بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN

پرسش‌های متداول خدمت اعطای تسهیلات به رویدادهای رقابتی مسئله محور (کد : 10062436111)

 

  1. بنیاد ملی نخبگان، از چه نوع مسابقاتی در طرح توسعۀ رویدادهای رقابتی مسئله‌محور (طرح شهید بابایی) حمایت می‌کند؟

رویداد رقابتی باید دارای ویژگی‌های زیر باشد:

الف. مبتنی بر مسئله بوده و در راستای حل یک یا تعدادی از مسائل مورد نیاز جامعه یا صنعت طراحی شده باشد.

ب. صاحب مسئله یا ذی‌نفعان مشخصی داشته باشد.

ج. مسئله متناسب با سطح دانش و بینش دانشجویان ، طلاب و دانش‌آموختگان باشد.

د. مناسب برای انجام فعالیت‌های گروهی باشد.

هـ. طی دوره‌ای حداکثر نه ماهه قابل برگزاری باشد.

و. ترجیحاً زمینة همگرایی علم و فناوری و بهره‌گیری از عرصه‌های مختلف علمی در آن وجود داشته باشد.

ز. برون‌دادها و دستاوردها و اثرات آن، ملموس و ترغیب‌کنندة دانشجویان ، طلاب و دانش‌آموختگان به حل آن باشد.

ح. حاوی برنامه‌های آموزشی و توانمندسازی برای تمامی تیم­ها باشد.

ط. بعد از اتمام رویداد رقابتی، دستاوردهای تیم‌های برگزیده، توسط صاحب مسئله یا ذی‌نفعان در رفع مشکل ، نیاز و یا خدمت‌رسانی به کشور به‌کار گرفته شود و یا تیم بتواند از دستاوردهای آن، در راستای ایجاد کسب‌وکار و خدمت‌رسانی به کشور بهره‌ گیرد.

شایان ذکر است  دارا بودن صاحب مسئله برای اجرای رویداد رقابتی، اولویت محسوب می­شود. چنانچه رویدادی فاقد صاحب مسئله باشد، ضروری است که ذی‌نفعان مشخصی داشته باشد و بتوان بر اساس خروجی­های حاصل، تیم­ها را به ذی‌نفعان معرفی کرد.

  1. مزایای قرار گرفتن یک رویداد رقابتی، در طرح توسعۀ رویدادهای رقابتی مسئله‌محور (طرح شهید بابایی) بنیاد ملی نخبگان چیست؟

الف. تشویق دانشجویان برتر دانشگاه‌های کشور برای شرکت در رویداد، با اعطای «کمک‌هزینۀ شرکت در رویدادهای رقابتی مسئله‌محور دارای عنوان طرح شهید بابایی»؛

ب.  اعطای امتیاز فعالیت نخبگانی به اعضای تیم‌های برگزیدۀ رویداد، برای بهره‌مندی از سایر تسهیلات بنیاد؛

ج. حمایت همه‌جانبۀ بنیاد از نهاد برگزارکنندۀ رویداد، از طریق اعتباردهی و تبلیغ رویداد در اجتماع نخبگانی و ترغیب این اجتماع برای حضور در رویداد، اعطای کمک‌هزینۀ برگزاری رویداد و معرفی رویداد به نهادهای دولتی و غیردولتی مد نظر برگزارکننده برای حمایت و مشارکت.

  1. برگزار کنندگان رویدادهای رقابتی مسئله‌محور چگونه می‌توانند درخواست خود را برای لحاظ رویداد در فهرست طرح توسعۀ رویدادهای رقابتی مسئله‌محور (طرح شهید بابایی) بنیاد ملی نخبگان ارائه نمایند؟

با مراجعه به «سامانۀ یکپارچۀ مدیریت نظام و اجتماع نخبگانی (سامانۀ سینا)» یا نشانی https://sina.bmn.ir/44 .

  1. نقش «صاحب مسئله» در رویدادهای رقابتی مسئله‌محور چیست؟

صاحبان مسائل این رویدادها، عمدتاً یکی از این دو هدف اصلی را دنبال می‌کنند که یکی «حل کامل مسئله یا چالش مدنظر در قالب رقابت» و دیگری «یافتن تیم‌های دارای قابلیت حل مسائل اصلی نهاد صاحب مسئله» است و انتظار دارند رویداد مورد نظر، هدف آن‌ها را محقق سازد و به همین دلیل، عمدۀ هزینه‌های برگزاری رویداد را تقبل می‌کنند. بنابراین در این رویدادها، پس از پایان رویداد، صاحب مسئله، یا «نتایج به‌دست‌آمده توسط تیم‌ها» را مورد استفاده قرار می‌دهد و یا از «توانمندی تیم‌های توانمند شناسایی‌شده در رویداد» استفاده می‌کند. با این دیدگاه، رویدادهایی که پیش از شروع، صاحب‌مسئلۀ مشخصی نداشته باشند که «عمدۀ هزینه‌های رویداد را تقبل کرده و در نظر داشته باشد در پایان رویداد از نتایج به‌دست‌آمده در رویداد و یا تیم‌های توانمند آن استفاده کند»، جزء مصادیق رویدادهای طرح شهید بابایی محسوب نمی‌شوند.

  1. چگونه می‌توان از رویدادهایی که در حال برگزاری در چارچوب طرح توسعۀ رویدادهای رقابتی مسئله‌محور (طرح شهید بابایی) بنیاد ملی نخبگان، در حال برگزاری هستند مطلع شد و در آن‌ها شرکت کرد؟

ابتدا با مراجعه به صفحۀ طرح شهید بابایی (به نشانی  http://babaei.bmn.ir/default.aspx) می‌توان از فهرست رویدادهایی که در چارچوب طرح توسعۀ رویدادهای رقابتی مسئله‌محور (طرح شهید بابایی) بنیاد ملی نخبگان در حال برگزاری هستند مطلع شد و سپس با مراجعه به وب‌گاه هر رویداد (که پیوند آن در بخش مربوط به آن رویداد در صفحۀ طرح شهید بابایی نیز درج می‌شود) در رویداد ثبت نام کرد.

 

سامانه ی گفتگوی آنلاین