می‌شود. بیمه تکمیلی استعدادهای‌برتر به دانشجویان مشمول جایزه تحصیلی بنیاد اختصاص دارد که از سال 1393 اجرایی شده است.تعداد 1750 تن از دانشجویان صاحب استعدادهای برتر مشمول جایزه‌تحصیلی از بیمه تکمیلی درمان برخوردار شده‌اند. برای بیمه تکمیلی این افراد بالغ بر 11،089،359،312 ریال در دولت یازدهم هزینه شد.



  • ـبیمه تکمیلی برگزیدگان پسا دکتری

    این طرح برای حفظ سلامت و جبران هزینه درمانی نخبگان پسا دکتری اجرا می‌شود. 694 نفر از نخبگان شاغل در دوره پسا‌دکتری (دانش‌آموختگان غیر مقیم، و پسا دکتری شهید چمران و علامه طباطبایی) که تحت حمایت بنیاد قرار دارند، سالیانه از بیمه تکمیلی درمان برخوردار می‌شوند. برای بیمه تکمیلی این افراد بالغ بر 5،083،961،208 ریال در دولت یازدهم هزینه شد.



  • ـبیمه اشتغال برگزیدگان پسا دکتری

    339 نفر از نخبگان پسا دکتری غیرمقیم و پسا دکتری شهید چمران و علامه طباطبایی که تحت حمایت بنیاد قرار دارند از بیمه اشتغال (تأمین اجتماعی) برخوردار شده‌اند. برای بیمه اشتغال این افراد بالغ بر 4،410،273،890 ریال در دولت یازدهم هزینه شد.


     



  • ـبیمه اشتغال صاحبان استعدادبرتر


طرح بیمه اشتغال دانشجویان صاحب استعدادهای برتر در توافق با وزارت تعاون، کار، و رفاه اجتماعی با هدف نگهداشت سرمایه‌های انسانی اجرا می‌شود. این طرح از سال تحصیلی 1395 1394 اجرایی شده و تعداد 716 تن از دانشجویان استعداد برتر تحت حمایت بنیاد از بیمه اشتغال برخوردار شده‌اند. برای بیمه اشتغال این افراد بالغ بر 4،082،843،800 ریال در دولت یازدهم هزینه شد.


پیگیری برای تدوین و اجرای کارراهه شغلی استعدادهای‌برتر جذب شده در دستگاه‌های اجرایی


در راستای اجرای مصوبه هیئت وزیران و بخشنامه جذب و نگهداری استعدادهای برتر و نخبگان در دستگاه‌ها و به‌منظور اثرگذاری بیشتر آنان در دستگاه‌های اجرایی، موضوع حفظ پویایی آنان در فعالیت‌های شغلی در دستور کار قرار گرفته است. در این ارتباط ضرورت تدوین کار راهه شغلی و ارزیابی با هدف توانمندسازی و به‌سازی به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شده و تا پایان سال جاری عملیاتی خواهد شد.


شایان ذکر است که تا کنون تعداد کارکنان شاغل در دستگاه‌های اجرایی که استعداد برتری آنان به تأیید بنیاد ملی نخبگان رسیده است بالغ بر 510 تن می‌باشند.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 148679
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین