بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/10/05 - 10:37
  • - تعداد بازدید: 1083
  • - تعداد بازدیدکننده: 62
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
عضو کمیسیون عمران مجلس‌شورای‌اسلامی در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان:

توجه به توان ایران از ارکان اقتصاد مقاومتی است

محمدیان با تاکید بر لزوم قرارگرفتن توان ایرانی در خدمت توسعۀ جامعۀ بومی گفت: این اقدام، یکی از ارکان اصلی اقتصاد مقاومتی است چراکه بر مفهوم توجه به درون تأکید دارد.

~/Asset/News/News/Image/اقبال.jpg

اقبال محمدیان؛ عضو کمیسیون عمران و نمایندۀ مردم رامهرمز در مجلس‌شورای‌اسلامی در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه علم باید به ثروت و تجارت تبدیل شود، گفت: باید زمینه برای اجرایی‌شدن ایده‌ها و طرح‌های نخبگانی فراهم شود تا از این راه هم علم و فناوری رشد کند و هم اقتصاد کشور به پویایی برسد.


وی افزود: کشور در مسیر توسعه قرار دارد اما این توسعه به دلیل توجه بیش از حد به موضوعات آماری و نظری، به صورت نامتوازن است. به عبارت دیگر، رشد علمی حاصل‌شده بیشتر به صورت تئوری است تا اینکه در مقام عمل توانسته باشد سبب بهبود کیفیت زندگی جامعه شود.


نمایندۀ مردم رامهرمز در مجلس‌شورای‌اسلامی با بیان اینکه دانایی یکی از مؤلفه‌های شخصیتی ایرانیان است، ادامه داد: کشورهای پیشرفته طالب و پذیرای متخصصان ایرانی هستند؛ در این شرایط کشور برای نگه‌داشت این نیروهای ارزشمند باید امکانات لازم و بستر مناسب را برای فعالیت‌های نخبگانی فراهم کند تا توان ایرانی در خدمت توسعۀ جامعۀ بومی قرار بگیرد. این اقدام، یکی از ارکان اصلی اقتصاد مقاومتی است چراکه بر مفهوم توجه به درون تأکید دارد.


محمدیان با اشاره به اینکه عرضه و تقاضا باید دوشادوش هم حرکت کنند، یادآور شد: متأسفانه سال‌ها به دلیل فقدان آمایش سرزمین، موضوعات پژوهشی به‌صورت فراگیر  و یکسان تعریف شده‌اند و در این بین، مزیت‌ها، مسائل و چالش‌های مناطق مختلف دیده نشده است.


عضو کمیسیون عمران مجلس‌شورای‌اسلامی با اشاره به لزوم توجه به همۀ ظرفیت‌های موجود در کشور، گفت: شناسایی نیازها، ظرفیت‌ها و مزیت‌های موجود در کشور نیازمند یک تحقیق میدانی دانشگاهی است.


وی افزود: کشوری که چهار فصل است و از منابع و معادن زیرزمینی و موهبت‌های روزمینی مانند زمین‌های زراعی و از همه مهمتر از نیروی‌انسانی متخصص و جوان برخوردار است، باید بتواند از این نعمت‌های ذاتی در مسیر توسعه و پیشرفت استفاده کند.


محمدیان ادامه داد: بزرگترین مانع در راه رسیدن کشور به توسعه‌یافتگی عدم‌استفاده صحیح و به‌جا از نیروی‌انسانی متخصص است که این موضوع ناشی از ضعف‌مدیریت منابع انسانی است.


عضو کمیسیون عمران مجلس‌شورای‌اسلامی تعریف مشکلات کشور در قالب پروژه‌های تحقیقاتی را یکی از ملزومات امروز کشور دانست و اظهار داشت: جامعه دانشگاهی باید فعالیت‌های خود را روی موضوعات کاربردی که قابلیت اجرا در استان، منطقه و یا حتی کشور دارند، متمرکز کند تا از این راه بتواند اثرگذاری محسوسی در روند پیشرفت کشور داشته باشد.


وی با تأکید بر لزوم کار گروهی در فعالیت‌های پژوهشی، تصریح کرد: تشکیل تیم هنوز در فرهنگ عمومی نهادینه نشده است اما هر زمان که گروه مناسب ایجاد شده، کشور شاهد موفیقت‌های کم‌نظیری بوده است.


محمدیان اضافه کرد: مهمترین شرط تشکیل گروه، ایثارگری و از خودگذشتگی برای رسیدن به اهداف کلان گروه است. مادامی که افراد و اعضای یک گروه به دنبال سهم‌خواهی و خودخواهی باشند، گروه به موفقیت نخواهد رسید. گروه‌های تحقیقاتی باید اهداف ملی داشته باشند نه اینکه روی مسائل کوچک انرژی و توان خود را مصرف کنند.


 نمایندۀ مردم رامهرمز در مجلس‌شورای‌اسلامی با اشاره به ضرورت توسعۀ فرهنگ کارآفرینی و اشتغال‌زایی، تأکید کرد: با وجود لزوم حرکت به سمت خوداشتغالی و کارآفرینی، هنوز بسیاری از دانشگاهیان، استخدام را تنها راه اشتغال می‌دانند؛ این در حالیست که دولت باید به تدریج کوچک و چابک شود و تبعاً به نیروی‌انسانی کمتری نیاز خواهد داشت؛ البته حرکت به سمت کارآفرینی نیازمند زیرساخت و امکانات خاصی است که تا آنها فراهم نشود، این مهم میسر نخواهد شد.


 

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 155279
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین