بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1397/06/03 - 13:38
  • - تعداد بازدید: 1053
  • - تعداد بازدیدکننده: 60
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
عضو هیئت‌علمی دانشگاه کاشان در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان مطرح کرد:

ارتقاء بینش علمی جامعه؛ راهی برای توسعۀ استارت‌آپ‌ها

خوشنویسان معتقد است: افزایش اعتماد جامعه به داده‌های علمی و کاهش نگاه به خارج برای رفع نیازهای درونی منجر به بهبود کیفی و توسعۀ کمّی محصولات دانش‌بنیان می‌شود.

~/Asset/News/News/Image/جامعه0.jpg

بهرام خوشنویسان؛ عضو هیئت‌علمی دانشگاه کاشان در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به ضرورت حرکت دانش‌آموختگان به سمت خوداشتغالی و کارآفرینی، گفت: متأسفانه روند به شکلی است که پذیرش دانشجوی دکتری بیش از حد مورد نیاز است و افراد نیز تنها با هدف استخدام وارد این مقطع می‌شوند؛ در حالیکه عملاً استخدام در دانشگاه وجود ندارد.


وی افزود: امروزه حرکت به سمت کارآفرینی و خوداشتغالی یکی از ضرورت‌های کشور است که این مهم را می‌توان با توسعۀ استارت‌آپ‌ها محقق کرد.


خوشنویسان ثبات اقتصادی جامعه را یکی از ملزومات توسعۀ کسب‌وکارهای نوآورانه دانست و ادامه داد: تلاطم‌های اقتصادی سبب می‌شود قدرت ریسک‌پذیری دانش‌آموختگان برای حضور در عرصه‌های کارآفرینی کاهش پیدا کند. علاوه بر آن فضای عمومی حاکم بر جامعه نیز باید بستر لازم را برای کارآفرینی فراهم کند.


این محقق شیمی‌فیزیک ادامه داد: جامعۀ کنونی، بینش علمی را قبول ندارد؛ در واقع هنوز برای کسب درآمد و یا تولید محصولات بهتر چشم به روش‌های تجربه‌شده و سنتی دارد. در چنین جامعه‌ای انگیزۀ سرمایه‌گذاری بر ایده‌ها و طرح‌های نوآورانه و فناورانه کاهش می‌یابد؛ این در حالیست که افزایش اعتماد جامعه به داده‌های علمی و کاهش نگاه به خارج برای رفع نیازهای درونی منجر به بهبود کیفی و توسعۀ کمّی محصولات دانش‌بنیان می‌شود.


دولت در شرایط کنونی چاره‌ای جز فراهم‌کردن بستر برای کارآفرینی و کسب‌وکار خلاقانه و نوآورانه ندارد؛ در واقع این راه، تنها راه‌حل رفع مشکلات موجود است خاصه در شرایطی که مشاغل به سمت تخصصی‌تر شدن و خلاقیت‌محور بودن پیش می‌روند.


عضو هیئت‌علمی دانشگاه کاشان اظهار داشت: امروزه نه‌تنها با فعالیت کارخانه و شرکت‌های بزرگ نمی‌توان به توسعه‌یافتگی رسید بلکه در حوزۀ اشتغال‌زایی نیز نمی‌توان به دستاورد مطلوبی رسید چراکه در آینده بسیاری از مشاغل توسط ربات و با کیفیت بهتری انجام خواهد شد؛ در نتیجه نیاز به نیروی‌انسانی به شدت کاهش می‌یابد.


خوشنویسان اضافه کرد: استفاده از امکانات جهانی و بومی‌سازی آنها برای ابتکارات کوچک و ایده‌‎پردازی‌های محلی، راه دیگری است که می‌تواند سبب ایجاد شغل شود.


وی در پایان تأکید کرد: یکی از اصول اولیه حضور در عرصه‌های کسب‌وکار نوآورانه و یا دانش‌بنیان، ریسک‌پذیری است؛ در واقع فرد باید به لحاظ شخصیتی خطرپذیری را بپذیرد. بنیاد ملی نخبگان باید برنامه‌هایی فرهنگی برای ایجاد این توانایی در بین نخبگان طراحی و اجرا کند.


 

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 150515
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین