یک مطالعه بینالمللی در حوزه مهاجرت دانشجویی اذعان میکند انگلیس باید از اقدامات محدود کنندهای که علیه دانشجویان بینالمللی در ایالات متحده و استرالیا اعمال میشود کنار بگذارد، در غیر این صورت اقتصاد انگلیس بیش از 20 میلیارد پوند از درآمدهای خالص خود را از دست میدهد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ دو رقیب اصلی انگلیس در بازار مطالعات بین المللی انگلیسیزبان، ایالات متحده و استرالیا، هر دو در سال های اخیر اشتباه بزرگی انجام داده اند. استرالیا مرزهای خود را از جمله برای دانشجویان بین المللی کاملاً بسته است و محدودیت ها احتمالاً تا سال 2021 ادامه خواهد یافت. در همین حال دولت ترامپ در ایالات متحده سیاست های مهاجرتی را که دانشجویان بین المللی را هدف قرار میدهد اعمال کرده و در عین حال تنش با چین را همچنان افزایش میدهد.
خروج قریب الوقوع انگلیس از اتحادیه اروپا و عدم کنترل کامل بر شیوع ویروس کرونا توسط این کشور تردیدهایی را در مورد ارزش و ایمنی تحصیل در این کشور ایجاد کرده است، اما با سیاستگذاری دقیق و پیام رسانی، انگلیس می تواند جایگاه خود را به عنوان یکی از مقاصد تحصیل بینالمللی تأمین کند.
ایجاد این نقطه انعطاف پذیری در سیاستهای مربوط به دانشجویان بین المللی بسیار مهم خواهد بود و کشور باید از آن نهایت استفاده را ببرد تا بتواند سهم قابل توجه دانشجویان را در برنامه های تحقیقاتی دانشگاه ها و همچنین اقتصاد و فرهنگ انگلیس را برای سالهای آینده تضمین کند.
ضرورت افزایش ارائه خدمات در دوران همهگیری کرونا
دولت انگلیس در سیاست های شناسایی آموزش از راه دور و ویزای دانشجویی در طی همهگیری، انعطافهایی به خرج داده است و بر اساس این قوانین موقت، دولت دانشجویانی را که تا زمان انقضا ویزا قادر به ترک کشور نیستند مجازات نمیکند. این مقررات همچنین یادگیری آنلاین را با افزایش سهمیه یادگیری ساعتی ویزای دانشجویی یاری می دهد.
تطبیق محدودیت های ویزا فرآیند ویزا شرایط مقرون به صرفه تری را ایجاد می کند که در آن می توان شرایط دانشجویی بینالمللی را در داخل کشور مدیریت کرد، این امر انعطاف پذیری بیشتری را برای دانشجویان فراهم می کند و اضطراب را کاهش می دهد.
بهبودهای بعدی ویزا
دولت قبلاً در استراتژی آموزش بین المللی 2019 خود متعهد به ارزیابی مجدد مسیر ویزا با هدف بهبود سفر دانش آموزان شده است و اکنون فرصتی مناسب برای اجرای این تغییرات است. علاوه بر انعطاف پذیری بیشتر برای دانشجویان، دولت همچنین باید باز کردن برخی از مؤلفههای بررسی ویزا را برای ارائه دهندگان معتبر به عنوان راهی برای کاهش هزینه ها و ایجاد روند سریعتر برای دانشجویان در نظر بگیرد. علاوه بر این ، ایده ویزای تحصیلی انفرادی یا مستقل، برای پوشش دادن تمام مراحل سفر دانشجویی جذابیتهای آشکاری را برای همه ذینفعان دارد.
نقش کلیدی دانشجویان بینالمللی در صنعت و اقتصاد انگلیس
ویزای کار دو ساله پس از تحصیل مورد استقبال صنعت و دانشجویان قرار گرفته است. دولت برای دستیابی به هدف بلند پروازانه دولت صادرات 35 میلیارد پوند آموزش تا سال 2030 و جمع آوری کامل منافع اقتصادی فارغ التحصیلان جدید ، باید دوره ویزای کار پس از تحصیل را به چهار سال افزایش دهد.
ویزای کار چهار ساله پس از تحصیل به طور گسترده توسط صاحبان مشاغل و صنعت پشتیبانی می شود. چنین اقدامی منافع برای دانشجویان و همچنین کشور به طور کلی فراهم می کند.
آماندا سلووی ، وزیر علوم ، تحقیقات و نوآوری اخیراً بر سهم اساسی دانشجویان بین المللی در برنامه های تحقیقاتی دانشگاه تأکید کرده است. علاوه بر این، پرداخت متوسط مالیات و بیمه ملی از هر گروه از دانشجویان بین المللی که پس از تحصیل در انگلستان برای کار باقی می مانند ، سالانه بالغ بر 3 میلیارد پوند است، موضوع مهمی که در ارزش دانشجویان بینالمللی کمتر مورد توجه قرار میگیرد.
یک رویکرد چند وجهی و بین بخشی
برای تحقق اهداف راهبردی بینالمللی در حوزه آموزش، انگلیس باید تمرکز خود را بر حوزههای جدید و بین بخشی در زمینه استخدام و به کارگیری دانشجویان قرار دهد. این موضوع نیازمند یک همکاری بین تمامی بخشها از دولت تا صاحبان صنعت است. باید سیاست های روشن ، ساده و سخاوتمندانه و همچنین تأکید بر تحصیل بین المللی در توافق نامه های دو و چند جانبه در دانشجویانی که اکنون با دنیایی از عدم اطمینان روبرو هستند اطمینان بدهد.
هزینه و پیچیدگی تغییر روند ویزا و بازنگری در مسیر دانشجویان بین المللی بدون شک موضوعی قابل توجه است ، اما تغییر این روند اقدامات جسورانهای را میطلبد. اگر انگلیس در حالی که کشورهای رقیب با سیاستهای محدودیت دانشجویان بینالمللی تضعیفمی شوند، به صراحت از دانشجویان بینالمللی استقبال کند، دانشجویان انگلیس را به عنوان مقصد برتر مطالعه برای سالهای آینده انتخاب خواهند کرد.
منبع: پایگاه خبری-تحلیلی Open Access Government