بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1403/06/28 - 14:15
  • - تعداد بازدید: 380
  • - تعداد بازدیدکننده: 353
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه
با حضور جمعی از نخبگان و مستعدان/

آیین تکریم کوروش وحدتی سرآمد علوم کشاورزی برگزار شد/ اهدای جایزه «شجره طیبه» به ایده‌های برتر دانش‌آموزی در حوزه کشاورزی

مراسم تکریم کوروش وحدتی سرآمد علوم کشاورزی و رونمایی از جایزه «شجره طیبه» و رویداد دانش‌آموزی «تجربه‌ای سبز» برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، مراسم تکریم از دکتر کوروش وحدتی و رونمایی از جایزه «شجره طیبه» و رویداد دانش آموزی «تجربه‌ای سبز» صبح روز چهارشنبه ۲۸ شهریورماه ۱۴۰۳، به همت بنیاد نخبگان استان تهران و با همکاری دفتر الگوسازی و تکریم نخبگان برگزار شد.

در این مراسم، پس از تلاوت قرآن و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران، نظرلو مجری این برنامه، ضمن خوشامدگویی به حاضران در سالن گفت: ایام با سعادت پیش رو را تبریک عرض می کنم و جناب آقای حیدر مفتاحی زاده رئیس بنیاد ملی نخبگان استان تهران دعوت می‌کنم تا به روی صحنه بیایند.

حیدر مفتاحی زاده رئیس بنیاد نخبگان استان تهران ضمن خیرمقدم به حاضران در سالن گفت: علاوه بر دوستانی که به صورت حضوری در خدمتشان هستیم، دانش آموزان سراسر کشور در حال تماشای این مراسم هستند. از همه بزرگوارانی که برای برگزاری این مراسم تلاش کردند، سپاسگزارم. جناب آقای وحدتی استاد علمی و اخلاقی بنده هم بودند و این آیین تکریم برای خود من اتفاق بسیار بزرگی‌ست. در جمع ما استاد لطفی، قربان‌پور و بزرگواران فرهیخته‌ای حضور دارند. در الگوبرداری نخبگانی به رشته‌های خاص توجه می‌شده است و امروز این توجه به چنین رشته‌هایی نیز توفیقی است که حاصل شده و اتفاق مهم و میمونی است.

به رشته‌های اولویت‌دار کمتر توجه کرده‌ایم

وی ادامه داد: فارغ از رابطه استاد و شاگردی، به بعضی رشته‌های اولویت‌دار کمتر توجه کرده‌ایم. در کشور رشته‌های اولویت‌داری داریم که برای آینده کشور اهمیت دارند و درحالی که شرایط بسیار خوبی برای عزیزانی که به سمت این رشته‌ها بیایند، وجود دارد باید توجه بیشتری به چنین رشته‌هایی داشت. این جمله امام را همیشه و در هرکجا بیان می‌کنم که فرموده‌اند؛ آنچه که کشور می‌تواند در آن به خودکفایی برسد، کشاورزی است.




اهدای جایزه شجره طیبه به ایده‌های برتر دانش‌آموزی در حوزه کشاورزی

مفتاحی زاده در بخش دیگری از صحبت‌های خود بیان کرد: در حوزه کشاورزی مشکل بزرگی که داریم این است که افراد سرآمد را زمانی که به کهولت می‌رسند، تقدیر می کنیم ولی برای اینکه دانش آموزان با الگوی خود ارتباط بگیرند خوب است که به سراغ بزرگواران جوان‌تر هم برویم. هویت جوانان ما نکته مهم در دانشگاه‌های ما است. ریشه درختان تخصص اصلی جناب دکتر وحدتی است و این همان هویت ملی همه ما است و بچه‌های ما باید هویت اصلی خود را خوب بدانند.

رئیس بنیاد نخبگان استان تهران گفت: تفاوت شاخص این تکریم رونمایی از جایزه شجره طیبه است. دانش آموزانی که در طول سال ایده برتری در حوزه کشاورزی داشته باشند، این جایزه را تقدیم آن‌ها خواهیم کرد.



باغبانی آمیخته از علم و هنر است

در ادامه این مراسم، مرتضی خوشخوی زهتاب استاد برجسته علوم باغبانی و هیات علمی بازنشسته دانشگاه شیراز مطرح کرد: عرض ادب دارم خدمت کسانی که برای حضور در این مراسم که برای خرد و خردمند تشکیل شده است، حضور پیدا کرده‌اند. مقام دانشمند هم همواره جایگاهی بلند داشته است و این در ابیات و اشعار ما نیز تبلور پیدا کرده است. اجازه بدهید به صورت کوتاه درباره رشته باغبانی بگویم. در رشته‌های علوم کشاورزی، باغبانی از جایگاه خاص و ویژه‌ای برخوردار است. رشته‌ای که علاوه بر تولید مواد غذایی با داشتن گل و گیاه به نیازهای روانی انسان‌ها هم می‌پردازد. این رشته آمیخته از علم و هنر است و نه تنها بر پایه علوم پایه استوار است بلکه با طراحی گل‌های زینتی نقش‌های زیبایی می آفریند.

استاد وحدتی فردی آکادمیک و پژوهشگری با دانش هستند

این استاد برجسته علوم باغبانی ادامه داد: بسیار خوشحالم که امروز در جلسه‌ای شرکت کرده‌ام که از یکی از نام‌آوران این رشته تجلیل و قدردانی می‌شود. در این مدت دوستی بر این باور رسیده‌ام که ایشان فردی بسیار آکادمیک و پژوهشگری با دانش هستند که آثار پژوهشی و علمی بسیار موثری دارند. پر کاری و دقت نظر ایشان باعث شد تا دلسوزانه مسئولیت‌های مختلفی را بپذیرند و در راستای اعتلای هرکدام تلاش کنند. بدون تردید دکتر وحدتی مرد علم و عمل هستند که در توسعه و پیشبرد این دانش کشور بسیار تاثیرگذار بوده‌اند.

در ادامه کلیپی با عنوان فرزند ایران و درباره کوروش وحدتی استاد سرآمد علوم باغبانی و کشاورزی به نمایش درآمد.



نتوانستیم اهمیت و ضرورت رشته باغبانی را آنطور که شایسته است نشان دهیم

در بخش بعدی این آیین تکریم، محسن شاهرضایی مدیرکل دفتر الگوسازی و تکریم نخبگان بنیاد ملی نخبگان با حضور روی صحنه مطرح کرد: از صحبت‌های هنرمندانه دکتر خوشخوی بسیار لذت بردم و از ایشان سپاسگزارم. هدف ما از تکریم چیست؟ ما می‌خواهیم از بزرگانی که داریم، تقدیر کنیم. درست است که آقای وحدتی جزو جوان‌ترین اشخاص مورد تکریم ما هستند ولی این کافی نیست و ادامه آن الگوسازی است. بحث‌های انگیزشی و کلیپ‌ها و... باعث ایجاد انگیزه برای دانش آموزان می‌شود. ما نتوانستیم اهمیت و ضرورت این رشته را آنطور که شایسته است، نشان بدهیم.

وی افزود: ما باید در الگوسازی، تلاش و وطن‌پرستی را به همه نشان دهیم. ضرورت تربیت نیز نکته بسیار مهمی است که باید به آن نیز توجه داشت. با وجود تیم ارزشمندی که وجود دارد، به شکل داستانک این موارد را تولید کرده و در اختیار عزیزان قرار می‌دهیم. الگوهایی که مربوط به ریشه‌دار بودن، سخت‌کوشی، توکل به خدا و... را باید روایت کرده و به دانش آموزان و دانشجویان ارائه دهیم.

شاهرضایی در ادامه سخنان خود مطرح کرد: زمینه‌سازی برای حضور بیشتر نخبه تکریم شده یکی دیگر از دلایل برگزاری مراسم تکریم و تقدیر است. ما برای تکریم اهداف خاصی داریم که به دلیل زمان کم، سه مورد آن را اشاره کردم.

برگزاری مسابقه دانشجویی

در ادامه این برنامه مسابقه دانش آموزی اجرایی شد. بخش اول مربوط به دانش آموزان، دانشجویان و استادان حاضر بود و بخش دوم برای افرادی بود که به صورت آنلاین همراه این مراسم بودند
.

مریم داورزنی دانشجوی نمونه کشوری و دانشجوی کوروش وحدتی با حضور روی صحنه به بیان نکاتی پیرامون شخصیت این استاد سرآمد علوم باغبانی و کشاورزی پرداخت.

دکتر وحدتی مسیر مهمی را طی کرده و نقش‌های مهم ملی و بین‌المللی را ایفا کرده‌اند

در ادامه این مراسم، محمود لطفی رئیس دانشکده فناوری کشاورزی پردیس ابوریحان دانشگاه تهران بیان کرد: در سالگرد سی و پنجمین دوستی خود با استاد وحدتی اینجا هستم. محمود وحدتی همیشه کانون امید و انرژی بوده است. در این رابطه دوستی کسی که سود برده است، قطعا من بوده‌ام. حضور سی و پنج ساله دکتر وحدتی مانند نعمتی در زندگی من بوده است.

وی افزود: دکتر وحدتی مسیر مهمی را طی کرده و نقش‌های مهم ملی و بین‌المللی را ایفا کرده‌اند. ما واقعا باید شکرگزار داشته‌های خود داشته باشیم. چون دانش آموزان هم اینجا هستند و ما را نگاه می‌کنند باید بگویم که جامعه ما از زاویه دانش‌آموزی به خاطر معرفی نشدن الگوهای درست و مهم و هدایت اذهان جوانان ما ضربه می‌خورد و این درست جایی است که باید توجه ویژه‌تری داشته باشیم. وجود افراد الهام‌بخش در این موارد بسیار تاثیرگذار است.

لطفی رئیس دانشکده فناوری کشاورزی پردیس ابوریحان دانشگاه تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: صفا، عدم تکلف و راحتی از ویژگی‌های مهم و بارز دکتر وحدتی است. قطعا خانواده در موفقیت‌های دکتر وحدتی نقش مهمی داشته‌اند و باید به این نکته اشاره می‌کردم. امیدوارم جامعه ما قدر داشته‌های خود را بداند.

در ادامه این مراسم، ویدئویی از صحبت‌های چاک لزلی مدیر بازنشسته پروژه اصلاح گردو در دانشگاه کالیفرنیا، دیویس پخش شد.



آینده شما در دست خودتان است

در بخش بعدی این آیین تکریم، کوروش وحدتی استاد سرآمد علوم باغبانی و کشاورزی با تشویق حاضران به روی صحنه آمد و گفت: از حضور همه شما عزیزان بسیار سپاسگزارم. از آنجایی که این آیین به منظور الگوسازی طراحی شده است، سلام ویژه‌ای به جوانان و دانش آموزان پرتلاش دارم و از حضور شما عزیزان خوشحال هستم.

وی افزود: می‌خواهم درباره نقش علم در توسعه باغبانی و آینده درخشان آن بگویم. هر کشوری برای پیشرفت و توسعه پایدار به منابع غذایی و کشاورزی نیاز دارد. تامین منابع غذایی بر حفظ محیط زیست و فرهنگ جامعه تاثیرگذار است و اگر به کشاورزی علاقه‌مند شوید این فرصت را دارید تا به یکی از مهم‌ترین چالش‌های بشری بپردازید. خلاقیت و نوآوری دو کلمه بسیار مهم هستند. هر کار خلاقانه و نوآورانه هرچند کوچک در زمینه کشاورزی می‌تواند بسیار کارآمد باشد و اثرات بلندمدتی در جهان داشته باشد.

وحدتی در بخش دیگر صحبت‌های خود بیان کرد: مهم این است که بتوانید یک جامعه را با خود همراه کنید و پیش ببرید، اینکه صرفا خود یک بیزینس‌من بشوید خیلی مهم نیست. همه چیز نباید صرفا برای خود آدم باشد و با کارهای خلاقانه می‌توان خیر و برکت فراوانی برای بسیاری به ارمغان آورد. ابتکار عمل و خلاقیت‌های تک تک شما عزیزان می‌تواند دنیا را متحول کند.

با قدرت و امید به دنبال آرزوهای خود بروید

این استاد سرآمد علوم باغبانی و کشاورزی مطرح کرد: با آقای صالحی معاون پژوهشی که به دلیل کسالت نتوانستند اینجا باشند، به روسیه رفته بودیم و آنجا متوجه شدیم آقای پوتین دستور داده که هیچ طرح تحقیقاتی حق اجرا ندارد مگر اینکه دوست‌دار طبیعت باشد. باید بین سنت و مدرنیته ارتباط برقرار کرد و نباید آن‌ها را نادیده گرفت. باغداری سنتی مانند تنوع گونه‌ها ازنظر اصلاحی ارزشمند است ولی درآمدزایی ندارد اما با پیوند به علم می‌توان این موارد را ارتقا داد و این امر باعث محبوبیت محصولات سنتی و قدیمی هم می‌شود. در پایان این را بگویم که عزیزان من، آینده شما در دست خودتان است. به دنبال علایق خود بروید که دنیا به شما نیاز دارد. اگر شما در حوزه کشاورزی فعالیت کنید، می‌توانیم به آینده روشن در کشور برسیم. با قدرت و امید به دنبال آرزوهای خود بروید.

در بخش بعدی این مراسم با حضور استادان، پدر و خود کوروش وحدتی از جایزه «شجره طیبه» رونمایی شد.

ارج‎نامه‌ای برای تکریم

کوروش وحدتی درباره این جایزه گفت: این سنت بنیاد است که جایزه‌ای مشخص می‌شود و هرساله از دانش‌آموزان یا دانشجویان تقدیر می‌شود. من دوست نداشتم اسم خودم روی این جایزه باشد و به یاد مادر مرحومم این اسم را انتخاب کردیم. هرساله دانش‌آموزانی که در حوزه باغبانی نوآوری داشته باشند، مورد تقدیر ما قرار خواهند کرد.

در ادامه، ارج‌نامه بنیاد ملی نخبگان با امضای دکتر سعید خدایگان قائم مقام بنیاد ملی نخبگان به کوروش وحدتی تقدیم شد.



برای اطلاع از طرح‌های بنیاد ملی نخبگان اینجا کلیک کنید.

  • گروه خبری : newNews,SlideShow
  • کد خبر : 173183
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

تصاویر

سامانه ی گفتگوی آنلاین