بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1402/01/22 - 10:00
  • - تعداد بازدید: 755
  • - تعداد بازدیدکننده: 747
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
نماینده خانه ملت:

فراکسیون‌ها فرصت خوبی برای جذب نخبگان هستند

نمایندۀ مردم تهران در مجلس گفت: فراکسیون‌ها فرصت خوبی برای جذب نخبگان هستند. از طرفی، نخبه باید خودش را جزئی از مسئله ببیند چراکه تنها در این صورت در مراحل تشخیص مسائل اثرگذاری مطلوب را خواهد داشت.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ نشست هم‌اندیشی نخبگان و مستعدان خراسان جنوبی با جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

در این نشست، نخعی؛ رئیس مجمع نمایندگان استان ضمن بیان اهمیت قانون‌گذاری در قانون اساسی کشور و اختصاص 38 اصل از 177 اصل قانون اساسی به قوه مقننه و مجلس شورای اسلامی، گفت: در حوزه قانون‌گذاری خلاءهای علمی و نخبگانی باید رفع شود. اگر طرح یا لایحه‌ای در مجلس مورد بحث قرار می‌گیرد و بررسی‌های کارشناسی را با توان نخبگانی داشته باشد، مسیر هموارتری برای تصویب و قانون شدن و همچنین موفقیت در اجرا را در بر خواهد داشت.

وی افزود: مسیر علمی باید به گونه‌ای باشد که فضای نخبگانی با پردازش نخبگانی روی طرح‌ها و لوایح به کمک قانون‌گذار بیاید و این موضوع در بنیاد نخبگان استان باید دنبال شود.

روح‌الله ایزدخواه؛ نمایندۀ مردم تهران در مجلس و عضو هیئت امنا دانشگاه‌های استان خراسان جنوبی نیز بیان کرد: مسائل کشور از جنس عقب‌ماندگی نیست بلکه از جنس شناسایی مشکل و تشخیص است.

وی با اشاره به اینکه حلقه مفقوده در بخش تقنین، تشخیص مشکل است، افزود: فراکسیون‌ها فرصت خوبی برای جذب نخبگان هستند. از طرفی، نخبه باید خودش را جزئی از مسئله ببیند چراکه تنها در این صورت در مراحل تشخیص مسائل مانند فرآیند تقنین، ساختار تقنین و رفتارها اثرگذاری مطلوب را خواهد داشت.

محمدمهدی ایزدخواه؛ سرپرست بنیاد نخبگان خراسان جنوبی نیز گفت: با توجه به بیانات مقام معظم رهبری (مدظله عالی) در ابتدای سال و تاکید ایشان در موضوع تحول به ویژه تحول‌آفرینی در بخش تقنین، نشست هم‌اندیشی نخبگان با نمایندگان مجلس شورای اسلامی برگزار شد تا راهکارهای اثربخشی نخبگان در این حوزه به بحث و تبادل نظر گذاشته شود و قانون‌گذاری به شکل کامل و سنجیده‌تر در دستگاه مقننه صورت پذیرد.

وی افزود: حرکت تحولی در کشور با بهره‌گیری حداکثری از توان اجتماعات نخبگانی در مدیریت کشور، در سطح ملی و بین‌المللی محقق خواهد شد که باید در این خصوص تعامل سطوح مختلف حاکمیتی با هیئت‌های اندیشه‌ورز نخبگانی برای مشارکت آنها در امور مسئله‌شناسی و حضور فعال در آینده‌نگاری، تصمیم‌سازی و برنامه‌ریزی در دستگاه‌ها گسترش یابد.

ایزدخواه ادامه داد: در سند راهبردی کشور در امور نخبگان به ارتقاء و تثبیت نقش سیاستگذاری، برنامه‌ریزی و مدیریت کلان نهادهای حاکمیتی در نظام نخبگانی تأکید شده است که تقنین و قانون‌گذاری صحیح برای حل مشکلات کشور با استفاده از ظرفیت‌های نخبگانی منطقه، یکی از این موارد است.

کاظمی؛ استاد راهبر هسته‌های مسئله‌محور نخبگانی بیان کرد: طرح‌های تحقیقاتی در حوزه پزشکی و سلامت را نمی‌توان با همکاری صنایع انجام داد زیرا صنعت داروسازی در استان وجود ندارد.

اسکندری، از اعضای هیئت‌های اندیشه‌ورز نخبگانی نیز اظهار داشت: اگر به دنبال سیاست‌گذاری صحیح هستیم، قانون‌گذاری را باید به عنوان یک فرآیند دید و نه به عنوان یک فرآورده.

وی با بیان اینکه در برنامه هفته توسعه باید بازاندیشی داشت و نواحی توسعه‌نیافته را با موضوع قومیت‌ها آمیخته دید، اضافه کرد: خراسان جنوبی در شاخص‌هایی مانند توسعه انسانی، فناوری، بهره‌وری صنعتی و خالص مهاجرت استانی نیاز به توجه بیشتری دارد. نباید الگوی مالکیت مرکز نسبت به پیرامون در استان پیاده‌سازی شود و اینجاست که نهادگرایی و تصویب قوانین مورد نیاز را اقتضاء می‌کند.

لازم به ذکر است، در این جلسه نخبگان به بیان دغدغه‌ها پرداخته و خواستار ایجاد اشتغال برای نخبگان، بازنگری در برخی از قوانین، اصلاح نظام بانکی، جلوگیری از مهاجرت نخبگان و ریل‌گذاری اقتصاد و سرمایه‌گذاری در استان شدند.


***
ما را در شبکه‌های اجتماعی به آدرس bmnirann@ دنبال کنید.

  • گروه خبری : newNews,SlideShow
  • کد خبر : 165058
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید