دبیر ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، گفت: همواره توسعه هر فناوری در دنیا با چالشهایی روبرو است که اگر این چالش ها رفع نشود، توسعه فناوری امکانپذیر نیست.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بنیاد ملی نخبگان، پرویز کرمی، مدیرمسئول انتشارات دانش بنیان فناور با اشاره به انتشار کتاب بررسی تجربیات جهانی شرکت های استارتاپی در حوزه خانه هوشمند که دومین جلد از این سلسله کتاب ها است، که توسط این مرکز منتشر و به بازار عرضه شده است بیان کرد: در این کتاب در کنار ارائه برخی فعالیت های ستاد توسعه فناوری های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به معرفی تجربیات موفق استارتاپی جهانی این حوزه پرداخته شده است.
مشاور رئیس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه خانه هوشمند را می توان به عنوان یک محل اقامت یا یک ساختمان با تجهیزاتی تعریف کرد که از طریق دستگاه های هوشمند یا از طریق گوشی هوشمند می تواند از راه دور کنترل شود،گفت:در یک خانه هوشمند وسایل و تجهیزات با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و یک اکوسیستم هوشمند و قابل کنترل و پایش را ایجاد می کنند.
پرویز کرمی در ادامه ادبیات نوآوری را مورد توجه قرار داد و گفت:در ادبیات نوآوری سه نسل رشد وجود دارد. در نسل اول توجه به رشد فناوری را پایه فشار فناوری می دانند و در نسل دوم رشد فناوری را بر مبنای تقاضای بازار در نظر می گیرند.
وی افزود: اما در نسل سوم که مکمل دو نسل قبلی است، رشد فناوری را حاصل ترکیب هر دو مفهوم و اثرگذاری آنها بر حوزه فناوری در نظر می گیرند.
مشاور معاون علمی وفناوری رییس جمهوری در ادامه درباره چالش ها و فرصت های کلیدی حوزه خانه هوشمند، گفت: پایش سلامت و تسهیل شرایط زندگی خانواده ها با استفاده از فناوریهای روز با هدف ارتقای سطح رفاه و سلامت آنها یکی از چالشهای پیش روی خانه هوشمند است.
دبیر ستاد فرهنگ سازی اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، گفت:بهینه سازی و صرفه جویی میزان مصرف آب و انرژی در خانه ها و اماکن اداری و ایجاد قابلیت کنترل مصرف و خلق روش های نوین برای افزایش امنیت فیزیکی خانه و ارتقای امنیت مجازی استفاده از وسایل هوشمند در منازل از جمله فرصت های کلیدی توسعه خانه هوشمند در دنیا است.
پرویز کرمی در ادامه با معرفی استارتاپ های فعال این حوزه در دنیا، گفت: زمینه فعالیت این استارتاپ ها به حوزه های مختلفی چون ارتقای سطح رفاه خانواده، هوشمندسازی شبکه آب و انرژی ساختمان، امنیت فیزیکی و سایبری، ربات ها و دستیاران خانگی هوشمند، خدمات پشتیبانی و هوشمندسازی شرکت های لوازم خانگی و غیره مربوط می شود.
کتاب «بررسی تجربیات جهانی شرکت های استارتاپ در حوزه خانه هوشمند» به عنوان دومین جلد از کتاب های سلسله گزارش های بررسی تجربیات جهانی استارتاپ ها در حوزه هوشمند سازی و اقتصا دیجیتال است که توسط ستاد فرهنگ سازی اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تهیه و تدوین شده است. این کتاب توسط مرکز انتشارات دانش بنیان فناور منتشر در اختیار علاقمندان قرار دارد.
علاقمندان برای اطلاع و نیزآگاهی از سایر انتشارات این حوزه می توانند به آدرس farhang.isti.ir بخش انتشارات مراجعه نمایند.
پایان پیام/23