بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1397/05/21 - 13:07
  • - تعداد بازدید: 1248
  • - تعداد بازدیدکننده: 82
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
رئیس دانشگاه یاسوج:

فقدان ارتباط دانشگاه و صنعت، سد توسعه‌یافتگی است

عریان گفت: ارتباط محدود صنعت و دانشگاه یک نقیصه مهم بر سر راه توسعه و تبدیل علم به ثروت است که البته این مهم نیازمند حضور فعال دانشگاه و پرهیز از مقاله‌محوری است.

~/Asset/News/News/Image/ffsds.jpg

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ اولین آیین تکریم و الگوسازی از سرآمدان و مفاخر بومی به همت بنیاد نخبگان استان کهگیلویه‌وبویراحمد و با پاسداشت خدمات ارزندۀ وحید گرجی؛ کارآفرین برتر و سرآمد حوزه گیاهان‌دارویی در یاسوج برگزار شد.


در این نشست، جعفر گوهرگانی؛ معاون استاندار کهگیلویه‌وبویراحمد با اشاره به نقش مهم سرمایه‌گذاری در بخش دانش‌بنیان، گفت: این اقدام منجر به ارزآوری، درآمدزایی، ایجاد اشتغال و توسعه پایدار خواهد شد.


وی افزود: استفاده از توان سرمایه‌گذاران بومی و غیربومی کهگیلویه‌و‌‍بویراحمد در تمامی عرصه‌ها به‌ویژه کشت، پرورش و فرآوری گیاهان‌‎دارویی، ضرورتی انکارناپذیر است.


گوهرگانی ادامه داد: با توجه به نقش مهم اقتصاد دانش‌بنیان در رفع بیکاری و اشتغال‌زایی پایدار، باید بستر لازم برای ایجاد و راه‌اندازی صنایع مشابه در کنار شرکت‌های دانش‌بنیان توسط متولیان امر و دستگاه‌‎های اجرایی مربوطه فراهم شود.


معاون استاندار کهگیلویه‌وبویراحمد تصریح کرد: عملیات اجرایی دهکده گیاهان دارویی کهگیلویه‌و‌بویراحمد در هفته دولت امسال آغاز می‌شود تا محصولات آن در آینده‌ای نزدیک فرآوری و به دست مردم استان و دیگر نقاط کشور برسد.


جبار کیانی‌پور؛ رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج نیز گفت: ارتباط روزافزون صنعت و دانشگاه در کهگیلویه‌وبویراحمد آغاز شده که می‌تواند زمینه‌ساز بروز تحولات چشمگیر در صنایع مختلف استان از جمله حوزه گیاهان‌دارویی باشد.


وی اظهار داشت: گسترش ارتباط با بنیاد نخبگان، پارک علم‌و‌فناوری و دانشگاه‌های استان به ویژه دانشگاه یاسوج، از مهمترین رویکردهای رویکرد اتاق بازرگانی یاسوج است که تلاش می‌شود این مهم در قالب انعقاد تفاهم‌نامه‌های همکاری انجام شود.


کیانی‌پور بیان کرد: اتاق بازرگانی یاسوج آماده اعطای بورس تحصیلی و حمایت به پایان‌نامه‌های دانشجویی کهگیلویه‌و‌بویراحمد در حوزه‌های اقتصادی و صنعتی است.


عریان؛ رئیس دانشگاه یاسوج نیز گفت: کهگیلویه‌و‌بویراحمد با وجود کوچک بودن به لحاظ جغرافیایی، دارای قابلیت‌های متعدد در زمینه‌های مختلف از جمله گیاهان‌دارویی است؛ استفاده از این مزیت‌ها می‌تواند پسوند محرومیت را از نام استان بردارد.


وی افزود: پیوند بین صنعت و بخش خصوصی با دانشگاه در کهگیلویه‌وبویراحمد عامل توسعه و آبادانی همه‌جانبه آن خواهد شد و چنین باوری باید بین مسئولان اجرایی، جامعه دانشگاهی، تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی استان نهادینه شود.


رئیس دانشگاه یاسوج بیان کرد: ارتباط محدود صنعت و دانشگاه در استان یک نقیصه مهم بر سر راه توسعه و تبدیل علم به ثروت است که باید در همۀ بخش‌ها خاصه در کشت، پرورش و فرآوری گیاهان دارویی برطرف شود؛ البته این مهم نیازمند حضور فعال دانشگاه است.


وی با تأکید بر لزوم پرهیز از مقاله‌محوری، تصریح کرد: پایان‌نامه‌های دانشجویی در کهگیلویه‌و‌بویراحمد باید هدفمند و به سوی نیازهای حوزه صنعت استان هدایت شوند.


در ادامه، سید حمدالله اکوانی؛ رئیس بنیاد نخبگان کهگیلویه‌وبویراحمد تکریم و پاسداشت نخگی و همچنین نخبه‌پروری را دو رکن فعالیت‌های بنیاد ملی نخبگان دانست و گفت: برگزاری هرچه بهتر این مراسم‌ و همایش‌ها، نیازمند همکاری و تعامل نهادها و دستگاه‌های درون‌استانی است.


وی افزود: بنیاد نخبگان استان برای کمک به توسعه روزافزون، شناسایی و حمایت از متقاضیان، راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان و اعطای جوایز علمی و پژوهشی به سرآمدان حوزه صنعت، کارآفرینی و فعالان اقتصادی را به عنوان دو محور اصلی فعالیت‌های خود در سال جاری قرار داده است.


وحید گرجی؛ کارآفرین برتر و سرآمد حوزه گیاهان‌دارویی نیز در ادامه با اشاره به نقش مهم شرکت‌های دانش‌بنیان در اشتغال‌زایی و درآمدزایی پایدار، گفت: شرکت دانش‌بنیان باید علاوه بر بازار داخلی، بر مقولۀ مهم صادرات نیز تمرکز کنند.


وی با اشاره به ظرفیت‌های ذاتی استان کهگیلویه‌وبویراحمد، افزود: پتانسیل‌های طبیعی، موهبت‌های ذاتی و از همه مهمتر توان نیروی‌انسانی استان باید در جهت صحیح به کار گرفته شود تا در کمترین زمان توسعه‌یافتگی حاصل شود.


گرجی با تأکید بر لزوم استفاده از تجربیات شرکت‌های بزرگ، یادآور شد: اشتراک‌گذاری داشته‌ها و دانسته‌های افراد متخصصص، صاحبان صنعت و فعالان بخش اقتصاد، می‌تواند زمینه‌ساز دستیابی اهداف تعیین‌شده در بخش اقتصاد دانش‌بنیان باشد.


عزیزالله جعفری؛ رئیس ستاد گیاهان‌دارویی کهگیلویه‌‍‌وبویراحمد نیز گفت: این استان به دلیل شرایط خاص جغرافیایی رویشگاه و زیستگاه بخش عمده‌ای از گونه‌های گیاهی کشور است.


وی اظهار داشت: کهگیلویه‌و‌بویراحمد 2 هزار و 200 گونه گیاهی از مجموع هفت هزار و 500 گونه گیاهی موجود در ایران را دارد و به همین دلیل نیز همواره مورد توجه گیاه‌شناسان کشور بوده است.


جعفری با بیان اینکه گیاهان موجود در کهگیلویه‌و‌بویراحمد کاربردهای متعددی دارند که یکی از آنها جنبه دارویی است، افزود: کشور دارای یک هزار گونه گیاه دارویی است که 475 گونه از آنها در این استان وجود دارد. از سوی دیگر، با توجه به عوارض سوء داروهای شیمیایی گرایش مردم به سوی مصرف داروهای گیاهی رو به افزایش است.


جعفری با بیان اینکه هم اینک تنها پنج درصد از داروهای تولیدی در کشور منشأ گیاهی دارد و 95 درصد مابقی نیز شیمیایی است، یادآور شد: گیاهان دارویی کهگیلویه‌وبویراحمد در صورت فرآوری لازم می‌تواند سبب توسعه روزافزون این استان و درآمدزایی بیشتر برای آن شود. در همین راستا سند توسعه گیاهان‌دارویی استان به همت کارگروه تخصصی گیاهان دارویی بنیاد نخبگان کهگیلویه‌وبویراحمد تا افق سال 1404 تهیه شده که به زودی نیز وارد فاز عملیاتی می‌شود.


لازم به ذکر است، در پایان این نشست وحید گرجی کارآفرین برتر کشور در حوزه گیاهان‌دارویی و مدیرعامل شرکت دارویی زردبند یاسوج در این همایش به عنوان سرآمد اقتصادی با اهدای لوح سپاس و جوایز ارزنده مورد تجلیل قرار گرفت.

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 153818
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین