بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1400/11/25 - 00:00
  • - تعداد بازدید: 836
  • - تعداد بازدیدکننده: 621
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
معاون آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان:

سند راهبردی کشور در امور نخبگان، نوعی تقسیم کار ملی در حوزه نخبگان است/ عدالت آموزشی مهمترین محور برنامه ملی شهاب

موحد با اشاره به اهمیت شناسایی استعدادهای دانش‌آموزی، گفت: برنامه ملی شهاب در راستای نهادینه کردن عدالت آموزشی با همکاری وزارت آموزش و پرورش اجرا می‌شود. 

~/Asset/News/News/Image/موحد 4.jpg

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ سید محمدصادق موحد؛ معاون آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان در برنامه زنده تلویزیونی چرخ در شبکه چهار سیما، گفت: بنیاد ملی نخبگان بر اساس تدابیر مقام معظم رهبری در سال 83 ایجاد و از سال 91 با ابلاغ سند راهبردی کشور در امور نخبگان، فصل جدید فعالیت‌های خود را آغاز کرد.


وی افزود: این سند در واقع نوعی تقسیم کار ملی در حوزه نخبگان است که در آن وظایف هر دستگاه و نهاد ملی در حوزه نخبگان مشخص شده و تلاش دارد در قالب 5 راهبرد کلان، استعدادهای برتر و نخبگان را به مرحله اثرگذاری در جامعه برساند. 


موحد ضمن اشاره به تعاریف سند راهبردی کشور در امور نخبگان از نخبه، استعداد برتر و فعالیت نخبگانی، ادامه داد: رییس این بنیاد در حال حاضر، معاون علمی و فناوری رییس جمهور است. این بنیاد سه معاونت توسعه مدیریت و منابع، آینده‌سازان و سرآمدان دارد که هر یک تلاش می‌کنند وظیفه محوله را به بهترین شکل انجام دهند. 


وی اضافه کرد: معاونت آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان بخش بزرگی از جامعه مخاطب بنیاد ملی نخبگان را از رده دانش‌آموزی تا دانش‌آموختگان در برمی‌گیرد و تلاش دارد با ارائه تسهیلات و حمایت‌های مختلف، از افراد حاضر در این سطوح حمایت کند. 


موحد تصریح کرد: بنیاد ملی نخبگان 10 جامعه مخاطب دارد که با 18 سبد تسهیلاتی آنان را برای رسیدن به قله اثرگذاری و الگوسازی حمایت می‌کند. به عنوان نمونه در رده دانش‌آموزی، برنامه ملی شهاب با همکاری وزارت آموزش و پرورش در حال اجرا است. این برنامه مربی‌محور و در فضایی کاملاً غیررقابتی اجرا می‌شود تا استعدادهای شاخص و پنهان 10درصد از دانش‌آموزان کشور را در 8 حوزه استعدادی شناسایی و سپس به سمت شکوفایی هدایت کند. 


معاون آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان اظهار داشت: برخی از بنیادهای نخبگان استانی نیز در رده دانش‌آموزی برنامه‌هایی را حتی برای معلمان حاضر در این برنامه، برگزار می‌کنند که در واقع مکمل برنامه ملی شهاب است. علاوه بر آن، بنیاد ملی نخبگان با همکاری مستعدان برتر دانشجویی، به تکمیل محتوای آموزشی در رده دانش‌آموزی اقدام کرده است تا این محتوا را به عنوان بسته حمایتی به دانش‌آموزان منتخب در برنامه ملی شهاب عرضه کند. در واقع این برنامه، در راستای عدالت آموزشی طراحی و اجرا شده است.


موحد اضافه کرد: دو ماه پیش نیز سیاست‌های جدید برنامه ملی شهاب از سوی رییس بنیاد ملی نخبگان به وزیر آموزش و پرورش ابلاغ شده تا این برنامه دور جدید فعالیت‌های خود را آغاز کند. 


وی در ادامه با اشاره به سبد تسهیلات دانشجویی بنیاد ملی نخبگان، یادآور شد: در رده دانشجویی نیز در قالب طرح شهید وزوایی هر ساله حدود 2500 نفر از دانشجویان کشور (معادل یک دهم درصد) به عنوان مستعد برتر شناسایی می‌شوند؛ شناسایی طلاب مستعد حوزه علمیه نیز در این چارچوب انجام می‌شود. علاوه بر آن طرح شهید احمدی روشن نیز به عنوان یکی از طرح‌های جذاب بنیاد ملی نخبگان از سال 95 اجرا می‌شود و در حال حاضر که دوره ششم این طرح در حال اجرا است، 211 تیم مسئله‌محور زیر نظر استاد خبره و حول یکی از مسائل واقعی کشور در حال فعالیت هستند که فعالیت هر تیم در دوره‌ای 9 ماهه انجام می‌شود.


موحد در پایان تصریح کرد: رویدادهای رقابتی مسئله‌محور تحت عنوان طرح شهید بابایی نیز یکی از مهمترین طرح‌های بنیاد ملی نخبگان در حوزه دانشجویی است.

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 145838
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم