بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1403/05/17 - 19:34
  • - تعداد بازدید: 263
  • - تعداد بازدیدکننده: 248
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
رییس بنیاد ملی نخبگان:

بنیاد ملی نخبگان وامدار نخبه‌های ایرانی است/ غفلت از نخبگان علوم انسانی در گذشته، آسیب‌های زیادی به دنبال داشته است

رییس بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر این که محدود کردن دایره نخبگان به حوزه های فنی مهندسی و علوم پایه، آسیب های زیادی در پی داشته گفت: کشوری برای آن کشور مهم و تاثیر گذار است در همین راستا در بنیاد ملی نخبگان همت کردیم از تک بعدی نگریستن بیرون آییم و به سراغ نخبگی حوزه های مختلف حرکت کنیم که امیدوارم این رسم نیکو باقی بماند.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، نخستین رویداد ملی نخبگان ادبی (جایزه استاد جلال‌الدین همایی) همزمان با روز خبرنگار به همت بنیاد ملی نخبگان با حضور روح اله دهقانی فیروزآبادی رئیس بنیاد ملی نخبگان، سیدسلمان سیدافقهی قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی و جمعی از نخبگان حوره شعر و ادبیات برگزار شد.

روح‌الله دهقانی فیروزآبادی، طی سخنانی در این آیین، ضمن تقدیر و تشکر از نخبگان و سرآمدان حوزه ادب کشور با بیان این که در گذشته نه تنها تعریف نخبگی که شیوه های شناسایی نخبگان هم اشکالاتی داشت، گفت: یکی از مسائلی که برای نخبگان مهم است؛ «داستان مطرح شدن و الگو شدن برای استعدادها» است.

 وی با بیان اینکه در چند دهه گذشته، علاقه مندی و توجه به آنچه خود داشت، کم و به آنچه بیگانه داشت بیشتر شد؛ بیان کرد: علاوه بر آن پررنگ کردن موفق های کشور در حوزه مهندسی و فنی و … سبب شد ما از بزرگان حوزه ادبیات غافل شویم و این غفلت خیلی آسیب ها به کشور زد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس جمهور ادامه داد: ادبیات هر کشوری برای آن کشور مهم و تاثیر گذار است در همین راستا در بنیاد ملی نخبگان همت کردیم از تک بعدی نگریستن بیرون آییم و به سمت نخبگی حوزه های مختلف حرکت کنیم؛ امیدوارم این رسم نیکو باقی بماند.

رییس بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: متاسفانه در سال‌های گذشته ساختار نوشتیم که هر که فردی که فکر میکند نخبه است به بنیاد مراجعه کند؛ غافل از اینکه نخبه های واقعی سرگرم نخبگی خود هستند و وقت این کار را ندارند.

وی با اشاره به اینکه بنیاد ملی نخبگان وامدار نخبه‌های ایرانی است؛ افزود: در حال حاضر، داستان ادبیات در حوزه کاربرد و فنی با چند دهه گذشته بسیار متفاوت است.

به گفته او، موضوعاتی که در تفکر بشری سهم اعلاتری دارند؛ در حوزه علم‌وفناوری دیرتر شناسایی می‌شوند.

دهقانی ضمن اشاره به اینکه امروزه بزرگترین دانشمندان حوزه هوش‌مصنوعی با اساتید حوزه ادب و زبان فارسی در حال فعالیت هستند، عنوان کرد: موضوع پردازش زبان طبیعی، موضوعات ارتباط با زبان ماشین، هوش مصنوعی و … بر مبنا اطلاعات بسیار بزرگ متنی که در حال حاضر در دنیا وجود دارد؛ سبب شده ادبیات علاوه بر پرورش جسم، جان و روح بشر در حوزه کاربرد نیز بسبار جدی دنبال شود.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، در ادامه «برنامه‌های بنیاد ملی نخبگان» را کمک کننده همکاری‌های بهتر و ایجاد الگوهای برتر و موفق از اساتید دانست‌.

حمایت فرهنگستان زبان و ادب فارسی از رویکرد سنجیده معاونت علمی و فناوری 

غلامعلی حداد عادل ،نیز در ادامه ضمن تشکر از استادان، شاعران و مفاخر ادبی کشور اظهار کرد: طی دو سال اخیر، بنیاد ملی نخبگان توجه بیشتری به علوم انسانی از جمله ادبیات فارسی داشته است.

وی ادامه داد: معمولا وقتی از نخبگان صحبت می‌شد تصور ترسیم شده در ذهن، مهندسان، متخصصان علوم پایه و پزشکان بود.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی ضمن اشاره به رویکرد تعدیلی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری به علوم انسانی و سایر رشته ها، گفت: این معاونت اقدامات اثر گذاری را در راستای توجه به علوم انسانی و ادبیات فارسی انجام داده است؛ این قدمی که برداشته شده قدم مبارکی است که باید از آن استفاده کرد.

حداد عادل خاطرنشان کرد: کم توجهی به زبان و ادبیات فارسی که در عمل مشاهده می‌شود مبتنی بر یک اصل مفروض است که عده ای فکر میکنند کار جدی جهان دست متخصصان علوم پایه است، علوم انسانی درحاشیه مشغول هستند و شعر و ادبیات را نیز سرگرمی می‌دانند

وی «فرهنگ» را شخصیت جامعه خواند و افزود: فرهنگ با ادبیات زبان و شعر رشد خواهد کرد و به بیان دیگر هر چه زبان و ادبیات رشد کند، جامعه نیز موفق تر است؛ از این رو فرهنگستان زبان و ادب فارسی از رویکرد سنجیده معاونت علمی و فناوری و بنیاد ملی نخبگان استقبال می کند و بنده نیز از این سنت حسنه ای که دکتر دهقانی پایه گذاری کردند، بسیار سپاسگزار هستم.

نگاه ویژه دهقانی به ظرفیت سازی نخبگی 

محسن شاه رضایی، مدیرکل دفتر تکریم و الگوسازی نخبگان بنیاد ملی نخبگان ضمن اشاره به اینکه رویداد ملی سرآمدان ادبی توسعه مفهوم نخبگی را به دنبال دارد؛ افزود: توسعه مفهموم نخبگی از برخی رشته های علمی به حوزه های دیگری از علوم که مهم‌ترین آنها «ادبیات» است، نقطه عطف مهمی در بنیاد ملی نخبگان است.

وی از نگاه ویژه رییس بنیاد ملی نخبگان در توسعه مفهموم نخبگی تشکر و عنوان کرد: اگر اهتمام و توجه بسیار ایشان نبود؛ امروز اینجا نبودیم.


***

برای اطلاع از طرح‌های بنیاد ملی نخبگان اینجا کلیک کنید.


  • گروه خبری : newNews,SlideShow
  • کد خبر : 172561
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

تصاویر

سامانه ی گفتگوی آنلاین