بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN

 


معاونت مستعدان و   آینده سازان

 

پرسش‌های متداول در خصوص پشتیبانی از فعالیت‌های علمی و فرهنگی طلاب مستعد تحصیلی کشور  

(طرح شهید وزوایی ویژه طلاب)
در سال تحصیلی  1402- 1401

 

ویراست اول

زمستان       1401

 

مقدمه

بنیاد ملی نخبگان بر اساس اقدامات تکلیفی سند راهبردی کشور در امور نخبگان، با کمک سایر نهادهای کشور، تسهیلات متنوعی را برای اقشار مختلف اجتماع نخبگانی در سطوح مختلف فراهم آورده است. شناسایی، هدایت، توانمندسازی، جذب و بکارگیری، زمینه‌سازی برای اثرگذاری و همچنین تکریم و الگوسازی از مؤلفه‌های مسیر نخبگانی است؛ لذا بنیاد ملی نخبگان در راستای تحقق فرمایش رهبر فرزانة انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه «مدیریت تحولات‌کشور باید در دست نخبگان دانشگاهی و حوزوی قرارگیرد»و در اجرای اقدام‌های ملّی 1ـ1ـ1، 2ـ2ـ4 و 5ـ1ـ4 از سند راهبردی‌کشور در امور نخبگان (مصوّب شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ 1391/7/11) و به منظور شناسایی اجتماعات نخبگانی در حوزه‌های علمیة کشور، اقدام به اجرای برنامة جدید پشتیبانی از طلاب مستعد مشغول به تحصیل در حوزه‌های علمیۀ کشور نموده است. این طرح که بر اساس «شیوه‌نامۀ پشتیبانی از فعالیت‌های علمی و فرهنگی مستعدان برتر حوزوی کشور به نام «شهید وزوایی« مزین شده است، از سال تحصیلی 98ـ1397 اجرایی شده است و بر این اساس، بنیاد ملی هر ساله با همکاری «مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه‌های علمیه» و «مرکز نخبگان و استعدادهای برتر حوزة علمیة خراسان» و از طریق سامانة سینا این طرح را اجرایی می‌سازد. با توجه به اصول حاکم بر تدوین تسهیلات بنیاد ملی نخبگان یعنی:

 

می‌توان گفت هدایت هدفمند و تسهیل مسیر پیشرفت طلاب صاحب استعداد برتر در حوزه‌های علمیۀ کشور، مهم‌ترین هدف این طرح است.

این مجموعه شامل سؤالات پرتکرار و البته مهمی است که از درگاه‌های مختلفی جمع‌آوری شده تا در اختیار علاقه‌مندان قرار گیرد؛ با این وجود ممکن است حاوی نقص‌هایی‌ باشد. بنابراین مطالب مندرج در این مجموعه به طور کامل برای اجرای شیوه‌نامۀ طرح شهید وزوایی ویژۀ طلاب قابل استناد نیست و در صورت لزوم، تفسیرهای معاونت مستعدان و آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان مورد عنایت قرار خواهد گرفت. در پایان درخواست می‌گردد نقطه‌نظرات ارزشمند خود را به منظور اصلاح و ارتقای این پرسشگان به این معاونت منعکس نمایید.

 

با آرزوی توفیق الهی

معاونت مستعدان و آینده‌سازان

بنیاد ملی نخبگان

 

 

پرسشگان طرح شهید وزوایی

(ویژۀ طلاب حوزه‌های علمیه)

 

 

1. نخبه ‌کیست؟

واژة نخبه به فردی برجسته و کارآمد اطلاق می‌شود که در خلق و گسترش علم، فناوری، هنر، ادب، فرهنگ و مدیریت کشور در چارچوب ارزش‌های اسلامی اثرگذاری بارز داشته باشد و همچنین فعالیت‌های وی بر پایة هوش، خلاقیت، انگیزه و توانمندی‌های ذاتی از یک‌سو و خبرگی، تخصص و توانمندی‌های اکتسابی از سوی دیگر، موجب سرعت‌بخشیدن به پیشرفت و اعتلای کشور شود.

 

2. صاحب استعداد برتر (مستعد برتر)کیست؟

فردی ‌که مستعد نخبگی است، لیکن هنوز به شرایط آن دست ‌نیافته و دستیابی به آن، مستلزم فرایند هدایت و توانمند‌سازی برای کسب خبرگی و نهایتاً اثرگذاری بر محیط است.

 

3. منظور از «اجتماع حوزوی» چه کسانی هستند؟

مجموعه افرادی شامل طلبه‌ها و مدرّسان حوزه‌های علمیه است‌که در یکی از مراکز مدیریت حوزه‌های علمیة‌کشور دارای پرونده هستند.

 

4. مستعد برتر حوزوی ‌کیست؟

فردی است‌که در یکی از ساحت‌های فعالیت حوزوی، دارای استعداد ویژه‌ای در مقایسه با سایرآحاد اجتماع حوزوی است ولی لازم است این استعداد به مدد لطف الهی، تلاش فردی و پشتیبانی مراجع ذی‌ربط، هرچه بیشتر از قوّه به فعل درآید تا به «سرآمد حوزوی» تبدیل شود. مهم‌ترین شاخص‌های شناسایی مستعدان برتر حوزوی عبارت است از:

الف. دارا بودن حداکثر 40 سال؛

ب. دارا بودن انگیزه، اشتیاق و پشتکار در تحصیل حوزوی و باورمندی به هویت روحانیت؛

ج. اهتمام به امور عبادی، فضایل اخلاقی، رعایت زیّ طلبگی و حسن خلق؛

د. دارا بودن تعادل شخصیتی، فکری و سیاسی، نظم و انضباط؛

هـ . دارا بودن خلاقیت و نوآوری در ساحت‌های پنج‌گانة فعالیت‌های حوزوی.

 

5. سرآمد حوزوی کیست؟

فردی است برجسته از اجتماع حوزوی‌که اثرگذاری وی در فعالیت‌های نخبگانی مرتبط محسوس باشد و تلاش‌های وی در یکی از ساحت‌های فعالیت‌های حوزوی موجب سرعت بخشیدن به رشد فضایل اخلاقی، دینی و علمی در حوزه‌های علمیه و جامعه می‌شود. مهم‌ترین شاخص‌های شناسایی سرآمدان حوزوی عبارت است از:

الف. دارا بودن حداقل 40 سال؛

ب. تلبس دائمی درکسوت روحانیت و رعایت زیّ روحانیت؛

ج. عالم بودن در حد اجتهاد در فقه یا صاحب‌نظر بودن در یکی از رشته‌های علمی برای ساحت‌های آموزش و پژوهش یا عالم بودن در سطح 4 برای سایر ساحت‌های فعالیت حوزوی؛

د. دارا بودن وزانت فکری، اعتدال شخصیتی، باورمندی به هویت روحانیت و اشتهار به حسن اخلاق و رعایت موازین شرعی.

 

6. آیا می‌توان به طلاب لفظ «نخبه» را اطلاق ‌کرد؟

خیر؛ با توجه به تعاریف فوق، مشخص است ‌که طلاب تا نخبه (سرآمد) ‌شدن راهی طولانی در پیش دارند؛ ولی می‌توان آنان را «مستعد برتر» دانست.

 

7. آیا برای طلبه‌ای که مشمول پشتیبانی‌های بنیاد شده است، گواهی عضویت صادر می‌شود؟

خیر؛ بنیاد ملی نخبگان عضو ندارد و پشتیبانی‌های بنیاد صرفاً به دلیل احراز شرایط بهره‌مندی از هر پشتیبانی، به برگزیده اعطا می‌شود.

8. آیا بنیاد ملی نخبگان برای افرادی که از تسهیلات این بنیاد بهره‌مند شده‌اند، گواهی بهره‌مندی از تسهیلات صادر می‌کند؟

بنیاد ملی نخبگان بر اساس اقدامات تکلیفی سند راهبردی کشور در امور نخبگان، با کمک سایر نهادهای کشور، تسهیلات متنوعی را برای اقشار مختلف اجتماع نخبگانی در سطوح مختلف فراهم آورده است. تسهیلات بنیاد به واسطۀ سوابق فعالیت‌های هر فرد در زمینه‌های «آموزش»، «پژوهش» و «تبلیغ و امور فرهنگی« به وی اعطا می‌شود. از این‌رو برگزیدگی در بنیاد ملی نخبگان افتخار جدیدی محسوب نمی‌شود که لازم باشد برای آنگواهی یا معرفی‌نامه به برگزیدگان اعطا گردد و مشمولان صرفاً از تسهیلات مربوط به این شیوه‌نامه بهره‌مند خواهند شد.

 

9. آیا دریافت تسهیلات از بنیاد ملی نخبگان جزء افتخاراتی است که لازم است در رزومه به آن اشاره شود؟

تسهیلات بنیاد ملی نخبگان صرفاً به‌واسطۀ سوابق فعالیت‌های هر فرد (شامل سوابق آموزشی، پژوهشی و تبلیغی و امور فرهنگی) به وی اعطا می‌شود. با توجه به آن‌که تسهیلات بنیاد به منظور توانمندسازی و هموار کردن زمینۀ جذب و اثرگذاری مشمولان، طراحی شده است و اثرات و تبعات دریافت آن به‌صورت خودکار زمینۀ ارتقای مشمولان را ایجاد می‌کند، بنابراین استفاده از تسهیلات بنیاد، افتخار جدیدی محسوب نمی‌شود. به بیان دیگر، تأیید درخواست‌های متقاضی در بنیاد صرفاً به معنای بهره‌مندی از مزایای مندرج در تسهیلات تأیید شده برای وی است و برای درج آن در رزومه، ارزش خاصی متصور نیست.

برای مثال، فردی که در یک جشنوارۀ معتبر شرکت کرده و در آن برگزیده می‌شود، به دلیل دستاوردی که ماهیت مستقلی دارد و در آن جشنواره ارائه شده است، برگزیده می‌شود؛ به همین خاطر، برگزیدگی مذکور امتیازی برای متقاضی است و در صورتی که متقاضی امتیازات لازم را از مجموعه فعالیت‌های خود کسب کند، از پشتیبانی‌های بنیاد بهره‌مند می‌شود. بنابراین برگزیدگی در بنیاد مستقل از سوابق فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی، فناورانه و ... هر فرد نیست.

 

10. آیا برای برنامه‌ها و طرح‌های برگزار شده توسط بنیاد، گواهی حضور صادر می‌شود؟

الف. برای افرادی که در طرح شهید احمدی‌روشن، مشارکت داشته باشند، گواهی حضور در طرح، از سوی مسئول طرح صادر می‌شود.

ب. آن دسته از طلابی که در رویدادهای رقابتی مسئله‌محور (طرح شهید بابایی) شرکت کنند، مطابق با مقررات رویداد و پس از تأیید کارگزار برگزاری رویداد، گواهی شرکت در طرح صادر می‌شود.

ج.  برای آن دسته از طلاب مشمول پشتیبانی‌های بنیاد که در برنامه‌های توانمندسازی برگزار شده توسط بنیاد‌های استانی شرکت نمایند، با درخواست متقاضی، گواهی گذراندن دورۀ آموزشی موردنظر، از سوی بنیاد نخبگان استانی برگزارکنندۀ برنامه صادر می‌شود.

 

11. فعالیت‌های حوزوی موردنظر در این طرح، چه نوع فعالیت‌هایی هستند؟

منظور هر یک از فعالیت‌های مرتبط با مأموریت‌های حوزه‌های علمیه مشتمل بر ساحت‌های پنج‌گانة «آموزش»، «پژوهش»، «اخلاق‌وتربیت»، «تبلیغ و امور فرهنگی» و «مدیریت» است که شاخص‌های سنجش آن در شیوه‌نامۀ ذی‌ربط درج شده است.

 

 

12. چگونه می‌توانم به مقررات این طرح دسترسی داشته باشم؟

شیوه‌نامۀ مرتبط با طرح، از طریق وبگاه بنیاد ملی نخبگان به نشانی http://bmn.ir (در بخش زیرخدمت/ اجتماع دانشجویان و طلاب آینده‌ساز/ توسعۀ فعالیت‌های علمی و فرهنگی دانشجویان و طلاب مستعد تحصیلی (طرح شهید وزوایی)/ دریافت فایل شیوه‌نامه ویژۀ طلاب حوزه‌های علمیه) قابل دسترس است.

 

13. طلبه‌های متقاضی دریافت پشتیبانی‌های بنیاد چه‌کاری باید انجام دهند؟

متقاضیان ابتدا باید پروندة خود (شامل اطلاعات فردی، سوابق آموزشی، پژوهشی، افتخارات و ...) را در سامانۀ اطلاعاتی بنیاد به نشانیhttps://sina.bmn.ir تکمیل و پیش از اتمام مهلت زمانی اعلام‌شده از سوی بنیاد،گزینة «شناسایی و پشتیبانی از مستعدان برتر حوزوی» را در بخش «ثبت درخواست‌»/ «حوزوی» سامانه انتخاب کنند.

 

14. بررسی پرونده و انتخاب برگزیدگان به چه صورتی انجام می‌شود؟

«مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه‌های علمیه» و «مرکز نخبگان و استعدادهای برتر حوزة علمیة خراسان» ، اطلاعات بارگذاری‌شده از سوی متقاضیان را با کمک مراکز تحصیل آنان و سایر مراجع ذی‌صلاح بررسی و راستی‌آزمایی می‌کنند و سپس شورای شناسایی برگزیدگان در بنیاد ملی، برترین طلبه‌ها را بر اساس ظرفیت‌های تعیین‌شده انتخاب می‌کند.

 

15. نواقص پرونده‌ها چگونه به متقاضیان اطلاع داده می‌شود و متقاضیان باید چه اقداماتی برای رفع نقص انجام دهند؟

در زمان بررسی، نواقص پرونده از طریق کارپوشة متقاضی در سامانة سینا به وی اطلاعرسانی می‌شود و لازم است متقاضی در مهلت زمانی مذکور در پیام اعلام نقص، برای رفع نقص اقدام و پروندة خود را برای بررسی مجدد با انتخاب گزینه «بررسی مجدد» به بنیاد ارسال نماید. در غیر این صورت پس از پایان مهلت تعیین‌شده، پرونده به صورت خودکار به کارپوشة بنیاد بازمی‌گردد.

در بررسی مجدد پرونده اگر نقص برطرف نشده باشد، پرونده به مراحل بعدی منتقل و امتیاز موارد رفع نقص نشده لحاظ نخواهد شد.

 

16. طلاب چگونه می‌توانند از نتیجة درخواست خود اطلاع پیدا کنند؟

نتیجة برگزیده‌ شدن یا نشدن متقاضی از طریق کارپوشۀ وی در سامانة سینا اطلاع‌رسانی می‌شود.

 

17. اگر طلبه عضو بنیاد باشد، آیا برای بهره‌مندی از پشتیانی‌های مرتبط، نیاز به ارسال درخواست دارد؟

مجدداً تأکید می‌شود بنیاد ملی نخبگان عضو ندارد؛ بلکه به عنوان نهادی حاکمیتی در زمینة سیاست‌گذاری برای شناسایی و توانمندسازی مستعدان و به‌کارگیری و الگوسازی نخبگان در جامعه و زمینه‌سازی برای جذب و اثرگذاری آنان فعالیت می‌کند. بنابراین اصالتاً هیچ طلبه‌ای عضو بنیاد نیست و طلاب، هر سال بر اساس مقررات و معیارهای بنیاد برگزیده و مشمول پشتیبانی‌های مرتبط خواهند شد. بنابراین، همۀ طلبه‌های متقاضی، اعم از متقاضیانی که پیش از این، از تسهیلات بنیاد بهره‌مند شده یا نشده‌اند، لازم است بر اساس برنامة‌ زمان‌بندی مربوط به این تسهیلات، درخواست خود را در سامانه ثبت نمایند.

 

 

 

18. چنانچه طلبه در یک مقطع تحصیلی از پشتیبانی‌های بنیاد بهره‌مند شده باشد، امکان استفاده از این پشتیبانی‌ها در مقطع تحصیلی دیگر را دارد؟

بله؛ محدودیتی برای استفاده از این پشتیبانی‌ها در مقاطع تحصیلی مختلف وجود ندارد و چنانچه طلبه بتواند در هر سال تحصیلی در رقابت با سایر متقاضیان برگزیده شود، میتواند از این پشتیبانی‌ها بهرهمند گردد. به بیان دیگر، این پشتیبانی‌ها سالیانه است و ارتباطی با سال‌های دیگر ندارد.

 

19. تعداد دفعاتی ‌که هر طلبه در یک مقطع از تحصیل می‌تواند از این پشتیبانی‌ها بهره‌مند شود، چندبار است؟

اگر طلبه در هر سال تحصیلی در رقابت با سایر طلاب برگزیده شود، می‌تواند هر ساله (تا سقف سال‌های مجاز مذکور در شیوه‌نامه) از پشتیبانی‌ها بهره‌مند شود.

 

20. اگر طلبه در یک سال تحصیلی مشمول پشتیبانی‌های بنیاد شود، آیا برای بهره‌مندی از این پشتیبانی‌ها در سال بعد، نیاز به ارسال مجدد درخواست دارد؟

مشمولان صرفاً برای یک سال تحصیلی برگزیده می‌شوند و لازم است برای بهره‌مندی از این پشتیبانی‌ها در سال بعد، بر اساس برنامة‌ زمان‌بندی مربوط به این تسهیلات، درخواست خود را مجدداً در سامانه ثبت نمایند.

 

21. آیا صرفاً طلاب مراکز خاصی از حوزه‌های علمیه می‌توانند از این پشتیبانی‌ها بهره‌مند شوند؟

تنها ملاک بنیاد، برگزیده‌شدن فرد بر اساس مجموعه فعالیت‌های حوزوی وی در عرصه‌های «آموزش»، «پژوهش»، «اخلاق‌وتربیت»، «تبلیغ و امور فرهنگی» و «مدیریت»  است. از این‌رو تمامی طلاب مشغول به تحصیل (فارغ از محل تحصیل) امکان شرکت در این رقابت را دارند و در صورت برگزیده‌شدن، از پشتیبانی‌ها بهره‌مند می‌شوند.

 

22. آیا در انتخاب برگزیدگان، برای مرکز یا استان سهمیه در نظر گرفته می‌شود؟

خیر؛ رقابت به صورت کشوری خواهد بود و هر متقاضی در صورت کسب بالاترین امتیاز (در مقایسه با سایر متقاضیان) و بر اساس ظرفیت بنیاد ملی انتخاب خواهد شد.

 

23. دارندگان کدام یک از افتخارات علمی، به صورت مستقیم از پشتیبانی‌های این طرح بهره‌مند خواهند شد؟

صرفاً دارندگان مدال طلا، نقره یا برنز کشوری المپیادهای ملی دانش‌آموزی؛ دارندگان رتبة 1 تا 100 کشوری در آزمون سراسری ورود به دانشگاه‌ها در گروه علوم ریاضی و فنی؛ دارندگان رتبة 1 تا 100 کشوری در آزمون سراسری ورود به دانشگاه‌ها در گروه علوم تجربی؛ دارندگان رتبة 1 تا 200 کشوری در آزمون سراسری ورود به دانشگاه‌ها در گروه علوم انسانی؛ دارندگان رتبة 1 تا 100 کشوری در آزمون سراسری ورود به دانشگاه‌ها در گروه هنر،  در سال اول تحصیل در حوزه‌های علمیه به صورت مستقیم می‌توانند از تسهیلات این طرح بهره‌مند شوند.

 

24. طلاب برای ثبت درخواست در این طرح، باید مشغول به تحصیل در چه مقاطعی باشند؟

الف. «مقطع سطح 2»؛ یعنی «سال‌های دوم تا هشتم تحصیل در دورة بلندمدت برادران؛ سال‌های دوم تا پنجم تحصیل در دورة سطح 2 کوتاه‌مدت برادران (سفیران)؛ و سطح 2 خواهران»؛

ب. «مقطع سطح 3»؛ یعنی «سال‌های نهم و دهم تحصیل در دورة بلندمدت برادران؛ سطح 3 دورة کوتاه‌مدت برادران (سفیران)؛ و سطح3 خواهران»؛

ج. «مقطع سطح 4 و بالاتر»؛ یعنی «سال‌های اول و بالاتر درس خارج برادران و سطح 4 خواهران».

 

25. نحوۀ محاسبۀ امتیاز فعالیت‌های حوزوی چگونه است؟

امتیازات هر فعالیت بر اساس جداول مندرج در شیوه‌نامۀ ذی‌ربط (جدول‌های 1 تا 4) که در وبگاه بنیاد ملی قابل دسترس است، محاسبه می‌شود.

 

26. چگونه از اعتبار دستیاری بهره‌مند شویم؟

اعتبار دستیاری در قبال همکاری برای انجام فعالیت‌های مذکور در جدول شمارة 8 شیوه‌نامه، در هر نیم‌سال تحصیلی، بر اساس میزان همکاری تأییدشده طلبه توسط اساتید راهبر (که دستیاری آنان را بر عهده داشته است)، تا سقف تعیین‌شده به برگزیدگان مقاطع سطح 3 و بالاتر پرداخت می‌شود. ضمناً فعالیت‌های مربوط به انجام پایان‌نامه/ رساله، جزء «فعالیت‌های دستیاری» محسوب نمی‌شود. بدین‌منظور، بارگذاری تصویر قرارداد/ گواهی مرتبط به انجام فعالیت که درآن تاریخ شروع، تاریخ اتمام (یا مدت زمان قرارداد)، نوع فعالیت، مجموع ساعات همکاری و طرفین قرارداد ذکر شده و به تأیید یکی از مراجع رسمی مؤسسۀ تحصیل رسیده باشد، ضروری است.

 

27. بر اساس شیوه‌نامه‌های بنیاد ملی نخبگان، چه نوع فعالیت دستیاری، دارای امتیاز است؟

فعالیت دستیاری موردنظر بنیاد ملی که مصادیق آن در جدول شمارۀ 8 شیوه‌نامه ذکر شده است، به فعالیتی اطلاق می‌شود که زیر نظر یکی از استادان مؤسسه محل تحصیل متقاضی در زمان طلبگی انجام شده باشد. در صورت وجود چنین ویژگی‌ای، امکان تخصیص امتیاز مطابق با میزان ساعت فعالیت متقاضی، وجود خواهد داشت. سایر فعالیت‌ها از قبیل انجام حق‌التدریس در زمان دانش‌آموختگی یا در زمان تحصیل در سایر مؤسسات علمی به غیر از مؤسسۀ محل تحصیل متقاضی، مصداق فعالیت دستیاری محسوب نمی‌شود. سیاست اصلی بنیاد در حمایت از فعالیت‌های دستیاری، ارائۀ خدمات علمی توسط متقاضی به مؤسسات علمی به ویژه مؤسسه محل تحصیل طلبه زیر نظر استادان آن مؤسسات با هدف هدایت و توانمندسازی متقاضیان است.

 

28. آیا برای انجام فعالیت دستیاری در یک نیمسال تحصیلی صرفاً باید یکی از فعالیت‌های مذکور در جدول شماره 8 شیوه‌نامه انجام شود؟

هر طلبه می‌تواند در یک نیم‌سال تحصیلی، از میان فعالیت‌های متنوع دستیاری مذکور در جدول شماره 8 شیوه‌نامه طرح شهید وزوایی، موارد مختلفی را انتخاب و با استادان راهبر متفاوت فعالیت خود را انجام دهد و درخواست‌های متعددی را در سامانه ثبت کند. برای مثال، یک طلبه در یک نیم‌سال‌ می‌تواند فعالیت آموزش‌یاری را با نظارت استاد راهبر «الف» و فعالیت فرهنگ‌یاری را با نظارت استاد راهبر «ب» انتخاب کند و همچنین امکان انتخاب چند نوع فعالیت با نظارت یک استاد راهبر نیز وجود دارد. بدین منظور لازم است برای هر فعالیت، یک درخواست جداگانه ثبت نماید. اما باید توجه داشت که در نهایت، مبلغی که بابت دستیاری پرداخت می‌شود، تا سقف مشخص شده در جداول 6 و 7 شیوه‌نامه خواهد بود.

29. اعتبار «همکاری طلبگی» به چه صورتی پرداخت می‌شود؟

اعتبار «همکاری طلبگی»، در قبال همکاری برای انجام فعالیت‌های مذکور در جدول شمارة 9 شیوه‌نامه، در هر نیم‌سال تحصیلی، بر اساس میزان همکاری تأییدشده توسط واحد ذی‌ربط در مؤسسۀ محل تحصیل طلبه یا سایر نهادهای موردتأیید مراکز، با تأیید مدیر یا معاون ذی‌ربط مؤسسۀ محل تحصیل یا مراکز، به  برگزیدگان پرداخت می‌شود.

طلاب مشمول، برای دریافت این اعتبار، باید ماهانه حداکثر 40 ساعت فعالیت‌های طلبگی در مؤسسة محل تحصیل یا سایر نهادها و مراکز مورد تأیید معاونت آینده‌سازان انجام دهند. بدین‌منظور، بارگذاری تصویر قرارداد/ گواهی مرتبط به انجام فعالیت که درآن تاریخ شروع، تاریخ اتمام (یا مدت زمان قرارداد)، نوع فعالیت، مجموع ساعات همکاری و طرفین قرارداد ذکر شده و به تأیید یکی از مراجع رسمی مؤسسۀ تحصیل رسیده باشد، ضروری است.

 

30. آیا همکاری طلبه در مؤسسات غیرمرتبط با مراکز حوزوی برای بهره‌مندی از اعتبار «همکاری طلبگی» قابل قبول است؟

خیر؛ همکاری طلبگی باید در مؤسسۀ محل تحصیل طلبه یا سایر نهادهای مورد تأیید مراکز و بر اساس جدول شمارة 9 شیوهنامه طرح شهید وزوایی انجام شود.

 

31. آیا انجام فعالیت‌های مرتبط با پایان‌نامه/ رسالة خود طلبه، به عنوان مصداق فعالیت دستیاری قابل قبول است؟

خیر؛ انتظار بنیاد این است که طلبۀ مستعد تحصیلی علاوه بر کار بر روی پایان‌نامه/ رسالۀ خود، به سایر فعالیت‌هایی که منجر به افزایش توانمندی وی میشود نیز زیر نظر استاد راهبر بپردازد.

 

32. از آنجاکه برگزیده نمی‌تواند در هر نیم‌سال تحصیلی، از بیش از یکی از اعتبارهای «دستیاری و همکاری طلبگی»، «هستة مسئله‌محور پژوهشی/ فناورانه»، «اعزام به فرصت مطالعاتی داخلی» و «اعزام به فرصت مطالعاتی خارجی» بهره‌مند شود، نحوة بهره‌مندی طلاب از اعتبارهای مذکور به چه صورت است؟

مدت زمان انجام تعهدات طلبه برای دریافت اعتبار دستیاری، یک نیم‌سال تحصیلی است. در صورت همکاری طلبه در طرح شهید احمدی روشن در نیم‌سال اول، طلبه موظف است کلیة تعهدات خود را که قبل از ورود به طرح شهید احمدی روشن شروع کرده است، در آن نیم‌سال به پایان برساند. ولی در بازة زمانی مربوط به این تعهدات که با فعالیت وی در طرح شهید احمدی روشن هم‌پوشانی دارد، فقط کمک‌هزینة طرح احمدی روشن به وی پرداخت می‌شود. در صورت تأیید کمک‌هزینة فرصت مطالعاتی، در بازة فرصت مطالعاتی، صرفاً کمک‌هزینة فرصت مطالعاتی پرداخت خواهد شد. در صورتی که طلبه قرارداد دستیاری یا همکاری طلبگی داشته باشد و قبل از اتمام نیم‌سال تحصیلی به فرصت مطالعاتی اعزام گردد، صرفاً تا مدت زمانی که در آن نیم‌سال مشغول فعالیت دستیاری بوده و با تأیید مرکز محل تحصیل، کمک‌هزینۀ دستیاری به وی پرداخت خواهد شد.

در صورت حضور طلبه در طرح شهید احمدی روشن، امکان بهره‌مندی از سایر پشتیبانی‌های ماهانة بنیاد و کمک‌هزینة اعزام به فرصت مطالعاتی، بدون ارائه مجوز خروج از طرح، امکان‌پذیر نیست.

 

33. فرایند اعطای کمک‌هزینۀ شرکت در رویدادهای رقابتی مسئله‌محور (طرح شهید بابایی) چگونه است؟

در صورت شرکت مشمولان پشتیبانی‌های مستعدان تحصیلی در طرح‌ شهید بابایی، مطابق با تأییدیۀ کارگزار رویداد و بر اساس میزان زمانی که طلبه برای انجام فعالیت در رویداد اختصاص داده است، کمک‌هزینۀ مرتبط به وی اعطا ‌می‌شود. دریافت همزمان این کمک‌هزینه با سایر کمک‌هزینه‌ها مانند دستیاری، همکاری طلبگی و طرح شهید احمدی روشن، مانعی ندارد.

 

34. طلاب چگونه می‌توانند از تسهیلات بهره‌مند شوند؟

لازم است طلبه مدارک مثبته را در سامانة سینا بارگذاری و درخواست خود را از طریق سامانۀ اعلامی ارسال ‌کند تا در صورت تأیید، مبلغ مورد نظر به حساب وی واریز شود.

 

35. آیا برای بهره‌مندی از کمک‌هزینة شرکت در مجامع علمی، شرکت در همایش، به صورت غیرحضوری نیز مورد تأیید است؟

در صورت ارائۀ مستندات لازم مطابق شیوه‌نامه، بلامانع است.

 

36. چه معیارها و شرایطی برای استفاده از کمک‌هزینة فرصت‌مطالعاتی داخلی وجود دارد؟

برگزیدگان مقطع سطح 4 و بالاتر، برای بهره‌مندی از کمک‌هزینة فرصت مطالعاتی داخلی، باید از یکی از نهاد مورد تأیید مراکز پذیرش دریافت کند و چنانچه مؤسسة محل تحصیل طلبه با فرصت مطالعاتی وی در محل گذراندن موردنظر موافقت کند، در صورت تأیید بنیاد، طلبه می‌تواند از این کمک‌هزینه بهره‌مند شود.

 

37. کمک‌هزینة فرصت مطالعاتی داخلی چگونه پرداخت می‌شود؟

مبلغ این کمک‌هزینه، هر سه ماه، پس از دریافت گزارش سه‌ماهه از طلبه و تأیید مراکز، پرداخت می‌شود.

 

 

38. آیا طلبه می‌تواند در یک سال تحصیلی، هم از کمک‌هزینة اعزام به فرصت مطالعاتی داخلی و هم از کمک‌هزینة اعزام به فرصت مطالعاتی خارجی بهره‌مند شود؟

خیر.

 

39. کمک‌هزینة فرصت مطالعاتی خارجی چگونه پرداخت می‌شود؟

در مرحلة اول، مبلغ کمک‌هزینة ارزی، به صورت علی‌الحساب و پس از دریافت بلیت و روادید از کشور مقصد، پرداخت می‌شود. در صورت ارائة مدارکی مبنی بر همراهی همسر در سفر، کمک‌هزینة ارزی به صورت متأهلی پرداخت می‌شود. کمک‌هزینة ریالی، با دریافت گزارش سه‌ماهه از طلبه و تأیید مراکز، پرداخت می‌شود. در صورتی که طلبه از فرصت مطالعاتی استفاده نکند یا مدت‌زمان استفادة وی کمتر از زمان اعلام شده باشد، لازم است مبلغ اضافی دریافتی را به بنیاد برگرداند (تشخیص میزان اضافه پرداخت، با معاونت آینده‌سازان بنیاد است).

 

40. اگر زمان اعزام به فرصت مطالعاتی خارجی، پس از پایان سال مشمولیت وی باشد، آیا کمک‌هزینة اعزام به وی پرداخت می‌شود؟

طلبه باید از مهرماه سال 1401 تا پایان شهریور سال 1402 اقدام خود را برای اعزام به فرصت، انجام داده باشد و در این بازة زمانی به فرصت اعزام شده باشد؛ اما در صورتی که به دلایل خاصی (مانند عدم صدور به‌موقع روادید)، تاریخ اعزام وی به تأخیر افتد، اعزام وی حداکثر تا پایان آذرماه 1402 نیز پذیرفته ‌می‌شود.

 

 

 

41. اگر زمان اعزام طلبه به دورة فرصت مطالعاتی، قبل از مهرماه سال 1400 باشد، آیا کمک‌هزینة اعزام به فرصت مطالعاتی به وی تعلق می‌یابد؟

در صورت تأیید بنیاد، طلبه از این کمک‌هزینه بهره‌مند می‌شود؛ اما طبعاً میزان کمک‌هزینه، بر اساس میزان زمان باقی‌مانده از دورة فرصت که از ابتدای مهرماه 1401 در نظر گرفته می‌شود، در بنیاد تعدیل و به طلبه اعلام می‌شود.

 

42. آیا کمک‌هزینة پایان‌نامه/ رساله، در هر دورۀ تحصیلی، فقط یک ‌بار به طلبه تعلق می‌یابد؟

خیر؛ در صورت برگزیده شدن طلبه در هر سال تحصیلی پس از ثبت موضوع پایان‌نامه/ رساله و ارائۀ مستندات هزینه‌کرد جدید برای فعالیت خود (کاربرگ تأییدیه استاد راهنما شامل تأیید هزینه‌کرد مرتبط با پایان‌نامه/ رساله)، کمک‌هزینة پایان‌نامه/ رساله پس از تصویب پروپوزال از ابتدای مهرماه سال 1401 تا پایان شهریورماه سال 1402، به وی قابل پرداخت است.

 

43. برای بهره‌مندی از کمک‌هزینة اجرای پایان‌نامه/ رساله، آیا هزینه‌های غیرپرسنلی نظیر خرید لپ‌تاپ، هارد اکسترنال، ارتقاء/ تعمیر رایانه (خرید رم، هارد، کارت گرافیک و ...)، هزینة ترجمه و چاپ مقاله/ کتاب مستخرج از پایان‌نامه، پذیرفته می‌شود؟

خیر؛ هزینه‌های انجام شده بابت مواردی همانند خرید لپ‌تاپ، هارد اکسترنال، ارتقاء/ تعمیر رایانه (خرید رم، هارد، کارت گرافیک و ...)، هزینة ترجمه و چاپ مقاله/ کتاب مستخرج از پایان‌نامه و هرگونه هزینة پرسنلی، پذیرفته نمی‌شود.

 

44. آیا از کمک‌هزینة اجرای پایان‌نامه/ رساله می‌توان برای خرید کتاب استفاده کرد؟

در صورتی که کتاب‌های خریداری شده، در راستای انجام پایان‌نامه/ رساله باشد و طلبه هزینة مربوط به این موارد را از طریق کمک‌هزینة ارتباطات و امکانات علمی دریافت نکرده باشد، امکان‌پذیر است.

 

45. بهره‌مندی از اعتبار هسته‌های مسئله‌محور پژوهشی و فناورانه چه شرایطی دارد؟

بنیاد در هر سال، موضوع‌های پژوهشی و فناورانة مختلفی را مشخص می‌کند. پس از تعیین سرپرست برای هر هسته از سوی بنیاد، مشخصات دانشجویان و طلاب واجد شرایط از دانشگاه‌ها و مراکز حوزه‌های علمیه مختلف، در اختیار سرپرست هسته قرار می‌گیرد تا اعضای هسته را انتخاب کند.

 

46. آیا هدیة ازدواج و تولد فرزند به همة مشمولان متأهل اعطا می‌شود؟

خیر؛ هدیة ازدواج و تولد فرزند صرفاً به مشمولانی اعطا می‌شودکه تاریخ عقد و یا تاریخ تولد فرزندشان از اول فروردین 1400 تا پایان شهریور 1404 باشد.

 

47. در صورتی‌که طلبه و همسرش هر دو مشمول پشتیبانی‌های بنیاد باشند، آیا به هر دو هدیة ازدواج و تولد فرزند اعطا می‌شود؟

بله؛ درصورتی‌که طلبه و همسرش هر دو مشمول پشتیبانی‌های بنیاد باشند و تاریخ عقد و یا تولد فرزندشان از اول فروردین 1400 تا پایان شهریور 1404 باشد، هدیۀ مذکور به هر دو، به صورت جداگانه اعطا می‌شود.

 

48. مراحل بعد از ثبتنام چیست؟

پس از تکمیل مدارک و ثبت درخواست، مستندات بارگذاری شده از سوی کارشناسان مراکز نخبگان و استعدادهای برتر حوزه‌های علمیه مورد بررسی اولیه قرار می‌گیرد و اگر نقصی در پرونده وجود داشته باشد، آن را در سامانه به متقاضی عودت می‌دهند تا در موعد مقرر نسبت به تکمیل اطلاعات و مستندات اشاره شده اقدام نمایند. پس از تکمیل پرونده، فرایند امتیازدهی صورت می‌گیرد و پس از سایر مراحل، نتیجه از طریق سامانه اطلاع‌رسانی خواهد شد. یادآور می‌شود هر نوع اقدام در سامانه از طریق پیامک نیز به اطلاع متقاضیان خواهد رسید.

 

49. چرا ]بنیاد[ اینقدر طرحهای تو در تو پیدا کرده؛ کمی غیرواضح است. یک نفر دقیقاً نمیداند مشمول کدام طرحها میشود؟

بنیاد ملی نخبگان فرایند شناسایی نخبگان را از دوران آموزش ابتدایی تا دوران سرآمدی و مراتب بالای علمی و مدیریتی طراحی کرده و با توجه به مأموریت‌های خود، ایستگاه­های مسیر نخبگی را شناسایی و با کمک نهادهای مرتبط برای آن­ها برنامه­ریزی کرده است. مقررات بنیاد ملی به تفکیک اجتماع «دانش‌آموزی»، «دانشجویی»، «دانش‌آموختگی»، «اعضای هیئت علمی»، «مخترعان و نوآوران» و «حوزه‌های تخصصی» طراحی شده و هر فرد با توجه به اینکه در کدام رده قرار دارد، می‌تواند طرح‌های مرتبط را بررسی و متناسب با شرایط خود برای مشارکت در آن اقدام نماید. تمامی طرح‌های بنیاد به تفکیک اجتماع نخبگانی در وبگاه بنیاد به نشانی http://bmn.ir در بخش «میز خدمت» قابل مشاهده است.

 

50. برای ثبت اطلاعات تدریس کاربرگ خاصی داره یا از مدرسه نامه بگیریم؟

دریافت گواهی از محل تدریس برای این بخش کافیست.

 

51. رویکرد اصلی ]بنیاد[ دانشگاهی است. ما حتی برای ثبتنام در سامانه سینا هم مشکل داریم. همۀ کدها دانشجویی و با مدارج ارشد و دکتری دانشگاهی است. این رسماً نوعی به رسمیت نشناختن نخبگی در فضای علوم اسلامی است.

با توجه به وسعت جامعۀ دانشگاهی در کشور و لزوم برنامه‌ریزی برای حفظ سرمایه‌های انسانی برای ماندگاری و فعالیت در کشور، بنیاد ملی طرح‌های خود را با این جامعه آغاز و تکمیل کرده است و ضمن تسری بسیاری از طرح‌ها به نظام حوزه‌های علمیه مانند طرح توسعۀ فعالیت‌های علمی و فرهنگی طلاب مستعد کشور (طرح شهید وزوایی)، طرح توسعۀ هسته‌های مسئله‌محور پژوهشی/فناورانه (طرح شهید احمدی روشن)، طرح توسعۀ رویدادهای رقابتی مسئله‌محور (طرح شهید بابایی)، تسهیلات خدمت نظام‌وظیفۀ تخصصی (طرح شهید صیاد شیرازی) تاکنون، در صدد است که سایر طرح‌ها را نیز متناسب با این اجتماع طراحی و اجرایی سازد. ضمن اینکه در سامانۀ بنیاد تمامی مقاطع و مؤسسات حوزوی لحاظ شده و قابل انتخاب است.

 

52. آیا این طرح (توسعۀ فعالیت‌های علمی و فرهنگی طلاب مستعد کشور (طرح شهید وزوایی)) برای طلاب سطح یکم هم وجود دارد؟

خیر؛ تسهیلات در نظر گرفته شده بیشتر متناسب با طلابی است که در مقطع سطح 2 و بالاتر مشغول تحصیل هستند؛ ضمن اینکه طلاب سطح یک می‌توانند با ارتقای فعالیت‌های نخبگانی خود، برای مشارکت در طرح در مقاطع بالاتر برنامه‌ریزی نمایند.

 

53. بنده هیچ مدرکی برای بارگذاری ندارم؛ آیا می‌توانم در طرح شرکت کنم؟

اگر منظور ثبت درخواست برای برگزیدگی است در این صورت با توجه به اینکه بنیاد نیازمند داشتن سوابق آموزشی، پژوهشی، تبلیغی و  موارد مرتبط است لذا فقدان همه این مستندات امکان بررسی وضعیت متقاضی را از بنیاد در سازوکار خوداظهارانه را سلب  می‏کند. اگر  منظور مستندات لازم برای دریافت تسهیلات بعد از برگزیدگی است در این صورت برای برخی سازوکارهای جایگزین و خاص وجود دارد که در قالب درخواست خاص از سمت مراکز به بنیاد ملی نخبگان قابل بررسی است. به طور کلی شایان ذکر است هر فعالیتی مستنداتی نیز دارد که از طریق آن، صحت اطلاعات وارد شده احراز می‌شود؛ از این‌رو درج مستندات کافی برای بررسی فعالیت‌ها امری اجتناب‌نا‌پذیر است.

 

54. من انتظار دارم شورای عالی انقلاب فرهنگی از فکر ما ]طلاب[ برای کمک به فرهنگ جامعه استفاده کند. ما در بین مردم هستیم، برای ایجاد فرهنگ‌سازی تجربه داریم؛ اما چرا توجه نمیشه؟

بنیاد ملی نخبگان از دریافت و بکارگیری ایده‌های ناب اجتماع نخبگانی در جهت مأموریت‌های خود و همچنین تحقق اهداف کشور استقبال می‌کند. ضمن اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی نهادی مستقل از بنیاد است که جامعۀ علاقه‌مند به همکاری با ایشان می‌توانند سازوکار مناسب در این زمینه را از طریق مدیر حوزه‌های علمیه که عضو این شوراست یا از طریق کمیسیون حوزوی شورای ‌عالی به آن نهاد پیشنهاد کنند.

 

55. اگر در طول طرح حالت تعلیق ما برطرف شود، الان ما می‌توانیم در طرح ثبت‌نام کنیم یا خیر؟

متقاضیان صرفاً در مهلت زمانی مقرر که طی فراخوانی در هر سال تحصیلی اطلاع‌رسانی می‌شود، امکان ثبت درخواست برای مشارکت در طرح را دارند و خارج از موعد زمانی امکانپذیر نیست.

 

56. شرایط نخبگان چیست؟ از کجا بدانیم ما شرایط نخبگان را داریم؟

برای بهره‌مندی از تسهیلات طرح‌های مختلف بنیاد ملی نخبگان، متقاضیان باید حائز شرایط خاصی باشند که در مقررات مرتبط همان طرح درج شده است و لزوماً تحت عنوان «شرایط نخبگان» از آن یاد نمی‌شود؛ زیرا «نخبه»، «صاحب استعدا برتر» و ...، مطابق «سند راهبردی کشور در امور نخبگان» تعریف می‌شود. علاوه بر این، شرایط بهره‌مندی از طرح‌ توسعۀ فعالیت‌های علمی و فرهنگی طلاب مستعد کشور (طرح شهید وزوایی ویژۀ طلاب)، عبارت است از: الف. دارا بودن حداکثر 40 سال سن؛ ب. دارا بودن شرایط عمومی و اختصاصی؛ ج. کسب بیشترین امتیاز از فعالیت‌های نخبگانی (مطابق شیوه‌نامه)؛ و د. تأیید شورای شناسایی برگزیدگان حوزوی. جزئیات موارد مذکور در شیوه‌نامۀ «پشتیبانی از فعالیت‌های علمی و فرهنگی مستعدان برتر حوزوی کشور (طرح شهید وزوایی ویژۀ طلاب)» مندرج در در وبگاه بنیاد به نشانی http://bmn.ir، بخش «میز خدمت» قابل مشاهده است.

 

57. من کد رهگیری رو یادداشت نکردم، چه کنم؟

شما با ورود به میزکار خود (از طریق نام کاربری و رمز عبور) در سامانۀ سینا، می‌توانید بررسی نمایید که درخواستتان در چه مرحله‌ایست و نیاز به کد رهگیری نیست.

 

58. چرا طلاب فارغ‌التحصیل نمی‌توانند در طرح ]شهید وزوایی[ شرکت کنند؟ همۀ افراد زیر ۴۰ سال که طلبه نیستند، چرا دامنۀ انتخاب مستعدان رو وسیع نمی‌کنید؟

طرح توسعه فعالیت‏های علمی و فرهنگی طلاب مستعد تحصیلی کشور همانطو که از اسمش پیدا است یرای طلابی که به صورت رسمی مشغول به تحصیل  هستند طراحی شده است. سایر دانش‏آموختگان برای بهره‏مندی از تسهیلات باید به بخش تسهیلات ویژه دانش‏آموختگان مراجعه کنند. از سویی دیگر معیارها و تسهیلات طرح توسعۀ فعالیت‌های علمی و فرهنگی طلاب مستعد کشور (طرح شهید وزوایی) برای طلاب مشغول به تحصیل در دو ردۀ «مستعد برتر حوزوی» (طلاب زیر 40 سال) و «سرآمد حوزوی» (طلاب بالای 40 سال) طراحی شده است که بخش مستعدان در حال اجرا و بخش سرآمدان نیز در مرحلۀ تدوین مقررات مرتبط متناسب با ردۀ آنها قرار دارد؛ به همین دلیل نگاه بنیاد صرفاً به طلاب زیر 40 سال نبوده و در صدد است طرح را برای پوشش تمامی طلاب در حال تحصیل فراهم کند. ضمن اینکه برای فارغ‌التحصیلان نیز طرح‌هایی را نیز اجرایی ساخته و در صدد است سایر طرح‌های مرتبط با دانش‌آموختگان را برای اجتماع حوزوی نیز طراحی و اجرایی سازد.

 

 

59. چه شماره تماسی هست تا ما سؤالاتمان را بپرسیم؟

در صورت هرگونه سؤال در خصوص فرایند مشارکت در طرح، شماره تماس‌های ذیل آمادۀ پاسخگویی هستند:

الف. دبیرخانۀ مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه‌های علمیه (قم و مراکز زیرمجموعه):

32900977ـ 025؛ داخلی 9

32900978ـ 025؛ داخلی 9

ب. دبیرخانۀ مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزة علمیة خراسان:

32008163ـ051

32008475ـ051

ج. مرکز پاسخگویی بنیاد ملی نخبگان: 09601

 

60. کسی که هم شرایط دانشجویی نخبگان را دارد و هم حوزوی نخبگان، از کدام‌یک استفاده کند؟

تفاوت طرح توسعۀ فعالیت‌های علمی و فرهنگی طلاب مستعد کشور (طرح شهید وزوایی) در دانشگاه و حوزۀ علمیه، فعالیت‌های نخبگانی متناسب با نظام آموزشی هر یک از این فضاها می‌باشد؛ به همین دلیل اگر فردی هم تحصیلات دانشگاهی و هم تحصیلات حوزوی دارد، باید ببیند فعالیت‌های نخبگانی او در کدام فضا غالب بوده و از کدامیک امتیاز بیشتری می‌تواند کسب کند؛ ضمن اینکه تسهیلات در کدام فضا به کارش می‌آید. این نکته با مشاهدۀ جداول فعالیت‌های نخبگانی و امتیاز آنها در شیوه‌نامه‌های طرح توسعۀ فعالیت‌های علمی و فرهنگی طلاب مستعد کشور (طرح شهید وزوایی) ویژۀ دانشگاهیان و همچنین ویژۀ طلاب حوزۀ علمیه مندرج در در وبگاه بنیاد به نشانی http://bmn.ir، بخش «میز خدمت» قابل مشاهده است.

 

61. سلام من تازه ثبت‌نام کردم، آیا تسهیلات برای ما هم واریز می‌شود؟

بهره‌مندی از تسهیلات طرح، منوط به برگزیدگی فرد در همان سال تحصیلی است. وقتی فرد درخواست خود را در سامانه ثبت می‌کند، در صورت احراز شرایط، وارد مرحلۀ امتیازدهی می‌شود. سپس شورای شناسایی برگزیدگان حوزوی، برگزیدگان را به ترتیب بالاترین امتیاز (بر اساس ظرفیت بنیاد ملی) در هر سال تحصیلی انتخاب کرده؛ در آن صورت برگزیدگان می‌توانند از تسهیلات طرح استفاده نمایند.

 

62. تا چه زمانی می‌توانیم مدارک را بارگذاری کنیم؟

مهلت ثبت‌نام و ثبت درخواست در سامانۀ سینا صرفاً در موعد زمانی مقرر که طی فراخوانی در هر سال تحصیلی منتشر می‌شود، امکانپذیر است.

 

63. امکان تمدید زمان ثبت‌نام هست؟

تمدید زمان ثبت‌نام صرفاً در صورت اعلام از سوی بنیاد ملی نخبگان امکانپذیر خواهد بود.

 

64. چرا طلاب نخبه برای تدریس به دانشگاه‌ها معرفی نمی‌شوند؟

سازوکارهای وزارت علوم، وزارت بهداشت و حوزه‌های علمیه کمی متفاوت است و این موضوع نیازمند تعامل و توافق میان این نهادهاست که می‌توان در آینده برای آن برنامه‌ریزی کرد.

 

65. چرا بعد از اتمام دورۀ چهارساله حمایت نخبگانی تداوم پیدا نمی‌کند؟

به منظور فراهم آوردن زمینۀ رشد علمی و ارتقاء تحصیلی مستعدان برتر و جلوگیری از رکود یا تأخیر در تحصیل آنان، دوره حمایت از آنان در یک مقطع تحصیلی، معادل زمانی قرار داده شده است که به طور معمول آن مقطع طی می‌شود (حداکثر 4 سال). تداوم دوره حمایت (بیش از 4 سال) منوط به ارتقاء مقطع تحصیلی است.

66. چگونه مطلع شویم شرایط پویایی حفظ شده؟ و شرایط پویایی را حفظ کنیم؟

رویکرد بنیاد ملی، حرکت فرد مستعد در مسیر طراحی شده برای رسیدن به نقطۀ اثرگذاری است؛ بنابراین حفظ شرایط پویایی به معنای استمرار فعالیت‌های نخبگانی متناسب با نقطه‌ای از مسیر است که فرد در هر مرحله در آن قرار دارد تا بتواند از یک مرحله به مرحلۀ دیگر حرکت کند.

 

67. منظور از انتشارات معتبر دقیقاً کدام‌ها است؟

فهرست انتشارات مورد تأیید بنیاد ملی، بر اساس فهرست دانشگاه‌ها و مراکز معتبری که دارای نظام داوری هستند، تعیین می‌‌شود. این فهرست در سامانۀ سینا قابل مشاهده است.

 

68. راه ارتباطی با خود معاون آینده‌سازان چگونه است؟

متقاضیان از طریق ارسال نامۀ مکتوب به معاونت مستعدان و آینده‌سازان بنیاد ملی یا رایانامۀ contact@bmn.ir می‌توانند مستقیماً با معاون مستعدان و آینده‌سازان ارتباط داشته باشند. علاوه بر این، اطلاعات تماس معاون مستعدان و آینده‌سازان بنیاد در وبگاه بنیاد ملی نخبگان به نشانی http://bmn.ir در بخش «معاونت‌ها و دفاتر»، «معاون مستعدان و آینده‌سازان»، «آشنایی با معاون» قابل مشاهده است.

 

69. من در مؤسسه نفحات استادیاری داشتم، چطور برای بنیاد اثبات کنم؟ مدرکی ندادند.

چنانچه مؤسسه مذکور، مؤسسه‌ای حوزوی و زیرمجموعه یکی از مراکز مدیریت حوزوی باشد، موظف به همکاری با طلاب در صدور گواهی است. در این زمینه می‌توانید به مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه­های علمیه مراجعه نموده یا تماس بگیرید.

70. چرا ادارات دولتی نخبگان را جذب نمی‌کنند؟

متقاضیان برای جذب در دستگاه‌های اجرایی کشور می‌توانند بر اساس آیین‌نامۀ «جذب و نگهداری سرمایۀ انسانی استعداد برتر و نخبه در دستگاه‌های اجرایی» مصوب هیئت‌وزیران و شیوه‌نامۀ «شناسایی استعدادهای برتر به منظور جذب در دستگاه‌های اجرایی کشور» که در بنیاد به تازگی اجرایی شده است، اقدام نمایند.

 

71. من بالای ۴۰ سال سن دارم؛ چرا نمی‌توانم در طرح توسعۀ فعالیت‌های علمی و فرهنگی طلاب مستعد کشور (طرح شهید وزوایی) شرکت کنم؟

در آیین‌نامۀ شناسایی و پشتیبانی از برگزیدگان حوزوی کشور، افراد بالای 40 سال در ردۀ «سرآمد حوزوی» می‌گنجند و مقررات مرتبط با آن در دستورکار معاونت سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی قرار دارد؛ که پس از طیّ مراحل قانونی به اجرا درمی‌آید و این رده از متقاضیان نیز می‌توانند برای تسهیلات مرتبط در این بخش نیز درخواست خود را ثبت نمایند.

 

72. من فقه و اصول و فلسفه کار کردم؛ برای پایان‌نامۀ سطح سه‌ام چه موضوعاتی می‌توانم انتخاب کنم که مشمول حمایت بنیاد شود؟

برای بهره‌مندی از تسهیلات مرتبط در طرح توسعۀ فعالیت‌های علمی و فرهنگی طلاب مستعد کشور (طرح شهید وزوایی)، موضوع پایان‌نامه تأثیری در اصل بهره‌مندی یا میزان آن ندارد. علاوه بر این، بنیاد ملی نخبگان بر اساس آیین‌نامۀ پشتیبانی از پایان‌نامه‌های مقاطع تحصیلات تکمیلی و  به ‌منظور گسترش زمینه‌های پژوهش در حوزه‌های مرتبط با اجتماعات و نظام نخبگانی و بهره‌مندی از توان تخصصی مراکز علمی کشور، سالانه از پایان‌نامه‌های مصوّبی که موضوع پژوهش آنها مرتبط با مأموریت‌های بنیاد است و یکی از نیازهای پژوهش بنیاد را برطرف کند، با اختصاص پژوهانه پشتیبانی می‌کند. متقاضیان برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانند به وبگاه بنیاد ملی نخبگان به نشانی http://bmn.ir، بخش «میز خدمت»، قسمت «برنامه‌های پژوهشی»، بخش «پشتیبانی از پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها» مراجعه نمایند.

 

73. مدارکی که در سامانۀ سینا بارگذاری کردم، چند هفته است که بررسی نشده؛ چرا؟

در وهلۀ اول شرایط لازم متقاضیان در سامانه بررسی می‌شود؛ اگر شرط لازم برای شرکت در طرح را نداشته باشید، مدارک بررسی نشده باقی می‌مانند؛ ولی در صورت دارا بودن شرایط لازم تمامی مدارک بارگذاری شده بررسی و امتیازدهی می‌شود.

 

74. چگونه اطلاع داده می‌شود که رد یا پذیرفته شدیم؟

نتیجۀ بررسی پرونده از طریق سامانۀ سینا به اطلاع متقاضیان رسانده می‌شود.

 

75. فعالیت‌ها باید فقط برای سال قبل باشند؟

در محاسبة امتیاز، صرفاً به فعالیت‌های پژوهشی که در چهار سال اخیر انجام شده باشد، امتیاز تعلق می‌گیرد. در محاسبة امتیاز فعالیت‌های تبلیغی و فرهنگی نیز فعالیت‌های چهار سال اخیر متقاضی لحاظ می‌شود و صرفاً دو درصد امتیازهای مربوط به فعالیت‌های سال‌های قبل از آن محاسبه و به مجموع امتیازات متقاضی اضافه خواهد شد.

 

76. من مصاحبۀ نخبگان حوزه را خرداد دادم، قبول هم شدم، ولی چرا اسمم تو سایت سینا نیست؟

مصاحبه در مراکز امور نخبگانی حوزه‌های علمیه به معنای ثبت درخواست در طرح توسعۀ فعالیت‌های علمی و فرهنگی طلاب مستعد کشور (طرح شهید وزوایی) بنیاد ملی نخبگان نیست، بلکه معدل مصاحبه یکی از شرایط لازم برای شرکت در طرح است؛ از این‌رو تمامی متقاضیان بایستی روال ثبت‌ درخواست در سامانۀ سینا را مطابق راهنمای ثبت درخواست طی نمایند تا درخواستشان ثبت شود.

 

77. بیش از ده سال تدریس دارم، کار تألیف انجام می‌دهم، نیاز به حمایت داریم تا در حوزه‌های موردنظر فعالیت کنیم، چه کار باید کنیم؟

بنیاد ملی نخبگان بر اساس مجموع امتیاز حاصل از فعالیت‌های نخبگانی، تسهیلات متنوعی را در قالب چندین طرح به مشمولان حائز شرایط اعطا می‌نماید؛ که موارد اشاره شده نیز از مصادیق فعالیت‌های نخبگانی به شمار می‌روند و امتیازی متناسب دارند؛ از این‌رو بر اساس شرایط خود می‌توانید برای شرکت در طرح موردنظر اقدام نمایید و در صورت برگزیده شدن از تسهیلات بهره‌مند شوید.

 

78. تو سامانۀ سینا کد کاربری و کلمه عبور چی بزنیم؟

پس از ثبت‌نام در سامانۀ سینا، نام کاربری، کد ملی شما، و رمز عبور توسط خودتان در مرحلۀ ثبت‌نام تعیین می‌شود. به این منظور ابتدا باید در بخش «نام‌نویسی متقاضی» در صفحۀ نخست سامانۀ سینا، اطلاعات خود را وارد نمایید و در «اطلاعات کاربری» رمز عبور موردنظر را با رعایت الزامات تعیین‌شده انتخاب کنید و سپس وارد سامانه شوید.

 

79. در ثبت اطلاعات پژوهشی/ کتاب درخواست شده که هم تصویر جلد و هم تصویر شناسه بارگذاری شود؛ ولی امکان بارگذاری دو تصویر وجود ندارد. لطفاً راهنمایی بفرمایید.

با توجه به محدودیت‌های سامانه، مناسب است هر تعداد عکس که برای ارسال مدنظر است، در قالب یک فایل فشرده (فایل زیپ) بارگذاری شود.

 

80. ثبت اطلاعات در دورۀ قبل تا برهۀ شهریور 1401 بود؛ در دورۀ جدید فقط باید فعالیت‌های سه ماهۀ پاییز رو ثبت کنیم، فعالیت‌های آتی رو چه کار کنیم؟

فعالیت‌هایی را که تا پایان شهریور 1401 ثبت کردید مربوط به تسهیلات توسعۀ فعالیت‌های علمی و فرهنگی طلاب مستعد کشور (طرح شهید وزوایی) در سال تحصیلی 1401 -1400 بوده، ولی چنانچه در سال تحصیلی جاری نیز بر اساس فعالیت‌های 4 سال اخیر خود برگزیده شدید، می‌توانید فعالیت‌های مرتبط با تسهیلات طرح را که از ابتدای مهر 1401 تا پایان سال تحصیلی، انجام داده یا خواهید داد، ثبت کرده و از این تسهیلات بهره‌مند شوید.

 

81. امتیاز فرزندآوری چرا برای آینده است؟

هدیۀ ازدواج و تولد فرزند از همان سال مشمولیت تا چهار سال بعد قابل استفاده است.

 

82. انتشارات مورد تأیید جامعۀ نخبگان کدام است؟

فهرست به‌روز انتشارات مورد تأیید بنیاد ملی در بخش مرتبط در سامانۀ سینا (بخش کتاب) قابل مشاهده است. این فهرست هر ساله از سوی معاونت مستعدان و آینده‌سازان بنیاد به‌روزرسانی می‌شود.

 

83. اگر فعالیت سال‌های گذشته را در طرح سال گذشته در سامانۀ سینا ثبت کرده باشیم، الان فقط فعالیت‌های یک سال اخیر را باید ثبت‌کنیم؟

اطلاعات با یک‌بار بارگذاری، در سامانه ثبت می‌شوند و برای دوره‌های بعدی، لازم است اطلاعات را تکمیل و مجدداً ثبت درخواست را انجام دهید.

 

84. نتیجه نهایی حتی اگه هیچ امتیازی هم دریافت نکرده باشیم، به اطلاع طلاب می‌رسد؟

بله، نتیجۀ نهایی مبنی بر پذیرش یا عدم پذیرش از طریق سامانۀ سینا به اطلاع متقاضیان می‌رسد.

 

85. اگر قبلاً در سامانۀ سینا ثبت‌نام نکرده باشیم و عضو بنیاد نشده باشیم، باز هم می‌توانیم در طرح توسعۀ فعالیت‌های علمی و فرهنگی طلاب مستعد کشور (طرح شهید وزوایی) شرکت کنیم؟

یادآور می‌شود که بنیاد ملی نخبگان «عضو» ندارد؛ بلکه مستعدان منتخب از تسهیلات ذی‌ربط برای طیّ مسیر نخبگی بهره‌مند می‌شوند. ضمن اینکه شرایط شرکت در طرح توسعۀ فعالیت‌های علمی و فرهنگی طلاب مستعد کشور (طرح شهید وزوایی)، دارا بودن شرایط عمومی و اختصاصی (مطابق با شیوه‌نامه) است و ارتباطی به بهره‌مندی از سایر تسهیلات بنیاد ندارد.

 

86. شیوۀ ثبت کاربرگ هدیه ازدواج و تولد فرزند در سامانۀ سینا به چه شکل است؟

در دوره‌های گذشته، بارگذاری کاربرگ‌های مرتبط برای بهره‌مندی برگزیدگان از تسهیلات (که یکی از آن‌ها هدیۀ ازدواج و تولد فرزند است) در بستر سامانه‌های معرفی شده از سوی مراکز امور نخبگانی انجام شده و انشاءالله به زودی در بستر سامانۀ سینا پیاده‌سازی خواهد شد. به همین دلیل فعلاً کاربرگ‌ها در سامانۀ سینا قابل دریافت نیست.

 

 

 

87. اثبات دستیاری و همکاری طلبگی برای بنیاد به چه شکل است؟

اعتبار «همکاری طلبگی»، در قبال همکاری برای انجام فعالیت‌های مذکور در شیوه‌نامه، در هر نیم‌سال تحصیلی، بر اساس میزان همکاری تأییدشده توسط واحد ذی‌ربط در مؤسسۀ محل تحصیل طلبه یا سایر نهادهای موردتأیید مراکز، با تأیید مدیر یا معاون ذی‌ربط مؤسسۀ محل تحصیل یا مراکز، به  برگزیدگان پرداخت می‌شود. اعتبار «دستیاری» نیز در قبال همکاری برای انجام فعالیت‌های مذکور در جدول شمارة 8 شیوه‌نامه، در هر نیم‌سال تحصیلی، بر اساس میزان همکاری تأییدشده طلبه توسط اساتید راهبر (که دستیاری آنان را بر عهده داشته است)، به برگزیدگان مقاطع سطح 3 و بالاتر پرداخت می‌شود.

 

88. «طرح پژوهشی» و «ایده‌پردازی» تعریف مشخص و دقیقی دارد؟

«طرح پژوهشی» مجموعه‌ای از مطالعات و فعالیت‌های مشخص علمی ـ پژوهشی است برای رسیدن به یک هدف معین که در چارچوب طرح‌نامه مصوب انجام می‌شود. «ایده‌پردازی» یعنی راه حلی که برای رفع یک مشکل یا بهره‌‌گیری از یک فرصت ارائه می‌شود و در صورت تحقق، نتیجه آن، محصول، فرایند یا خدمت جدید است.

 

89. برای شرکت در مجامع داخلی و خارجی با رویکرد ارائۀ مقاله و سخنرانی برای طلاب برتر اطلاع‌رسانی نمیشود؟

تمامی تسهیلات طرح توسعۀ فعالیت‌های علمی و فرهنگی طلاب مستعد کشور (طرح شهید وزوایی) از جمله تسهیلات شرکت در مجامع داخلی و خارجی، سالانه در قالب «راهنمای بهره‌مندی از تسهیلات طرح شهید  وزوایی» به اطلاع طلاب محترم می‌رسد. مجامع داخلی و خارجی به انتخاب خود برگزیده و بر اساس زمینۀ فعالیت وی صورت می‌پذیرد و برگزیدگان طرح از کمک‌هزینۀ شرکت در آنها بهره‌مند می‌شوند.

 

90. از ده قلمرو تبلیغی، فقط یکی لحاظ می‌شود؟

در صورتی که عرصۀ «تبلیغ و امور فرهنگی» را انتخاب کرده باشید، با توجه به تنوع و تعدد قلمروهای تخصصی تبلیغ، یک قلمرو تخصصی را به عنوان قلمرو اصلی می‌توانید انتخاب کنید که امتیاز این قلمرو اصلی با لحاظ ضریب (مطابق فرمول‌های مندرج در شیوه‌نامه) محاسبه می‌شود و از سایر قلمروها نیز حداکثر تا 30 امتیاز می‌توانید امتیاز کسب کنید. بنابراین امتیاز همۀ فعالیت‌ها لحاظ می‌شود فقط ضریب امتیازها متفاوت است.

 

91. «مصاحبۀ تخصصی» چیست و چطور برگزار می‌شود؟

یکی از شرایط تخصصی شیوه‌نامه، قبولی در مصاحبه علمی یا تخصصی است. چنانچه متقاضی عرصۀ آموزش باشید، صرفاً در مصاحبه علمی باید شرکت کنید، ولی متقاضیان سایر عرصه‌ها (تدریس، پژوهش، یا تبلیغ) علاوه بر مصاحبه علمی، در مصاحبه تخصصی آن عرصه نیز باید شرکت کنند.

 

92. چگونه از نتیجۀ بررسی پرونده اطلاع پیدا کنیم؟

نتیجۀ بررسی پروندۀ متقاضیان از طریق سامانۀ سینا اطلاع‌رسانی خواهد شد. هرگونه تغییر در وضعیت میزکار متقاضی نیز از طریق پیامک به ایشان اطلاع داده می‌شود تا مشاهد نماید.

 

93. این طرح جدای از بحث ناب هست؟

«ناب»، اصطلاح دوره‌های شناسایی مستعدان برتر در حوزه‌های علمیه خواهران است؛ در حالیکه طرح توسعۀ فعالیت‌های علمی و فرهنگی طلاب مستعد کشور (طرح شهید وزوایی ویژۀ طلاب)، یکی از طرح‌های حمایتی بنیاد ملی نخبگان است که شامل برگزیدگان حوزه‌های علمیه اعم از برادران و خواهران می‌شود که بر اساس شیوه‌نامۀ مرتبط انتخاب می‌شوند.

94. تنها امکان انتخاب یکی از عرصه‌های آموزش، پژوهش و تبلیغ و امور فرهنگی را داریم؟ نمی‌شود چند عرصه را انتخاب کنیم؟

خیر؛ امکان انتخاب همزمان چند عرصه وجود ندارد. متقاضی بر اساس غالب فعالیت‌های خود عرصۀ مرتبط را انتخاب می‌کند تا با اختصاص ضریب بالاتر، امتیاز بیشتری کسب کند. یادآور می‌شود در هر عرصه، مجموع امتیاز سایر فعالیت‌های متقاضی نیز محاسبه و جمع می‌شود. به عنوان مثال، اگر فردی عرصۀ «پژوهش» را انتخاب کرده باشد، علاوه بر آن، مجموع امتیاز فعالیت‌های «آموزشی» و «تبلیغی و امور فرهنگی» وی نیز محاسبه می‌شود.

 

95. برای ثبت سوابق نیاز به گواهی‌های اصلی از مراکز هست یا می‌توان بعداً گواهی‌ها رو ثبت کرد؟

در زمان ثبت درخواست بایستی مستندات معتبر بارگذاری شده باشد؛ زیرا بر اساس آن امتیازدهی صورت می‌پذیرد.

 

96. برای بهره‌مندی از تسهیلات تولد فرزند کجا باید اطلاعات رو ثبت کنیم؟

مدارک و مستندات مرتبط با بهره‌مندی از تسهیلات، باید در موعد زمانی مقرر در سامانه‌ای که به اطلاع برگزیدگان می‌رسد، بارگذاری شود.

 

97. تسهیلات فرزند، فقط به فرزندان متولد شده تعلق می‌گیرد یا در ماه‌های آینده هم متولد شوند، تعلق می‌گیرد؟

هدیۀ ازدواج و تولد فرزند از سال مشمولیت تا چهار سال بعد به ازای تولد هر فرزند قابل استفاده است.

 

 

98. آیا می‌شود همکاری طلبگی و دستیاری را همزمان استفاده کرد؟

برگزیدگان مقاطع سطح3 و بالاتر، در هر نیم‌سال تحصیلی می‌توانند هم‌زمان از اعتبار «دستیاری» و اعتبار «همکاری طلبگی» بهره‌مند شوند؛ مشروط به آنکه میزان مجموع این دو فعالیت، از 50 ساعت در ماه تجاوز نکند.

 

99. آیا فردی که در عرصۀ آموزش استعداد و علاقه دارد، ولی فعالیت تبلیغی و پژوهشی خاصی ندارد هم می‌تواند درخواست خود را ثبت کند؟

بله، اگر ضمن دارا بودن شرایط عمومی و اختصاصی، مطابق شاخص‌های مندرج در شیوه‌نامه در عرصۀ آموزش فعالیت‌های مدنظر را داشته باشد، امکان ثبت درخواست وجود دارد.

 

100. برای ثبت سوابق، آیا گواهی اصلی لازم است؟

بله، تصویر گواهی یا مستندات لازم هنگام ثبت اطلاعات بخش‌های مختلف در سامانۀ سینا الزامی است.

 

101. تماس برای دریافت پاسخ چه ساعاتی مقدور هست؟

همکاران از شنبه تا چهارشنبه ساعت 8 تا 16 پاسخگوی متقاضیان هستند.

 

102. لیست مسائل مورد تأیید بنیاد برای پایان‌نامه چیست که موضوع پایان‌نامه خودمان قرار دهیم؟

اعطای کمک‌هزینة «اجرای پایان‌نامه/ رساله»، منوط به تصویب پیشنهادۀ پایان‌نامه/ رساله / تحقیق‌ پایانی سطح 2 طلبۀ برگزیده در مؤسسة محل تحصیل است و بر اساس فهرست هزینه‌های (غیرپرسنلی) تأییدشده از سوی استاد راهنما، در طول سال تحصیلی (تا پایان شهریورماه 1402)، به طلبه پرداخت می‌شود. اعطای این کمک‌هزینه منوط به تعیین موضوعات مورد تأیید بنیاد نیست.

علاوه بر این اعتبار در این طرح، بنیاد ملی نخبگان در قالب طرح جداگانه‌ای، سالانه از پایان‌نامه‌های مصوّب هر یک از دانشگاه‌ها، ‌پژوهشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی ‌کشور که بر اساس مقررات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا شورای عالی انقلاب فرهنگی فعالیت می‌کنند و موضوع پژوهش آنها مرتبط با مأموریت‌های بنیاد است و یکی از نیازهای پژوهش بنیاد را برطرف کند، با اختصاص پژوهانه پشتیبانی می‌کند. متقاضیانی که موضوع پایان‌نامه‌شان مرتبط با محورهای پژوهشی اعلام شده از سوی بنیاد است، می‌توانند در موضوعات مرتبط یاریگر بنیاد برای انجام احصای چالش‌های مرتبط با نخبگان باشند. این موضوعات و جزئیات مربوط به آن، در وبگاه بنیاد ملی (http://bmn.ir) در بخش «میز خدمت»، «برنامه‌های پژوهشی بنیاد»، «پشتیبانی از پایان‌نامه‌ها» قابل مشاهده است.

 

103. آیا بنیاد ملی نخبگان از طرح‌های خاص حوزوی مانند طرح امین هم پشتیبانی می‌کند؟

در حال حاضر رویکرد بنیاد در طرح توسعۀ فعالیت‌های علمی و فرهنگی طلاب مستعد کشور (طرح شهید وزوایی)، پشتیبانی از فعالیت‌های علمی و فرهنگی خود مستعدان برتر است. طرح‌های حوزوی و پشتیبانی از آن و برگزیدگان آن‌ها، در قالب یکی از رویدادهای معتبر و بر اساس مقررات مرتبط در بنیاد ملی قابل بررسی و اعتبارسنجی است. ضمن این که فعالیت در قالب طرح امین به عنوان فعالیت «تبلیغی و فرهنگی» قابل قبول است.

 

 

 

104. یکی از مشکلات موجود، شرایط سن هست؛ چرا افراد بالای 40 سال نمی‌توانند از تسهیلات استفاده کنند؟

بر اساس آیین‌نامۀ «شناسایی و پشتیبانی از برگزیدگان حوزوی کشور»، برگزیدگان در دو ردۀ «مستعد برتر» (حداکثر 40 سال) و «سرآمدان» (حداقل 40 سال) شناسایی و به اقتضای ردۀ برگزیدگی، از تسهیلات مرتبط بهره‌مند می‌شوند. طرح توسعۀ فعالیت‌های علمی و فرهنگی طلاب مستعد کشور (طرح شهید وزوایی) ویژۀ ردۀ مستعدان برتر است و فعالیت‌ها و تسهیلات آن نیز مناسب همین بازۀ سنی طراحی شده است. مقررات مرتبط با سرآمدان نیز در حال تدوین است و به زودی متقاضیان بالای 40  سال نیز بر اساس شرایط و معیارهای مقررات مصوب می‌توانند در طرح مرتبط شرکت نمایند.

 

105. آیا تمرکز طرح در استان قم است؟ شهرستانی‌ها چه می‌شوند؟

خیر؛ رویکرد بنیاد ملی، شناسایی طلاب مستعد بر اساس شرایط عمومی و اختصاصی آنان و کسب بالاترین امتیاز در مقایسه با سایر متقاضیانی است که در یک دورۀ مشخص در طرح شرکت کرده‌اند؛ ضمن اینکه ظرفیت سالانۀ بنیاد ملی نیز سقف تعداد برگزیدگان را مشخص می‌کند. در این فرایند متقاضیان از سراسر کشور امکان ثبت درخواست را دارند و برگزیدگان فارغ از محل تحصیل و صرفاً به واسطۀ بالاترین امتیاز از اقصا نقاط کشور انتخاب می‌شوند.

 

106. طرح شهید احمدی روشن چه تفاوتی با طرح شهید بابایی دارد؟

در طرح شهید احمدی روشن، استادان خبرة دانشگاهی/ حوزوی و متخصصان برتر صنعتی با شناسایی مسائل و مشکلات اصلی کشور، هستههای نخبگانی مسئلهمحور را با مشارکت مستعدان برگزیده تشکیل داده و به صورت علمی و تخصصی در قالب طرحی مشخص و در بازة زمانی معین به حل آنها می‌پردازند.

در طرح شهید بابایی، شرکت‌کنندگان در قالب تیم‌هایی در مدتی معین برای ارائۀ خط‌مشی و راه‌حل یک یا چند مسئلۀ مشخص در چارچوب مقررات رویداد به رقابت با یکدیگر می‌پردازند. هدف این طرح این است که مسائل و چالش‌های موجود و آتی نهادها، دستگاه‌های اجرایی، صنایع و بخش خصوصی در یک فضای رقابتی به وسیلۀ اجتماع نخبگانی حل شود.

 

107. آیا امکان حمایت از فعالیت‌های پژوهشی طلاب (تألیف کتاب، نکارش مقاله و...) در قالب طرح شهید وزوایی وجود ندارد؟

خیر؛ زیرا تسهیلات طرح توسعۀ فعالیت‌های علمی و فرهنگی طلاب مستعد تحصیلی برای سطح مستعدان لحاظ شده است؛ در حالیکه تسهیلات مذکور، برای اثرگذاری سرآمدان است که ان‌شاءالله در مقررات مرتبط لحاظ خواهد شد.

 

108. طلاب چگونه می‌توانند در برنامه‌های فرهنگی بنیاد (اردوها، دیدارها و....) شرکت کنند؟

اطلاعیۀ شرکت در برنامه‌های فرهنگی از سوی بنیادهای نخبگان استانی (وبگاه بنیاد، سامانۀ سینا، پیامک به برگزیدگان طرح‌های بنیاد) اطلاع‌رسانی می‌شود و پیرو اطلاعیه‌های منتشر شده، علاقه‌مندان می‌توانند برای شرکت در این برنامه‌ها در سامانۀ سینا ثبت‌نام و شرکت فرمایند.

 

سامانه ی گفتگوی آنلاین