بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN

 

 

بنیاد ملی نخبگان با هدف شناسایی دانش‌آموختگان برتر دانشگاهی در مقاطع مختلف، پشتیبانی از جذب و بکارگیری آنان و نیز ارتقای فرهنگ اسلامی ـ ایرانی در اجتماع دانش‌آموختگان برتر کشور و رفع بخشی از نیازهای معیشتی این اجتماع، تسهیلاتی را در قالب «طرح شهید رهنمون» به آنان اعطا می‌نماید.

 

 

شناسایی مشمولان این تسهیل، بر اساس آخرین مدرک تحصیلی، امتیاز حاصل از فعالیت‌های نخبگانی و تأیید کارگروه تخصصی انجام می‌شود. متقاضیان در صورت کسب حداقل امتیاز لازم (بر اساس آخرین مدرک تحصیلی) و احراز سایر شرایط، از مزایای این تسهیل بهره‌مند می‌گردند.

 

 

یادآوری 1:دانشجویان و دانش‌آموختگان هر دوره تحصیلی، برای بهره‌مندی از این تسهیلات، نمی‌توانند از شرایط دوره‌های تحصیلی قبلی استفاده نمایند.

یادآوری 2: جزئیات هر یک از فعالیت‌های نخبگانی و امتیاز متناظر آن، در شیوه‌نامه طرح شهید رهنمون قابل مشاهده است.

 

 

برگزیدگان می‌توانند از هر یک از تسهیلات زیر که بر اساس نظر کارگروه، مجاز به بهره‌مندی از آن شناخته شده باشند، بهره‌مند شوند.

 

 

بنیاد ملی نخبگان با توجه به مأموریت‌های خود ذیل «سند راهبردی کشور در امور نخبگان»، ایستگاه‌های مسیر نخبگی را شناسایی و با کمک نهادهای مرتبط برای پشتیبانی از مشمولان هر ایستگاه برنامه‌ریزی کرده است.

رویکرد بنیاد ملی نخبگان شناسایی «اجتماعات نخبگانی» از طریق رصد رفتار و فعالیت‌های نخبگانی آنان در تمامی حوزه‌ها شامل: علم، فناوری، فرهنگ، نوآوری، قرآن، هنر، ادب و... و همچنین توسعه فعالیت‌های نخبگانی آنان با همکاری همه دستگاه‌های ذی‌ربط برای اثرگذاری مناسب آنان در جامعه تخصصی خود است.

 

** گواهی‌نامه بهره‌مندی فرد برگزیده از این تسهیل، در صورت استعلام دستگاه یا هر مجموعه دیگری در کشور درباره وی، به اطلاع آن دستگاه یا مجموعه می‌رسد؛ لذا گواهی یا معرفی‌نامه به برگزیدگان اعطا نمی‌گردد و برگزیدگان صرفاً از تسهیلات مربوط به هر شیوه‌نامه بهره­‌مند خواهند شد.

 

 

شهید دکتر محمدعلی رهنمون

 

شهید دکتر محمدعلی رهنمون در روز هفتم مردادماه ۱۳۳۴در خانواده‌ای مذهبی و متدین در شهر یزد دیده به جهان گشود. وی در سال ۱۳۵۲ در کنکور سراسری در رشته پزشکی دانشگاه اهواز پذیرفته شد. شهید رهنمون در شکل گیری نهضت انقلاب مردمی استان یزد نقش بسزایی داشت و اعلامیه تحریم جشن عید نوروز ۱۳۵۷به مناسبت چهلمین روز کشتار مردم تبریز و قم با خط زیبای او مقدمه‌ای بر قیام دهم فروردین سال۱۳۵۷ مردم یزد گردید.
او در اواخر شهریور۱۳۵۷ که زلزله، شهرستان طبس را ویران کرد، از اولین کسانی بود که در قالب گروه درمان و امداد کمک‌رسانی که به دستور شهید محراب آیت الله صدوقی تشکیل یافته بود، عازم آن خطه گردید و مسئولیت کمیته امداد و درمان امام خمینی رضوان‌الله تعالی علیه را به عهده گرفت و چهار ماه تمام در کنار بزرگوارانی همچون رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه‌ای، شهید آیت الله هاشمی‌نژاد و مرحوم حجت‌الاسلام شیخ محمدعلی صدوقی به خدمت زلزله زدگان طبس همت گماشت.
در اواخر بهمن ماه ۱۳۵۷ در روزهای نخستین پیروزی انقلاب اسلامی به دانشگاه اهواز بازگشت و دوره جدیدی از مبارزات خویش را در برابر گروهک‌های الحادی و التقاطی که پیشنهاد تعطیلی دانشگاه‌ها را مطرح می‌نمودند، آغاز کرد.
در جریان سیل خوزستان در سال۱۳۵۸ کمیته بهداشت و درمان جهاد سازندگی خوزستان به همت و تلاش او تشکیل و مسئولیت آن را پذیرفت. هنوز خستگی واقعه سیل خوزستان بر دوش او سنگینی می‌کرد که جنگ تحمیلی رژیم عراق علیه ملت ایران در شهریور ۱۳۵۹ آغاز شد و شعله‌های سوزانش بر پهنه وسیعی از خاک کشور عزیزمان ایران سایه انداخت.


در آن زمان رسالت جدید شهید دکتر رهنمون آغاز گشت و با اینکه چندماهی به پایان تکمیل تحصیلات دوره پزشکی عمومی او باقی نمانده بود، مجدداً دست از ادامه تحصیل کشیده و با سازماندهی و ساماندهی مجدد کمیته امداد و درمان جهاد سازندگی خوزستان، پایگاهی برای جذب نیروهای پزشکی و امدادی منطقه جنوب فراهم آورد.


شهید رهنمون به‌طور خستگی‌ناپذیر، شبانه‌روزش را در جبهه‌های جنوب وقف درمان مجروحین می‌نمود. در اوایل سال ۱۳۶۰، با کمک جمعی کوچک از فارغ‌التحصیلان پزشکی همفکر و همسنگر خود در تهران به عضویت بهداری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد و از همان روزهای نخست در تشکیل و ساماندهی این نهاد همت گماشت و در راه‌اندازی و تجهیز و پذیرش مسئولیت اولین بیمارستان متعلق به سپاه پاسداران که هم اکنون به عنوان یکی از مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج) است نقش بسزایی داشت.


در اوایل سال۱۳۶۱ به منطقه جنوب بازگشت و در اداره و تجهیز بیمارستان صحرایی شهید کلانتری در منطقه اندیمشک و بیمارستان شهید بقایی اهواز همت گماشت. شهید دکتر رهنمون، در عملیات‌های جنوب و غرب کشور مسئولیت بیمارستان‌های صحرایی را در آن مناطق عهده‌دار بود و سرانجام در سپیده‌دم روز ششم اسفندماه سال ۱۳۶۲، در عملیات غرورآفرین خیبر در سنگر همیشگی خود در بیمارستان صحرایی خاتم‌الانبیاء(ص) در منطقه طلائیه در حال ادای فریضه نماز صبح به شهادت رسید.

سامانه ی گفتگوی آنلاین