بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1397/04/04 - 12:48
  • - تعداد بازدید: 1599
  • - تعداد بازدیدکننده: 84
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
عضو هیئت‌علمی دانشگاه صنعتی شیراز در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان مطرح کرد:

اهمیت ایده‌پردازی در زندگی روزمرۀ جامعۀ بومی

امیدوار با اشاره به اهمیت ایده‌پردازی در زندگی روزمرۀ جامعۀ بومی، گفت: ایده‌های کوچک اگر قابلیت عملیاتی‌شدن داشته باشند، نقش بسزایی در اقتصاد و اشتغال ایفا خواهند کرد.

~/Asset/News/News/Image/جامعه9.jpg

امیر امیدوار؛ عضو هیئت‌علمی دانشگاه صنعتی شیراز در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به لزوم اصلاح نگرش شغلی دانش‌آموختگان و دانشجویان، گفت: امروزه ظرفیت لازم برای استخدام این تعداد نیروی‌انسانی متخصص در دولت وجود ندارد بطوریکه می‌توان اذعان داشت دولت عملاً ظرفیت جدید برای استخدام ندارد.


وی افزود: علاوه بر دولت، دانشگاه نیز ظرفیت پذیرش هیئت‌علمی را ندارد؛ در چنین شرایطی حرکت به سمت عرصه‌های کارآفرینی یک الزام است.


امیدوار ادامه داد: در شرایط فعلی، دانش‌آموختگان و دانشجویان از سویی باید مهارت و توان خود را برای حضور فعال در عرصه‌های اشتغال‌زایی و کارآفرینی افزایش دهند و از سوی دیگر ایده‌های کوچک خود را جدی بگیرند و تلاش کنند شرایط لازم برای عملیاتی‌شدن آنها را فراهم کنند.


این محقق‌ مکانیک تصریح کرد: متأسفانه سیستم آموزشی در سال‌های گذشته به نحوی عمل کرده است که دانشگاهیان شناختی از واقعیت‌ها و نیازهای موجود در کشور ندارند و در نتیجه راه‌حلی نیز برای رفع چالش‌ها ندارند؛ این روند سبب شده است که دانشگاهیان علی‌رغم توان علمی بالا، نتوانند اثرگذاری مطلوبی در گردونۀ خدمت‌رسانی به جامعه داشته باشند.


عضو هیئت‌علمی دانشگاه صنعتی شیراز اضافه کرد: اگر نیازها به درستی احصاء و به دانشگاه ارجاع داده شود، به اندازۀ کافی در کشور نیروی‌ متخصص و خلاق وجود دارد که بتواند آنها را رفع کند. این روند علاوه بر حل پایدار مشکلات، نقش بسزایی در اشتغال‌زایی و کارآفرینی دانش‌بنیان دارد.


امیدوار با اشاره به اینکه ایده‌پردازی نباید در فناوری‌های با تکنولوژی بالا محدود شود، تصریح کرد: افراد باید به دنبال ایده‌پردازی در حوزه‌هایی باشند که با زندگی روزمرۀ مردم در ارتباط است. به بیان دیگر، می‌توان در امور جاری و روزمره نیز ایده‌هایی بدیع پردازش و اجرا کرد که هم مشتری‌مدار باشد و هم ارزش‌افزودۀ بالا خلق کند تا در کنار سود شخصی و اشتغال‌زایی، اقتصاد کشور نیز سامان‌دهی شود.


وی تأکید کرد: متأسفانه قدرت تفکر و کشف عموماً در بین دانشگاهیان وجود ندارد تا جایی که این افراد مشکلات را می‌بینند اما درک درستی از آنها ندارند؛ علم دارند اما چگونگی جهت‌دهی داشته‌ها و دانسته‌ها به سمت چالش‌ها و مسائل را فرانگرفته‌اند و نمی‌دانند نیاز واقعی، نیاز عامۀ جامعه است.


وی در پایان تأکید کرد: بسیاری از موضوعات تحقیقاتی و یا حتی مسائل مطرح‌شده، نه‌تنها اولویت کشور نیست بلکه نیاز جامعه نیز محسوب نمی‌شود؛ بنابراین باید دانست که خود شناسایی نیاز نیز یک فعالیت کارشناسی‌شده است.

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 145246
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین