بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1397/05/10 - 12:57
  • - تعداد بازدید: 1087
  • - تعداد بازدیدکننده: 85
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رئیس کارگروه آسیب‌های اجتماعی بنیاد نخبگان چهارمحال‌و‌بختیاری:

تخلف از هنجارها، زمینه‌ساز بروز آسیب‌های اجتماعی است

شریفی با اشاره به اینکه آسیب زمانی پدید می‌آید که از هنجارهای مقبول اجتماعی تخلفی صورت پذیرد،گفت: عدم پایبندی به هنجارهای اجتماعی موجب پیدایش آسیب اجتماعی است.

~/Asset/News/News/Image/8788(1).jpg

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ نشست کارگروه آسیب‌های اجتماعی بنیاد نخبگان استان چهارمحال‌و‌بختیاری با هدف ارائه راهکارهای پیشگیرانه برگزار شد. 


 در این نشست، طیبه شریفی؛ عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد و رییس این کارگروه، سوء‌مدیریت و ضعف‌های تکنیکی را مهمترین علل بروز آسیب‌های اجتماعی دانست و گفت: جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی و ارائه راهکار‌های عملیاتی باید به عنوان اولویت در دستورکار قرار بگیرد.


وی افزود: آسیب‌شناسی اجتماعی عبارت است از مطالعه و شناخت ریشه بی‌نظمی‌های اجتماعی؛ در واقع آسیب‌شناسی اجتماعی مطالعه و ریشه‌یابی بی‌نظمی‌ها، ناهنجاری‌ها و آسیب‌هایی نظیر بیکاری، اعتیاد، فقر، خودکشی، طلاق و غیره، همراه با علل و شیوه‌های پیشگیری و درمان آنها و نیز مطالعه شرایط بیمارگونه و نابسامانی اجتماعی است.


عضو شورای شهر شهرکرد خاطرنشان کرد: آسیب زمانی پدید می‌آید که از هنجارهای مقبول اجتماعی تخلفی صورت پذیرد. عدم پایبندی به هنجارهای اجتماعی موجب پیدایش آسیب اجتماعی است.


شریفی با اشاره به اینکه پیشگیری بهتر از درمان است، گفت: بررسی و جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی بهتر از درمان است و از آنجایی که یکسری علل غالب در هر جامعه وجود دارند که نسبت به سایر علل اهمیت بیشتری در بروز آسیب‌ها دارند؛ باید توسط این کارگروه تحقیقات میدانی صورت گیرد و راهکار مناسب ارائه شود.


در ادامه سید محمد موسوی؛ معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان گفت: تاکنون تحقیقات و پژوهش‌های بسیاری در خصوص شناسایی آسیب‌های اجتماعی انجام شده اما متأسفانه هیچ یک از آنها نقش کاربردی نداشته و تاکنون تحول اساسی در جامعه ایجاد نکرده است.


وی افزود: بکارگیری اندیشه و فکر نخبگان حوزوی و دانشگاهی و عملیاتی‌کردن ایده‌های آنان، نقش مهم و کلیدی در کاهش آسیب‌های اجتماعی دارد.


موسوی گفت: با توجه به اینکه شناسایی آسیب، ریشه‌ها، راهکارها و پیگیری و اجرا ماهیت اصلی، پیشگیری آسیب‌های اجتماعی است، عملیاتی شدن راهکارهای آسیب‌ها نقش بسیار مهمی در کاهش آنان دارد.


در ادامه سید محمد موسوی؛ معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان به یازده آسیب مهم از جمله اعتیاد و مواد مخدر، فروپاشی خانواده طلاق،  شکاف نسل‌ها، افزایش پیری جمعیت، خودکشی، افرایش خشونت اجتماعی،  شکاف اجتماعی و فردگرایی، شکاف تبغاتی، افسردگی، فساد اخلاقی و سقط جنین اشاره داشت.


در ادامه شهرام مقدس؛ مدیرکل دفتر اجتماعی و فرهنگی استانداری گفت: آموزش‌وپرورش نقش مهمی در کاهش آسیب‌های اجتماعی دارد زیرا شخصیت افراد از آنجا شکل می‌‎گیرد.


وی افزود: آسیب‌های اجتماعی فرابخشی است؛ بنابراین در زمینه کاهش و مقابله با آسیب‌های اجتماعی ظرفیت تمامی دستگاه‌ها باید بکار گرفته شود.


مقدس گفت: طلاق مهمترین آسیب اجتماعی کشور است به طوریکه رشد آن نسبت به ازدواج 12 درصد بیشتر شده است. از سوی دیگر افراد تمایل زیادی به فردگرایی پیدا کرده‌اند که باید این گونه آسیب‌ها مورد توجه قرار بگیرند.


لازم به ذکر است، در پایان اعضاء آسیب‌های موجود در جامعه به ویژه جامعه بومی را بررسی و به تبادل نظر پرداختند.



این نشست با حضور معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان، معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی چهارمحال‌و‌بختیاری، رییس پلیس فتا نیروی انتظامی، مدیرکل دفتر اجتماعی و فرهنگی استانداری، معاون فرهنگی و امور جوانان اداره‌کل ورزش و جوانان و جمعی از اعضای شورای شهر شهرکرد، اساتید دانشگاه‌های استان برگزار شد.


 

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 148939
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین