دهقانی با بیان اینکه اکثر کشورها نخبگان غیر مقیم را به عنوان سفیران کشورشان در دنیا میدانند و میبایست رویکرد به نخبگان ایرانی متحول شود، افزود: باید نگرشهای غیر دقیق و ناصحیح به این افراد را اصلاح کرده و نخبگانمان را به چشم سرمایه های ارزشمند کشور بشناسیم.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییس جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان در بخشی از سخنان خود در نشست خبری و در جمع خبرنگاران با اشاره به ضرورت نقش آفرینی همه دستگاهها در تحول هوش مصنوعی کشور عنوان کرد: مرکز ملی هوش مصنوعی، ماهیت و کاربردی فراتر از معاونت علمی دارد و معاونت علمی قرار است یکی از کمک کنندهها به این مرکز باشد؛ بنابراین از همه دستگاهها دعوت می کنم به توسعه این مرکز کمک کنند. ستاد هوش مصنوعی معاونت علمی قرار است با استفاده از ابزارهای این اپراتور به دانشگاهها، متخصصان، پژوهشگران و شرکتهای دانشبنیان و فناور کمک کند تا زمینه را برای توسعه این فناوری راهبردی و آیندهساز فراهم کنند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهور با اشاره به حمایت از چهار ساحت اندیشه ورزی، تولید علم، توسعه فناوری و در نهایت توسعه اقتصاد دانش بنیان و کارآفرینی گفت: در راستای تحقق رسالت معاونت علمی در دور جدید فعالیت خود مبنی بر حمایت از عرصه اندیشهورزی، سال گذشته قریب به هشت موسسه اندیشه ورزی و اندیشکده، دانش بنیان شدند.
رییس بنیاد ملی نخبگان، نقش کلیدی و راهبردی شرکتهای دانشبنیان را در اقتدار و امنیت امروز کشور یادآور شد و افزود: عملیات وعده صادق که تحسین هر بیننده ای را نسبت به توانمندی و اقتدار ایران اسلامی واداشت، نشان از توانمندی فناورانه کشور بود و نشان داد ایران از توانایی فناورانه در حوزه آفندی و پدافندی برخوردار است و همچنین از شجاعت و تدبیر استفاده صحیح و در زمان مناسب از این فناوری دیگر موهبتی است که ایران از آن برخوردار است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهوری، با اشاره به اینکه گفتمان شرکتهای دانش بنیان عمدتاً با نقش آفرینی جامعه نخبگان علمی و فناوری کشور توسعه یافت، افزود: مردم می توانند از دو مسیر سرمایه گذاری در بورس و کمک به افزایش سرمایه این شرکت ها و دوم مصرف محصولات این شرکت ها به این زیست بوم کمک کنند.
رییس بنیاد ملی نخبگان، با اشاره به رویکرد جدی مبنی بر جذب و استفاده از ظرفیتهای جامعه نخبگان ایرانی خارج از کشور، افزود: سال گذشته و در قالب برنامههای همکاری با متخصصان ایرانی خارج از کشور و طرحهای علمی، پژوهشی و فناورانه بنیاد ملی نخبگان، تعداد مراجعه از 200 دانشگاه برتر دنیا برای فعالیت در مراکز علمی، تحقیقاتی و شرکتهای دانش بنیان کشور بیش از دو برابر نسبت به سال پیشین خود بوده است.
وی با تاکید بر اینکه در موضوع مهاجرت میبایست به نخبه غیر مقیم به عنوان سرمایه علمی نگریسته و ظرفیتهای لازم برای بهرهمندی از توانمندی او فراهم شود، ادامه داد: مهاجرفرستی، امری طبیعی برای همه کشورها است و به عنوان مثال، چین به عنوان یکی از بزرگترین کشورهای مهاجرفرست دنیا، نگاه متفاوتی به این افراد دارد و افراد نخبه غیر ساکن در چین را سرمایههای خود میداند و عمده رشد علمی، فناورانه و اقتصاد کشوری همچون چین، مرهون همین افرادی است که به دیگر کشورها مهاجرت کرده اند.
دهقانی با بیان اینکه اکثر کشورها نخبگان غیر مقیم را به عنوان سفیران کشورشان در دنیا میدانند و میبایست رویکرد به نخبگان ایرانی متحول شود، افزود: باید نگرشهای غیر دقیق و ناصحیح به این افراد را اصلاح کرده و نخبگانمان را به چشم سرمایه های ارزشمند کشور بشناسیم. به طوریکه ضمن رصد دقیق رفت و آمد این افراد، شناخت دقیقی از انگیزههای مهاجرت، نیازها و زمینههای اثرگذاری آنان در کشور به دقت شناخته و برای این افراد که همگی علاقمند به وطنشان هستند، زمینه تاثیرگذاری فراهم شود.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهور، وجود اظهارنظرهای غیر دقیق و مبتنی بر آمارهای نادرست را یک آسیب جدی در حوزه مهاجرت نخبگان و ارائه تصویر شفاف از این حوزه دانست و گفت: یکی از مبانی کار علمی و فناورانه وجود اعداد و ارقام شفاف، صحیح و مبنی بر منابع و استناد به بررسی های متقن است و باید یک سری آمارهای دقیق کمی در این حوزه وجود داشته باشد.
دهقانی ادامه داد: بنیاد علم ایران و بنیاد ملی نخبگان، سال گذشته رشد قابل توجهی در بودجه داشت و امید و انگیزه بسیار خوبی را ایجاد کرد اما در برنامه امسال سازمان برنامه و بودجه، بودجه بنیاد علم کاهش داشته است که امیدواریم با پیگیری هایی که جریان دارد، این روند اصلاح شود.
رییس بنیاد ملی نخبگان در پایان در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران با اشاره به حمایت از نوآوریها و طرحهای خلاق برای اقشار خاص به عنوان یکی از مصادیق مردمیسازی اقتصاد دانشبنیان خاطرنشان کرد: تجربه نشان داده است که در جامعه توانخواهان، استعدادها و توانمندی ها نسبت به عموم جامعه بیشتر در محصولات خلاق است و در صورت نقش آفرینی انجمنها و نهادهای حمایتی، معاونت علمی، آمادگی دارد تا به طور جدی از توسعه محصولات مورد نیاز توانخواهان حمایت کند.
***
برای اطلاع از طرحهای بنیاد ملی نخبگان اینجا کلیک کنید.