بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1397/05/20 - 10:07
  • - تعداد بازدید: 778
  • - تعداد بازدیدکننده: 98
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در نشست علمی تخصصی چالش‌های امروز اقتصادی ایران عنوان شد:

تنها با شفافیت می‌توان به بلوغ اقتصادی رسید/ بازار کار، کلید بقا و بالندگی هر کشور است

عضو هیئت‌علمی گروه اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه بازار کار، کلید بقا و بالندگی هر کشور است و نباید به حاشیه رانده شود، تأکید کرد: فرصت‌های شغلی جدید باید به متقاضیان ارائه و در صورت لزوم حتی اشتغال‌های جدید ایجاد شود.

~/Asset/News/News/Image/eeeffd.jpg

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ نشست علمی تخصصی «چالش‌های امروز اقتصادی ایران» با سخنرانی اساتید و اقتصاددانان برجسته کشور با حضور مسئولان دستگاه‌های اجرایی استان، نخبگان و فرهیختگان و به همت بنیاد نخبگان استان مازندران در سالن اجتماعات سازمان برنامه‌و‌بوجه استان برگزار شد.در این نشست، محسن جهانشاهی؛ رئیس بنیاد نخبگان استان مازندران با اشاره به ظرفیت‌های منحصربفرد این استان در حوزۀ نخبگانی، گفت: از هر 100 هزار نفر جمعیت استان، 7 هزار نفر دانشجو هستند که این آمار و ارقام نشان‌دهندۀ جایگاه ویژۀ مازندران در تربیت و حضور نیروی‌انسانی متخصص است.


در ادامه، زهرا کریمی؛ عضو هیئت‌علمی دانشگاه مازندران و محقق برجستۀ اقتصاد، تنش‌زدایی داخلی و بین‌المللی را راهکار مقابله با تحریم‌ها دانست و گفت: برخورد با فساد اقتصادی نمی‌تواند تنها راهکار کامل و جامع برای پیش‌فرض مقابله با تحریم‌ها باشد.


وی با بیان اینکه ارتباط بین‌المللی و سیاست‌مداری کشور چین تجربه‌ای مهم و قابل‌اعتنا برای ایران است، به وضعیت بازار کار ایران به عنوان مهمترین شاخص ارزیابی اقتصادی کشور اشاره کرد.


کریمی اشتغال بدون سرمایه‌گذاری را بی‌مفهوم توصیف کرد و ادامه داد: سرمایه‌گذاری منفی نمی‌تواند اشتغال پایدار ایجاد کند و به تقاضای کار پاسخ خوبی دهد.


عضو هیئت‌علمی دانشگاه مازندران تأکید کرد: در این وضعیت و با کاهش تقاضا برای نیروی کار از سمت بازار کار، مشکلاتی چون افزایش عرضه نیروی کار، گسترش بیکاری و افزایش سهم مشاغل موقت با مزد پائین، ایجاد خواهد شد که یقیناً این کاهش مزد واقعی، سبب عدم ازدواج و فرزندآوری خواهد شد و کشور را با شاغلین فقیر روبرو می‌کند.


فرشاد مؤمنی؛ عضو هیئت‌علمی گروه اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی نیز در این نشست با بیان این نکته که رانت زادۀ اقتصاد غیرشفاف است، گفت: پنهان‌کردن واقعیت، دستکاری و خلاف‌گویی، در واقع به بحران و استمرار فزاینده آن در اقتصاد کمک می‌کند. باید دانست تنها با شفافیت می‌توان به بلوغ اقتصادی رسید.


مؤمنی اظهار داشت: در گام نخست باید شفافیت را نهادینه کرد و با استفاده از داده‌ها و اطلاعات واقعی، تصویر روشنی از وضعیت کنونی اقتصاد ترسیم شود؛‌ پس از آن با تجهیز ظرفیت‌های دانایی، به سمت معاینۀ اقتصاد بیمار کشور حرکت کرد و نسخۀ شفا‌بخش را پیچید.


عضو هیئت‌علمی گروه اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی ضمن اشاره به نقش مهم تحلیل داده‌های واقعی در رفع مشکلات موجود در اقتصاد، اظهار داشت: اشتغال؛ متغیر سیستمی است و اوضاع سیستم اقتصادی با بازار کار سنجیده می شود. از سوی دیگر، برای اشتغال 17 کارکرد در نظر گرفته می‌شود که سه مورد اقتصادی و 14 مورد دیگر به وجوه سیاسی، امنیتی، اجتماعی و فرهنگی مرتبط است.


وی با بیان اینکه بازار کار، کلید بقا و بالندگی هر کشور است و نباید به حاشیه رانده شود، تأکید کرد: فرصت‌های شغلی جدید باید به متقاضیان ارائه و در صورت لزوم حتی اشتغال‌های جدید ایجاد شود.


لازم به ذکر است، در این نشست، دیگر اقتصاددانان نیز به بیان دیدگاه‌های خود درباره مسائل مطرح‌شده پرداختند و «بحران تقاضای مؤثر» مهمترین مشکل خرید کالای ایرانی عنوان شد.


 

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 151074
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین