بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/10/25 - 12:23
  • - تعداد بازدید: 977
  • - تعداد بازدیدکننده: 69
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رئیس بنیاد نخبگان کردستان:

سنت حسنۀ وقف باید به سمت علم و فناوری جهت‌دهی شود

صادقی با بیان اینکه گسترش علم و فناوری نیازمند سرمایه‌گذاری بخش‌خصوصی است، گفت: معتبرترین دانشگاه­‌های دنیا بخشی از منابع مالی خود را از محل کمک‌های­ مردمی تأمین می­‌کنند.

~/Asset/News/News/Image/n82725810-71981994.jpg

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ در راستای افزایش هم‌افزایی و مشارکت بین دستگاهی، نشست جمعی از مسؤولان و مدیران آموزش‌وپرورش با رئیس بنیاد نخبگان استان کردستان برگزار شد.


در این نشست، رحمت صادقی؛ رئیس بنیاد نخبگان استان کردستان با بیان اینکه حمایت از اجتماع نخبگانی نیازمند حضور فعال بخش خصوصی است، بر لزوم تزریق ظرفیت‌های خیّران استان به فضای نخبگانی تأکید کرد و گفت: انجمن خیریه «بنیاد حمایت از استعدادهای‌برتر کردستان» به همت سرآمدان، اساتید برجسته و متخصصان بومی با هدف پشتیبانی از اجتماع نخبگانی استان تشکیل شده است.


وی وقف را یکی از ارکان حمایت از مستعدان‌برتر و حوزۀ علم و فناوری برشمرد و افزود: معتبرترین دانشگاه­های دنیا بخشی از منابع مالی خود را از محل کمک‌های­ مردمی و موقوفات تأمین می­کنند. به عنوان مثال دانشگاه هاروارد آمریکا در سال 2014 بیش از 36 میلیارد دلار کمک­های مردمی دریافت کرده است که معادل 160000 میلیارد تومان است؛ در حقیقت این دانشگاه در سال 2014،  30% بودجه خود را از محل کمک‌های مردمی تأمین کرده و مابقی را از محل بودجه دولتی، قرارداد پژوهشی، شهریه و حمایت‌های شرکت‌ها و صنایع، تأمین کرده است.


صادقی ادامه داد: در سال 2014 دانشگاه ییل 24 میلیارد دلار (حدود 45% بودجه خود)، دانشگاه استنفورد 21 میلیارد دلار (حدود 25% بودجه خود)، دانشگاه پرینستون 20 میلیارد دلار و دانشگاه ام‌آی‌تی 12 میلیارد دلار را از محل کمک‌های مردمی دریافت کرده‌اند. این ارقام بزرگ نشان‌دهندۀ نگاه ویژه آنها به حوزۀ علم‌و‌فناوری به عنوان رکن توسعه و پیشرفت است.


رئیس بنیاد نخبگان کردستان یادآور شد: وقف یکی از سنت‌های اصیل در جامعۀ ایرانی است که امروزه باید با توجه به نیازهای موجود، به سمت حمایت از عرصه‌های علمی و فناوری جهت‌دهی شود چراکه نخبگان، متخصصان و مستعدان‌برتر بزرگترین دارایی و مهمترین عامل برای رسیدن کشور به نقطۀ مطلوب هستند که باید استعدادها، ایده‌ها و اندیشه‌های آنان عملیاتی شود.


وی در ادامه به تسهیلات بنیاد ملی نخبگان از قبیل اعطای جایزه تحصیلی دانشجویی، تسهیلات جذب در دستگاه‌های اجرایی، مؤسسات علمی و شرکت‌های فناور، تسهیلات نظام‌وظیفه تخصصی، تسهیلات ادامه تحصیل در مقطع دکتری و دورۀ پسادکتری اشاره کرد و گفت: علاوه بر آن، دانش‌آموزان نیز در قالب برنامه‌هایی مانند تجلیل و تشویق استعدادهای‌برتر برگزیده در المپیادها و مسابقات علمی، دوست علمی و برنامۀ ملی شهاب مورد حمایت بنیاد ملی نخبگان قرار می‌گیرند.


صادقی اضافه کرد: برنامۀ دوست علمی که از برنامه های موفق است، هر ساله دو دوره در تابستان با حضور تعداد زیادی از دانش‌آموزان استان و همراهی تعدادی از سرآمدان و مستعدان‌برتر برگزار می‌شود و در آن دانش‌آموزان با همراهی سرآمدان و متخصصان به مسیر درست هدایت می‌شوند.


وی در پایان به برنامۀ ملی شهاب نیز اشاره کرد و اظهار داشت: در این برنامه که از پایه چهارم شروع می‌شود، استعدادهای دانش‌آموزان در 8 حوزه استعدادی ارزیابی و مستندسازی می‌شود و با بررسی آنها و تشخیص حوزۀ استعدادی دانش‌آموزان در سال‌های آخر هدایت لازم بعمل خواهد آمد تا اطلس استعدادهای دانش‌آموزی استان و در نهایت کل کشور با دقت و صحت کامل تدوین شود.


لازم به ذکر است، این جلسه پس از برگزاری نشست پرسش و پاسخ خاتمه یافت.

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 151102
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین