معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه در نخبگی، اثرگذاری یکی از شاخصههای اصلی است، گفت: اگر فرد مهارت و تخصص لازم را داشته باشد اما آن را برای رسیدن به اهداف ملی استفاده نکند، نمیتواند در قالب نخبه مطرح شود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ پنجمین مراسم اعطای جایزۀ مرحوم علامه طباطبایی (ره) و اولین دورۀ اعطای جایزۀ برگزیدگان آئیننامههای ادبی و قرآنی بنیاد ملی نخبگان با حضور سورنا ستاری؛ معاون علمیوفناوری ریاستجمهوری و رئیس بنیاد نخبگان، قائممقام و معاونان بنیاد ملی نخبگان و جمعی از نخبگان و مفاخر کشور برگزار شد.
در این مراسم، آریا الستی؛ معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه مسیر نخبگانی ایستگاهها و توقفگاههای مختلفی دارد، به تعریف نخبه از نگاه سند راهبردی نخبگان در امور کشور پرداخت و گفت: طبق این سند، نخبه فردی است که ظرفیتهای ذاتی مانند استعداد ویژه و هوش را با پشتکار و تلاش خود به تخصص لازم در حوزۀ استعدادی تبدیل کرده و آن را برای ارتقاء زندگی انسان و اهداف عالی کشور و همچنین اثرگذاری مثبت بکار گرفته است.
وی افزود: در نخبگی، اثرگذاری یکی از شاخصههای اصلی است بطوریکه اگر فرد مهارت و تخصص لازم را داشته باشد اما از آن برای اثرگذاری در جامعۀ بومی و رسیدن به اهداف ملی استفاده نکند، نمیتواند در قالب تعریف نخبه مطرح شود.
الستی ادامه داد: رسالت نظام نخبگانی، کشف استعدادهایبرتر در کودکی و توانمندی آن در دوران جوانی است تا فرد بتواند در محیط اجتماعی به اثرگذاری برسد. تکریم و پاسداشت خدمات نخبگی نیز یکی از آخرین رسالتهای نظام نخبگانی در مسیر نخبگی است.
معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان اظهار داشت: اعطای جایزۀ مرحوم علامه طباطبایی به نخبگانی که در راستای تحقق اهداف ملی کشور اثرگذاری مثبت داشتهاند و همچنین الگوسازی از زندگی پر فراز و نشیب این افراد، یکی دیگر از رسالتهای نظام نخبگانی کشور است.
وی با اشاره به اینکه برگزیدگان پنجمین مراسم اعطای جایزۀ مرحوم علامه طباطبایی (ره) و اولین دورۀ اعطای جایزۀ برگزیدگان آئیننامههای ادبی و قرآنی بنیاد ملی نخبگان از سوی مراکز و نهادهای معتبر علمی و پژوهشی کشور معرفی شدهاند، گفت: هیچ یک از این افراد به صورت خوداظهاری انتخاب نشدهاند بلکه همگی از سوی نهادهای معتبر علمی، پژوهشی، ادبی و فرهنگی کشور و بر اساس شاخصههای مشخص و شفاف در آئیننامههای بنیاد ملی نخبگان در رشتههای مختلف علمی، ادبی و قرآنی معرفی و توسط شورای علمی بنیاد ملی نخبگان انتخاب شدهاند.
الستی در پایان با اشاره به اهمیت و جایگاه جایزۀ علامه طباطبایی و برگزیدگان آئیننامههای ادبی و قرآنی بنیاد ملی نخبگان، گفت: ریاست بنیاد ملی نخبگان شخصاً در تمامی جلسات بررسی انتخاب این برگزیدگان حضور داشتند.