خانواده پرجمعیت «کرونا ویروس»، هر سال با شکلی تازه و با یکی از اعضای خانواده خود میهمان مردم میشود. ویروسهایی که گاه به شکل سرماخوردگی ساده بروز میکنند و گاه به شکلی غریبتر و کشندهتر در بدن میزبان خود مینشینند. کووید 19 جدیدترین عضو این خانواده، چند ماهی است که به جان مردم دنیا افتاده و سلامت، زندگی، کار و روزمرگیهای مردم را مختل کرده است. نوع کشندهای از کرونا که دنیا را فرا گرفته است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیادملی نخبگان؛ اواسط سال 1980 بود که نخستین نوع این ویروس در دنیا کشف شد. ویروسی که به طور طبیعی در بدن برخی حیوانات وجود دارد و نوع جهش یافته آن با ورود به بدن انسان، سلامتی را به خطر میاندازد. ووهان چین هم نخستین نقطه از کره زمین بود که اولین شیوع کووید 19 را اعلام کرد و در مدت زمان کوتاهی تقریبا همه دنیا با این بیماری درگیر شدند.
اما در کنار وحشت عمومی که در این مدت به جان مردم نشست، تلاشهای محققان و پژوهشگران برای درمان و ریشهکنی این بیماری هم آغاز شد. تقریبا همه کشورها در تکاپو هستند تا درمانی قطعی برای این بیماری مهلک و کشنده که تاکنون جان بیش از 40 هزار نفر را گرفته است، بیابند.
دانشبنیانی به جنگ کرونا رفتیم
در این میانه تلاش و ترس، ایران توانست با تکیه بر توان دانشبنیانهای خود مسیری کوتاهتر و مطمئنتر برای تولید محصولات و تامین نیازهای بهداشتی و سلامت محور مورد نیاز مردم و کادر درمانی کشور را طی کند. به گونهای که سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری میگوید: ایران با کمک زیست بوم فناوری و نوآوری در مبارزه با کرونا توانمند است. از زمان شیوع این ویروس در کشور شاهد اتفاقات خوبی بودیم و امروز در نقطهای قرار داریم که میتوان گفت تمام محصولات در داخل کشور و با استفاده از توانمندی نیروی انسانی داخلی تولید میشود.
بنا به گفته ستاری،این اتفاقات خوب همه برآمده از دل زیست بوم فناوری و نوآوری و توسعه آن در کشور بیرون آمده است. این بحران ثابت کرد باید این زیست بوم در تمام صنایع فعال شود تا در شرایط بحرانی مشکلی ایجاد نشود.
حمایت از طرحهای مرتبط شرکتهای دانشبنیان در مقابله با کرونا
مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست چمهوری هم با اشاره به تلاش زیستبوم فناوری و نوآوری در مبارزه با بیماری کرونا، میگوید: ستاد با هدف کمک به مقابله با ویروس کرونا از طرحهای مرتبط شرکتهای دانشبنیان و فناوران کشور در حوزههای مختلف «ساخت دستگاههای ونتیلاتور»، «تبسنج»، «پالس اکسیمتر»، «سامانههای نرمافزاری اعم از پایش، اطلاعرسانی و کنترل بیماری، مدلسازی و شبیهسازی نرمافزاری» و «سایر محصولات و خدماتی که به هر نحو به مقابله با ویروس کرونا کمک کند»، حمایت میکند.
فناوران و علاقهمندان فعالیت در این عرصه میتوانند درخواستها و طرحهای خود را به آدرس info@spinacc.ir ارسال کنند.