بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1397/05/29 - 13:59
  • - تعداد بازدید: 2958
  • - تعداد بازدیدکننده: 97
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رئیس شورای اسلامی شهر سنندج در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان:

افزایش سطح آگاهی اجتماعی زیربنای نخبه‌سالاری است

سجادی گفت: حضور نخبگان در رده‌های بالای مدیریتی خاصه در مدیریت شهری، سبب افزایش اعتماد اجتماعی به مسئولان می‌شود.

~/Asset/News/News/Image/جامعه9.jpg

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ سید غریب سجادی؛ رئیس شورای اسلامی شهر سنندج در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اهمیت حضور فعال نخبگان در مدیریت شهری، گفت: سپردن مسئولیت اجرایی به متخصصان و سرآمدان دانشگاهی که قابلیت‌های منحصربفردی در حوزه‌های عملیاتی نیز دارند، یکی از ارکان اصلی توسعۀ شهری است.


وی افزود: در جوامعی که در حال توسعه و در حالت گذار از سنتی به مدرنیته هستند، اهمیت حضور پررنگ و فعال نخبگان دوچندان می‌شود چراکه یکی از ملزومات توسعه‌یافتگی نقش‌آفرینی علم روز در مدیریت تحولات است.


سجادی ادامه داد: علم، مهمترین شاخصۀ مدرنیته است؛ بنابراین بدون حضور صاحبان علم که همان نخبگان هستند، دستیابی به توسعه و پیشرفت امکان‌پذیر نیست.


رئیس شورای اسلامی شهر سنندج با تأکید بر اینکه نخبگان سرمایه‌های اجتماعی محسوب می‌شوند، اظهار داشت: افزایش سطح آگاهی اجتماعی در کشورهای توسعه‌یافته بیشتر است؛ به همین دلیل در آن جوامع نخبگان تنها طلاییه‌داران علم نیستند بلکه به عنوان سرمایه‌های اجتماعی مورد تکریم و احترام آحاد جامعه خاصه مسئولان و مدیران ارشد هستند.


وی تصریح کرد: حضور نخبگان در رده‌های بالای مدیریتی مخصوصاً در مدیریت شهری، سبب می‌شود اعتماد اجتماعی به مسئولان نیز افزایش یابد و رابطه مردم و دستگاه‌های اجرایی تحکیم شود؛ چراکه مردم حضور نخبگان در رده‌های بالای مدیریتی را شایسته‌سالاری قلمداد می‌کنند و همین مهم سبب می‌شود از هیچ تلاشی برای نیل به اهداف تعیین‌شده دریغ نکنند.


سجادی یادآور شد: نخبه نباید در حصار کار کوچک محدود شود چراکه این موضوع قطعاً سبب مهاجرت و یا از بین رفتن پتانسیل او خواهد شد. توان و ظرفیت نخبگانی باید در جای شایستۀ خود بکار گرفته شود وگرنه قطعاً زمینه‌ساز مهاجرت خواهد شد.


رئیس شورای اسلامی شهر سنندج با بیان اینکه زبان مشترک مهمترین اصل در مدیریت شهری است، ادامه داد: متأسفانه مدیران و اجتماع نخبگانی هنوز به زبان مشترک نرسیده‌اند. در واقع هنوز سیستم مدیریتی هزینه کردن برای پیاده‌سازی ایده‌های نخبگانی را یاد نگرفته است و از سوی دیگر، دانشگاه و جامعۀ علمی نیز در بسیاری موارد، بدون در نظر گرفتن لایه‌های زیرین مدیریتی، ایده خود را در محیطی ایده‌آل و آرمان‌گرایانه پردازش و مطرح می‌کنند که طبیعی است کارآیی لازم را نداشته باشد.


وی اضافه کرد: در واقع نظرات نخبگانی کاملاً مدرن است اما باید دانست برای پیاده‌سازی این نظریات در جامعه، گام اول بومی‌‌سازی بر اساس واقعیت‌ها و مقتضیات کنونی است.


سجادی در پایان استفاده از تجربیات مدیران باسابقه را امری ضروری و راهی برای تسریع روند بهبود کیفیت مدیریت شهری برشمرد.


 

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 151315
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین