گودرزی با اشاره به لزوم نقشآفرینی دانشگاه در رفع نیازهای بومی، گفت: تمرکز روی مزیتها اقلیمی و رفع نیازهای بومی، سبب اعتباردهی به دانشگاه خواهد شد.
طه گودرزی؛ عضو هیئتعلمی دانشگاه امیرکبیر در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان با مثبت ارزیابیکردن طرح شهید احمدیروشن، بر لزوم اطلاعرسانی یکنواخت به همه دانشگاهها و مراکز علمی کشور درباره این طرح تأکید کرد و گفت: اگر اطلاعرسانی درباره این طرح بهطور یکنواخت و همهجانبه انجام شود، قطعاً نیرویانسانی نخبه و خبره بیشتری در چرخه قرار میگیرد و این عامل سبب بهبود نتایج و تحقق اهداف تعیینشده خواهد شد.
وی افزود: روند اجرای طرح شهید احمدیروشن باید بهگونهای باشد که همه دانشگاههای کشور که پتانسیل رفع نیازهای موجود و توانمندکردن مستعدانبرتر را دارند، در این طرح درگیر شوند.
گودرزی ادامه داد: فعالیت دانشگاههای بومی روی مزیتها، مشکلات و چالشهای بومی در قالب این طرح، علاوه بر افزایش اعتبار دانشگاه و محققان و وسیعشدن دایره اثرگذاری این طرح، سبب توسعۀ منطقهای میشود.
عضو هیئتعلمی گروه مهندسی مکانیک دانشگاه امیرکبیر در ادامه با اشاره به ضرورت نهادینهشدن مفهوم دقیق و حرفهای «تحقیق»، اظهار داشت: در کشورهای توسعهیافته که بهصورت جدی در حوزۀ تحقیق وارد شدهاند، هسته پژوهشی و تحقیقاتی تنها یکی از حلقههای زنجیره توسعه است. در این کشورها در غالب موارد، رسالت هسته پژوهشی ساخت و تولید کالا و یا خدمت نیست چراکه این موارد در واحدهای تحقیقوتوسعه صنعت و بر پایه نتایج خارجشده از تحقیق انجام میشود.
گودرزی تصریح کرد: یکی از دستاندازهای حرکت هستههای تحقیقاتی، اقتصاد دولتی، شرکتهای دولتی و غیررقابتی هستند چراکه این قبیل شرکتها رقابتپذیری ندارند و به همین دلیل احساس نیازی هم به تحقیق نخواهند داشت.
وی در پایان هدف فعالیت هسته نخبگانی و پژوهشی را مهمترین عامل در شکلگیری هسته دانست و خاطرنشان کرد: اعضای گروه باید بر اساس مأموریت و هدف پروژه انتخاب شوند؛ در واقع بر مبنای تخصصهای لازم در انجام پروژه افراد انتخاب و در چرخه فعالیت هسته، بکارگرفته شوند. امروزه به دلیل گستردگی علوم، بسیاری از تحقیقات پیشرو چندرشتهای و میانرشتهای انجام میشوند.