بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1398/08/25 - 11:46
  • - تعداد بازدید: 1208
  • - تعداد بازدیدکننده: 122
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رئیس دانشکده ادبیات و علوم‌انسانی دانشگاه ایلام:

تأکید بر علم و علم‌آموزی، شاخصۀ تمدن اسلامی است

یاری گفت: تمدن اسلامی بیش از همه تمدن‌ها به علم و دانش اهمیت داده و کهن‌ترین دانشگاه‌های جهان را پدید آورده است.

~/Asset/News/News/Image/tarikh (3)(1).JPG

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ در راستای توانمندسازی مستعدان و سرآمدان و با هدف افزایش اثربخشی، کارایی و بهره­وری صاحبان استعدادهای برتر، برنامه معرفتیهویتی کارگاه آموزشی تاریخ تمدن ایران و اسلام با حضور مستعدان‌برتر استان ایلام برگزار شد.


در ابتدای این کارگاه، مژگان صالحی‌پور؛ رئیس بنیاد نخبگان استان ایلام برگزاری این کارگاه را در راستای توانمندسازی مستعدان و سرآمدان استان و به منظور ارتقای سطح فرهنگی و معنوی اجتماع نخبگانی و نیز آشنایی نخبگان با تمدن ایران و اسلام دانست.


در بخش دیگری، سیاوش یاری؛ رئیس دانشکده ادبیات و علوم‌انسانی دانشگاه ایلام و مدرس این کارگاه ابتدا به معرفی تمدن‌های بشری پرداخت و بزرگترین تمدن‌های تاریخی را معرفی کرد.


وی تمدن اسلام را یکی از بزرگترین و مهمترین تمدن‌های تاریخی معرفی کرد و افزود: فرهنگ و تمدن اسلام مجموعه‌ای از باورها و ارزش‌های اسلامی است که نمود آن در پیشرفت علم، هنر و ظهور نهادها‌ی اجتماعی و سیاسی در بین ملل و مردمی که اسلام را به عنوان دین خود پذیرفتند، قابل مشاهده است.


یاری با اشاره به عمر تمدن اسلامی، ادامه داد: فرهنگ اسلام توانست در طول چند قرن تمدنی عظیم و بی‌نظیر را در منطقه وسیعی از جهان به وجود آورد. مسلمانان از نیمۀدوم قرن دوم هجری تا اواسط قرن هشتم (در حدود شش قرن) رهبری علمی جهان را در دست داشتند.


عضو هیئت‌علمی دانشگاه ایلام در خصوص محدوده تاریخی و جغرافیایی تمدن اسلامی، اظهار داشت: با پیدایش اسلام و انتشار سریع و گسترده آن در میان اقوام و ملل و جذب فرهنگ‌های گوناگون بشری بنای مستحکم و عظیمی‌‌ از فرهنگ و تمدن انسان پایه‌گذاری شد که در ایجاد آن ملل و نژادهای مختلفی سهیم بودند. اسلام در طول چند قرن بر بیشتر سرزمین‌های آباد آن دوره مسلط شد و قسمت اعظمی از قاره های آسیا، آفریقا و قسمتی از اروپا را تحت سلطه و اقتدار خود درآورد.


یاری با تأکید بر اینکه تمدن اسلامی متعلق به یک ملت و نژاد نیست، بیان کرد: تمدن اسلامی شامل عرب‌ها، ایرانیان، ترک‌ها و دیگران است که توسط دین اسلام و زبان علمی و ادبی عربی با یکدیگر متحد شدند.


وی با اشاره به پیشرفت‌های تمدن اسلامی، گفت: تمدن اسلامی بیش از همه تمدن‌ها به علم و دانش اهمیت داده و کهن‌ترین دانشگاه‌های جهان را پدید آورده است. با تلفیق علوم گوناگون و افزودن بر آن‌ها میراث عظیم و تکامل یافته‌ای را تحویل بشریت داد.


رئیس دانشکده ادبیات و علوم‌انسانی دانشگاه ایلام به نقش دانشمندان، دیوان‌سالاران، عرفا و اقوام و قبائل ایران در توسعه و پیشرفت تمدن اسلامی اشاره کرد و نقش ایران را در جهت‌دهی به مسیر تمدن اسلامی مؤثر دانست.


لازم به ذکر است، در پایان این برنامه نشست پرسش و پاسخ برگزار شد.

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 149697
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم