بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1397/02/22 - 12:52
  • - تعداد بازدید: 896
  • - تعداد بازدیدکننده: 84
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
نمایندۀ ولی‌فقیه در استان گیلان:

فرهنگ وقف علمی باید به عنوان یک ضرورت در جامعه مطرح ‌شود

مراسم اهدای کمکهزینه پژوهشی پروفسور حسن ابراهیم‌زاده معبود به همت بنیاد نخبگان استان گیلان برگزار شد.

~/Asset/News/News/Image/جایزه معبود.jpg

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ در راستای حمایت از مستعدان‌برتر دانشگاهی و جهت‌دهی به ظرفیت‌های بخش‌خصوصی به سمت حوزۀ علم و فناوری، مراسم اهدای کمکهزینه پژوهشی پروفسور حسن ابراهیم‌زاده معبود؛ نخبۀ زیست‌شناسی کشور و برگزیده جایزه علامه طباطبایی به همت بنیاد نخبگان استان گیلان، برگزار شد.


در این مراسم، حجت‌الاسلام‌والمسلمین رسول فلاحتی؛ نمایندۀ ولی‌فقیه در استان گیلان و امام‌جمعه رشت ضمن تبریک روز معلم، هدف از بعثت انبیا را هدایت بشر دانست و از پروفسور ابراهیم‌زاده به دلیل اقدام در اعطای کمک‌هزینه به دانشجویان‌برتر تقدیر کرد.


وی افزود: رشد شتابان علمی کشور نیازمند حمایت از مستعدان جوان است که عمدتاً از سوی دولت‌ها انجام می‌گیرد اما ناکافی است؛ به همین دلیل وقف علمی باید در جامعه به عنوان یک ضرورت مطرح می‌شود.


نمایندۀ ولی‌فقیه در استان گیلان ادامه داد: برگزاری اینگونه مراسم‌ها می‌تواند الگویی برای گسترش وقف علمی در کشور باشد.








در ادامه مسعود اصفهانی؛ رئیس بنیاد نخبگان استان گیلان به معرفی فعالیت‌های و دستاوردهای پروفسور ابراهیم‌زاده پرداخت و گفت: وی دانشمند برجستۀ گیلانی، برگزیده جایزۀ علامه طباطبایی بنیاد ملی ‌نخبگان، رئیس شاخۀ زیست‌شناسی گروه علوم‌پایه فرهنگستان علوم و رئیس انجمن زیست‌شناسی ایران است.


وی افزود: استاد معبود همراه با کسب افتخارات فردی، همواره کلیه جوایز دریافت شده خودشان را صرف امور پژوهشی و کمک به خرید تجهیزات و لوازم مورد نیاز گروه و دانشجویان خود کرده‌اند و از این جهت شایسته تکریم است.


اصفهانی ادامه داد: کمکهزینه پژوهشی پروفسور حسن ابراهیم‌زاده معبود از اقدامات خداپسندانه این استاد برجسته است که از محل منابع شخصی وی و برای حمایت از مستعدان‌برتر گیلانی تأمین می‌شود. پشتیبانی از پایان‌نامه‌های کارشناسی‌ارشد و رساله‌های دکتری دانشجویان برتر گیلانی در رشته‌های زیست‌شناسی، علوم کشاورزی و علوم زیست‌محیطی که توسط کمیتۀ علمی متشکل از اعضای برجستۀ هیئت‌علمی دانشگاه گیلان انتخاب می‌شوند، مهمترین هدف این جایزه است.


وی تصریح کرد: شاغل به تحصیل بودن متقاضیان در دوره کارشناسی‌ارشد و یا دکتری، تحصیل در دانشگاه‌های دولتی استان و کشور، اثرگذار بودن موضوع تحقیق در توسعه استان و کشور و گیلانی بودن دانشجو، چهار فاکتور فرد مشمولان این جایزه است.




رئیس بنیاد نخبگان گیلان یادآور شد: پس از تنظیم آیین‌نامه‌ جایزۀ پروفسور ابراهیم‌زاده معبود توسط بنیاد نخبگان استان، این جایزه از طریق فراخوان در دانشگاه‌های معتبر کشور و استان گیلان اطلاع‌رسانی و نسبت به جمع‌آوری پروپوزال‌های متقاضیان اقدام شد. کمیته علمی متشکل از اعضای ‌هیئت‌علمی مجرب دانشگاه گیلان از بین پروپوزال‌های دریافت شده، پنج عنوان پروپوزال دورۀ دکتری و یک عنوان پروپوزال دورۀ کارشناسی‌ارشد را انتخاب کرد که دانشجویان برگزیده جایزه خود را از دست پروفسور ابراهیم زاده دریافت خواهند کرد.


رئیس بنیاد نخبگان استان گیلان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به موضوع وقف علمی و اثرگذاری آن در پیشرفت علم و دانش، تأکید کرد: از گذشته‌های دور بسیاری از مراکز آموزشی همانند نظامیه‌ها، دارالعلم‌ها و ربع‌رشیدی در داخل کشور و دانشگاه‌های مهم و معتبر در سایر کشورها با کمک خیّرین و واقفین شکل گرفتند و توسعه پیدا کردند.


اصفهانی یادآور شد: جایزه پروفسور ابراهیم‌زاده یکساله نبوده و بنا به پیشنهاد وی، این جایزه برای سال‌های بعد نیز با افزایش میزان کمک‌هزینه و تعداد افراد برگزیده، ادامه خواهد یافت.


احمد رضی؛ رئیس دانشگاه گیلان نیز حضور فعال مفاخر بومی در بخش حمایت از استعدادهای‌برتر را فرصتی مغتنم برای اشاعۀ فرهنگ نخبگانی برشمرد و گفت: بودجه‌های پژوهشی دولتی همراه با کمک‌های خیرخواهانه مردمی می‌توانند بنیان پژوهش، به‌ویژه پژوهش‌های هدفدار را در دانشگاه تقویت کند تا دانشگاه در کنار آموزش، در پژوهش نیز به اهداف تعیین‌شده برسد.


لازم به ذکر است، مراسم اهدای کمکهزینه پژوهشی پروفسور حسن ابراهیم‌زاده معبود با همکاری و مشارکت دانشگاه گیلان و با حضور رئیس، معاونان و اعضای هیئت‌علمی دانشگاه گیلان و جمعی از نخبگان، مستعدان‌برتر و اعضای شورای علمی بنیاد نخبگان استان گیلان در دانشگاه گیلان برگزار شد.


 

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 147735
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین