بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1400/04/06 - 00:00
  • - تعداد بازدید: 282
  • - تعداد بازدیدکننده: 109
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
عضو هیئت‌علمی دانشگاه شیراز مطرح کرد:

لزوم تثبیت جایگاه هویتی زنان در جامعۀ ایرانی

البرزی با اشاره به اهمیت تثبیت هویتی دختران و زنان در جامعۀ ایرانی، گفت: ماندن در گذشته دور و حرکت جلوتر از فرهنگ، هیچکدام پاسخگوی نیازهای دختر امروزی نیست.

~/Asset/News/News/Image/جامعه0.jpg
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ در ادامۀ برگزاری برنامه‌های فرهنگی و به منظور افزایش حس خودباوری مستعدان‌ دختر، «وبینار شهروندی و هویت دختران» با هدف آگاهی‌بخشی به جامعه درخصوص جایگاه زنان در فعالیتهای اجتماعی، به همت بنیاد نخبگان استان فارس برگزار شد.




در این برنامه، حبیب شریف؛ رییس بنیاد نخبگان فارس هدف از این وبینار را افزایش توانمندی دختران مستعد تحت حمایت بنیاد ملی نخبگان برای اثرگذاری در جامعه دانست.


در ادامه، محبوبه البرزی؛ عضو هیئتعلمی دانشگاه شیراز و مدیر قطب علمی تربیت شهروندی نیز ضمن تعریف شهروندی، با اشاره به تغییرات و تحولات سبک زیست انسان‌ها در مواجهه با کرونا گفت: امروزه سرعت تغییرات تأثیرگذار بسیار بالا است.


وی ضمن نفی هر دو دیدگاه افراطی و تفریطی در حوزه های فرهنگ و سیاست و اجتماع، افزود: ماندن در گذشته دور و حرکت جلوتر از فرهنگ، هیچکدام پاسخگوی نیازهای دختر امروزی نیست.


 عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز ادامه داد: علیرغم بالا بودن آمار زنان تحصیلکرده در استان فارس نسبت به میانگین کشوری، در عمل مشارکتهای مدنی و اقتصادی زنان فارس کمتر از میانگین کشوری است که این موضوع معلول عدمتبیین جایگاه زنان و دختران در جامعه فارس است.


البرزی با بیان اینکه اساس شهروندی، ابتدا شناخت قوانین و مقررات و در ادامه ارتقا این قوانین است، تصریح کرد: مهمترین سوال دختران ما هویت جنسی آنان است. این هویت همان تصوری است که فرد از خودش با توجه به نقش‌هایی که می‌پذیرد و اغلب صدمه‌هایی که می‌خورد، دارد.


وی با بیان اینکه دختران ما در ابعاد مختلف هویتی خود آموزش ندیده‌اند، اظهار داشت: یکی از علل عدممشارکت زنان در فارس، آگاه نبودن از ابعاد هویتی زنانه است؛ دختران ما بر اساس عوامل مختلف ابتدا هویت جنسی و بعد نقش جنسیتی می‌پذیرند. این نقش‌ها همان بایدها و نبایدها است اما رضایت از این بایدها و نبایدها هویت جنسی دختر است.


عضو هیئت‌علمی دانشگاه شیراز خاطرنشان کرد: دو سندروم در این میان ایجاد شده؛ اول سندروم سوپر وومن که زنانی فعال و دارای نقش‌های اجتماعی و اقتصادی را در کنار نقش‌های خانواده دارند، به آن دچارند و سندروم دوم، سندروم همسرخانه هست که به علت عدمپذیرش توسط جامعه، زن و دختر موفق به ورود به مسئولیت‌های مختلف نشده‌اند؛ این در حالیست که اگر اصول خانواده را اعم از نقش‌های درون خانوادگی و اجتماعی به طور دقیق به فرزندان آموزش داده شود، بسیاری از چالش‌های اصلاً ایجاد نخواهند شد.


البرزی آسیب‌پذیری زنان در جامعه امروزی ایران را مسئله‌ای طبیعی عنوان کرد و یادآور شد: اصولاً فیزیولوژی زنان کم‌توان‌تر از مردان است و این مختص ایران نیست اما جایگاه شهروندی که مهم‌ترین بعد هویتی دختران است باید با مؤلفه‌های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و محیطزیستی تثبیت شود.

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 150985
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین