بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/10/06 - 12:13
  • - تعداد بازدید: 1456
  • - تعداد بازدیدکننده: 50
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
عضو هیئت‌علمی دانشگاه شهرکرد در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان:

دانشجو موتورمحرک پژوهش دانشگاهی است

کیوانی با تأکید بر فعال‌سازی واحدهای تحقیق و توسعه صنعت، گفت: آگاهی از نحوۀ عملکرد و اثرگذاری واحدهای تحقیق و توسعه، می‌تواند افق‌های جدید پیش روی دانشجویان باز کند و در انتخاب اولویت‌های پژوهشی نیز تأثیرگذرا باشد.

~/Asset/News/News/Image/دانشجو 78.jpg

احمد كيواني؛ عضو هيئت‌علمي دانشگاه شهركرد در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اينكه دانشجو موتورمحرک پژوهش دانشگاهی است، گفت: تا زمانی که این موتور محرک دارای توان و عملکرد مناسب برای انجام پژوهش کاربردی براساس ظرفیت‌ها و مزیت‌‎های بومی نباشد، نمی‌توان نتایج و دستاودرهای قابل قبول را انتظار داشت.


وی با بیان اینکه فعالیت‌هاي دانشگاه باید در راستای نیازهای جامعه باشد، افزود: متأسفانه فاصلۀ زیادی بین نیازهای بخش‌های مختلف جامعه با دانشگاه وجود دارد و در برخی موارد دانشگاه عملاً از چرخۀ ارتقا و پیشرفت جامعه خارج شده است.


محقق‌برجستۀ متالوژي ادامه داد: استعداد و ظرفیت‌های بالقوۀ خوبی در مناطق و استان‌ها وجود دارد که اگر به مسیر درست جهت‌دهی شوند و مهارت کافی به آنان آموزش داده شود می‌توانند مشکلات موجود را با راه‌‍حل دانش‌بنیان حل کنند. از سوی دیگر، با این اقدام مشکلات حوزۀ اشتغال‌ نیز رفع شده و ثروت‌آفرینی بالایی نیز حاصل می‌شود؛ البته این به شرطی است که جامعه و خاصه صنعت نیز پذیرای فناوری پیشرفته باشد.


کیوانی تأكيد بر فعال‌سازي واحدهاي تحقيق و توسعه صنعت، ادامه داد: صنعت براي رفع مشكلات خود از روش‌هاي سنتي و پيش‌پا‌افتاده استفاده مي‌كند و تنها با هدف رفع مشكلات ضروري، از تعداد افراد ثابت بهره‌مند مي‌شوند. این صنعت به دلیل بی‌نیازی از پیشرفت، احساس نیازی به فناوری نوین و در نتیجۀ حضور جامعۀ علمی ندارد.


عضو هيئت‌علمي دانشگاه شهركرد با اشاره به لزوم آگاهی‌بخشی به اجتماع نخبگانی از نیازها، چالش‌ها و مقتضیات صنعت، اظهار داشت: دانشگاه باید علاوه بر مسائل تئوری، برای آموزش عملی به دانشجویان نیز اقدامات مناسبی انجام دهد. حضور در صنعت و آشنایی با بخش‌های مختلف آن و همچنین آگاهی از نحوۀ عملکرد و اثرگذاری واحدهای تحقیق و توسعه، می‌تواند افق‌های جدید پیش روی دانشجویان باز کند و در انتخاب اولویت‌های پژوهشی نیز تأثیرگذرا باشد.


این محقق متالوژي با اشاره به لزوم نهادینه‌‍شدن فرهنگ کار گروهی در جامعۀ علمی، یادآور شد: انجام فعاليت‌هاي گروهی به دلیل اعمال نگاه همه‌جانبه، می‌تواند زمینه‌ساز خلق ایده‌های نوآورانه برای حل مشکلات موجود باشد. دراین بین، بنیادهای نخبگان استانی می‌توانند با ایجاد کارگروه‌های تخصصی، علاوه بر جهت‌دهی به تحقیقات و فعالیت‌های علمی و پژوهشی، فرهنگ کار گروهی را نیز تا حد بسیاری نهادینه می‌کنند.


كيواني با بيان اينكه حل چالش و مشكل اشتغال دانش‌آموختگان تنها با حركت به سمت دانش‌بنيان ممکن می‌شود، خاطرنشان کرد: زمان تکیه بر تجارت‌هاي بزرگ و دستگاه‌ها و شرکت‌های بزرگ دولتی در تمام دنیا به سر آمده و امروزه کسب‌وکارهای کوچک و متکی بر دانش و مهارت، تعیین کنندۀ توسعه‌یافتگی هستند چراکه به جای سخت‌افزارهای بزرگ، بر ایده و تفکر دانش‌بنیان استوار هستند.


عضو هيئت‌علمي دانشگاه شهركرد در پایان با اشاره به اینکه پژوهش‌هاي كاربردي اجتماع نخبگانی-دانشگاهي، محور توسعۀ جوامع است، گفت: تشکیل هسته‌های پژوهشی مرکب از اساتید و دانشجویان و فراهم‌کردن امکانات لازم برای آنان و همچنین جهت‌دهي پژوهش‌ها به سمت توسعۀ فناوري‌هاي برتر و موردنياز كشور و يا گسترش مرزهاي دانش در حوزه‌هاي اولويت‌دار، مهمترین رکن توسعه کشور است.

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 155650
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین