بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1400/01/19 - 10:50
  • - تعداد بازدید: 500
  • - تعداد بازدیدکننده: 171
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

کاهش آلایندگی خودروها؛ خط تولید موتور سه سیلندر کم مصرف یورو ۶ آغاز به کار کرد؛ راه اندازی آزمایشگاه ملی قوای محرکه پیشرفته

با رونمایی از خانواده موتور پرقدرت و کم مصرف ایران‌ساخت مطابق با استاندارد یورو6 توسط رئیس‌جمهوری، صنعت خودرو کشور در مسیر توانمندی حرکت کرد.

~/Asset/News/News/Image/thumbnail (13)_crop.jpg

به گزارش مرکز ارتباطات و بنیاد ملی نخبگان، با راه اندازی آزمایشگاه ملی قوای محرکه پیشرفته در دانشگاه تهران و خط تولیدموتور سه سیلندر کم مصرف یورو ۶ توسط حجت‌الاسلام حسن روحانی رییس‌جمهوری اسلامی ایران و با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، زمینه برای رفع یکی از نیازهای راهبردی کشور و همچنین کاهش آلایندگی خودروها و مصرف سوخت فراهم شد.



ایجاد آزمایشگاه ملی قوای محرکه پیشرفته (الکتریکی، هیبریدی و احتراقی) از ابتدای سال ۹۸ بر اساس تفاهم نامه سه جانبه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دانشگاه تهران و یک شرکت دانش بنیان آغاز شده و پس از اتمام عملیات ساختمانی، خرید تجهیزات مورد نیاز و نصب و راه اندازی در حال حاضر آماده بهره برداری است.







حمایت از یک طرح راهبردی و سرنوشت‌ساز در صنعت کشور



معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف اطمینان از انتقال صحیح فناوری و تکرارپذیری فرایند طراحی و توسعه قوای محرکه پیشرفته، از شرکت دانش‌بنیان مجری طرح برای ایجاد دفتر طراحی مشترک و احداث آزمایشگاه ملی قوای محرکه پیشرفته که توان توسعه و آزمون قوای محرکه تا سطح یورو ۶ را دارد حمایت کرد.







بر همین اساس، آزمایشگاه ملی قوای محرکه پیشرفته با همکاری مشترک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دانشگاه تهران با سرمایه‌ای بالغ بر ۱۱۵۰ میلیارد ریال راه‌اندازی شد. این آزمایشگاه از قابلیت آزمون انواع موتورهای الکتریکی، هیبریدی، احتراقی برای خودروهای سبک و سنگین تا سطح استاندارد آلایندگی یورو ۶ و توان ۵۷۵ اسب بخار برخوردار است.



همچنین با هدف تولید قطعات با فناوری بالای این خانواده موتور در داخل کشور و افزایش عمق ساخت داخل به صورت جداگانه بالغ بر ۱۵ میلیون یورو برای ایجاد کارخانه پیشرفته ریخته‌گری آلومینیوم در منطقه محروم بم که توانایی ریخته‌گری قطعات با فناوری بالای این موتور را داشته باشد سرمایه‌گذاری شده است.



در حوزه خودکفایی قطعات الکترونیکی با فناوری بالای این موتور نیز سرمایه گذاری‌های قابل توجهی در قطعه‌سازان داخلی انجام شده است.







حمایت از زیرساخت‌های تولید



همچنین خط تولیدموتور سه سیلندر کم مصرف یورو ۶ بر بستر طرح کلان ملی طراحی و ساخت خانواده قوای محرکه پرقدرت، کم مصرف مبتنی بر استاندارد آلایندگی یورو ۶ از اواخر سال ۹۲ با حمایت مستقیم معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در دستور کار گرفت. کارخانه تولید انبوه موتورهای پرقدرت، کم‌مصرف یورو ۶ در زمینی به وسعت ۸.۲ هکتار و سطح زیربنای 50هزار متر مربع در شهرک صنعتی کاسپین قزوین احداث شده و فاز اول آن آماده بهره‌برداری است.



این واحد به عنوان بزرگترین و پیشرفته ترین کارخانه موتورسازی کشور با ظرفیت تولید سالانه 500هزار دستگاه، از قابلیت تولید همزمان انواع موتورهای ۳ و ۴ سیلندر پرقدرت وکم مصرف یورو ۶ در 10 نوع مطابق آخرین فناوری های روز دنیا برای کلاس‌های مختلف خودروهای سواری از توان ۷۵ تا ۱۵۵ اسب بخار برخوردار است.







خودکفایی ایران در تولید قوای محرکه کم مصرف



برای این طرح کلان ملی فناوری، بالغ بر 20هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری ریالی و ارزی از سوی بخش خصوصی و با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی سرمایه‌گذاری صورت گرفته است. این میزان بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری ۲۰ سال اخیر صنعت خودرو برای توسعه فناوری و تولید محصول دانش‌بنیان ایران‌ساخت به‌شمار می‌رود. با راه اندازی و تولید محصولات این کارخانه، سطح فناوری موتور خودروهای تولیدی داخل کشور جهشی دو دهه‌ای خواهد یافت.



طرح کلان ملی فناوری تولید قوای محرکه پیشرفته، مجموعاً ۸ خط تولید خطوط مختلف مونتاژ و ماشین‌کاری قطعات اصلی موتور را شامل می‌شود که در دو فاز اجرایی به بهره‌برداری رسیده است.



  • گروه خبری : newNews,SlideShow
  • کد خبر : 146937
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم