رئیس بنیاد نخبگان چهارمحال و بختیاری از تشکیل سه هیئت اندیشهورز در حوزههای اجتماعی، عمرانی و آب ذیل سه معاونت استانداری و حمایت بنیاد از این هیئتها خبر داد.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان، یعقوب طادی رئیس بنیاد نخبگان چهارمحال و بختیاری گفت: در حال شناسایی نخبگان مهارتی، هنری و ادبی هستیم، بنیاد نخبگان در این حوزه ورود کرده و قطعاً حمایتهایی در شان نخبگان از ایشان صورت خواهد گرفت.
وی ادامه داد: بنیاد ملی نخبگان در حوزههای مختلف اقدامات متعددی را در سالهای گذشته انجام داده، یکی از مهمترین وظایف بنیاد شناسایی نخبگان است و نخبه گزینی، نخبهپروری و نخبهگماری از وظایف بعدی بنیاد به شمار میرود.
طادی گفت: امروزه روش شناسایی نخبگان نسبت به گذشته متفاوت شده و تغییراتی در آن صورت گرفته است، عمدتاً تمرکز به سمت دانشآموزان به عنوان آینده سازان مملکت است که باید از هم اکنون شناسایی و مورد حمایت و هدایت واقع شوند، در حقیقت اگر دانشآموزان از هم اکنون پرورش و هدایت شوند قطعاً در آینده افرادی موثر در جامعه خواهند بود.
وی با اشاره به اجرای طرح شهاب، تصریح کرد: در طرح شهاب دانشآموزان در سطح کشور توسط معلمان شناسایی میشوند یعنی استعدادها در مدارس کشف میشود. اما از سالهای گذشته بحث توجه به کانونهای تجمع استعدادهای برتر نیز از سوی بنیاد نخبگان مطرح شده و بهره مندی از کمک کانونهای مردمی که در حوزه نخبه پروری فعالیت دارند در دستور کار بنیاد است.
رئیس بنیاد نخبگان چهارمحال و بختیاری با اشاره به نخبگان حوزه دانشجویی نیز، گفت: هستههای دانشجویی در حوزههای مختلف در حال تشکیل است، در این هسته ها یک استاد راهبر در راس قرار دارد و دانشجویان مختلف مدنظر بنیاد نخبگان زیر نظر استاد آموزشهای لازم را در حوزههای علمی- فرهنگی و علمی-پژوهشی کسب میکنند.
طادی ادامه داد: در حقیقت هدف از تشکیل هستهها حل یک مسئله واقعی و موجود در جامعه در حوزههای مختلف کشاورزی، فنی، مهندسی و ... است.
وی با اشاره به فارغ التحصیلان دانشگاهی در مقاطع مختلف نیز تصریح کرد: جذب نخبگان در دستگاههای اجرایی موجب تحول در این زمینه میشود. تاکنون سه فراخوان انجام شده و همه افراد فارغ التحصیل دانشگاهی میتوانند در این فراخوان شرکت کنند، گرچه محدودیتی از لحاظ شرکت وجود ندارد اما افراد باید اقداماتی که در حوزههای آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و ... داشته اند را در سامانه سینا بارگذاری کنند تا سوابق ایشان توسط کارگروههای متمرکز مورد بررسی قرار گیرد.
طادی با بیان اینکه این فراخوانها ظرفیت خوبی برای استخدام بدون آزمون نخبگان است تا جذب دستگاههای اجرایی شوند، ادامه داد: از ظرفیتی که در اختیار دستگاههای اجرایی در سطح کشور قرار داشته حدود ۳۵ نفر ظرفیت ایجادی روسای دستگاههای اجرایی استان بوده که تاکنون برخی جذب و تعدادی در حال جذب و گذراندن مراحل استخدام هستند، همچنین فراخوان چهارم به زودی اعلام خواهد شد.
طادی سپس با اشاره به تشکیل هیئتهای اندیشه ورز در راستای سیاستگذاری و استفاده بهینه از ایدههای نخبگان در حل مسائل واقعی جامعه، تصریح کرد: سال گذشته در استان سه هیات اندیشهورز در حوزههای مختلف آب، عمرانی و اجتماعی ذیل سه معاونت استانداری تشکیل شده که بنیاد از این هیئتها حمایت خواهد کرد.
وی بیان کرد: دو پروژه در حوزه گاز و فولاد نیز در حال انجام است، در حقیقت هدف بنیاد نخبگان این است که به حل مسائل واقعی ورود کند تا مشکلات واقعی که در جامعه وجود دارد برطرف شود، گرچه اهداف دیگری همچون خودباوری و درگیر شدن اساتید با مسائل واقعی نیز مد نظر است.
رئیس بنیاد نخبگان چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه حدود ۲۷ طرح حمایتی متعدد از سوی بنیاد ملی نخبگان تدوین شده، تصریح کرد: همچنین در حال شناسایی نخبگان مهارتی، هنری و ادبی هستیم و بنیاد نخبگان در این حوزه ورود کرده است، قطعاً حمایتهای در شان از استعدادها و نخبگان در این حوزه در دستور کار قرار خواهد گرفت.
طادی در پایان خاطرنشان کرد: تاکنون در استان حدود 700 نفر از نخبگان از طرحهای حمایتی بنیاد استفاده کرده و هماکنون تحت حمایت بنیاد قرار دارند.
***
برای اطلاع از طرحهای بنیاد ملی نخبگان اینجا کلیک کنید.