حسین افشین بر لزوم حفظ زنجیره فعالیتهای اساتید دانشگاه، از تولید علم تا تربیت دانشجو و شکلگیری شرکتهای دانشبنیان تأکید کرد و گفت: این زنجیره نباید تحت تأثیر تصمیمات دولتی قرار گیرد. ما باید نقش تشویقی در بخشهایی ایفا کنیم که برای ارتقای جایگاه علمی کشور نیاز به تقویت دارد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان در بخشی از سخنان خود در برنامه گفتوگوی ویژه خبری با اشاره به نمایشگاه ایران ساخت گفت: این نمایشگاه بستری برای کمک به بخش زیرساخت پژوهش محسوب میشود و فرصت مناسبی برای عرضه کاردستیهای فناورانه است.
وی ادامه داد: این نمایشگاه تجلی اعتماد به نفس فناوران در تولید محصولات پیشرفته ایرانی است و بازدید از آن میتواند به ویژه برای دانشآموزان نقشی حیاتی در شکلگیری باور ملی به اینکه محصولات ایرانی قابلیت رقابت با نمونههای خارجی را دارند، ایفا کند.
به گفته افشین، امروز کشور در شرایط سختی به سر میبرد، اما نوجوانان، جوانان و اساتید با انگیزه، با اعتماد به نفس و متخصص، نقاط قوت کشور هستند. این جوانان و اساتید میتوانند به عنوان موتور محرکهای برای پیشرفت و توسعه کشور عمل کنند و به رغم چالشها، روحیه امید را در جامعه تقویت کنند.
وی همچنین به کیفیت آموزش در ایران اشاره و بیان کرد: همانطور که در سراسر دنیا شنیده میشود، هیچ جای دیگری در دنیا، دانشجوی کارشناسی به خوبی دانشگاه شریف تربیت نمیکند.
افشین، در بخش دیگر سخنان خود به اهمیت تولید علم و پژوهش در کشور پرداخت و مطرح کرد: ما در رویداد سرآمدان سالانه با شاخصی مشخص، افرادی را که توانستهاند در مجلات معتبر جهانی مقاله چاپ کنند، تقدیر میکنیم.
وی با ابراز نگرانی از کاهش تعداد افراد واجد شرایط جایزه سرآمدان، افزود: سالهای قبل، به حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر جایزه اهدا میکردیم؛ امسال با همان شاخصها این تعداد به ۵۹ نفر کاهش یافته است. این امر نشاندهنده وجود اشکالاتی در کار است.
رئیس بنیاد ملی نخبگان خاطرنشان کرد: بعضیها میگویند چاپ مقاله به چه دردی میخورد؟! باید حواسمان باشد که هم دانشی که به صنعت و نوآوری تبدیل میشود اهمیت دارد و هم حرکت بر لبه دانش و تولید علم حائز اهمیت است.
افشین بر لزوم حفظ زنجیره فعالیتهای اساتید دانشگاه، از تولید علم تا تربیت دانشجو و شکلگیری شرکتهای دانشبنیان تأکید کرد و گفت: این زنجیره نباید تحت تأثیر تصمیمات دولتی قرار گیرد. ما باید نقش تشویقی در بخشهایی ایفا کنیم که برای ارتقای جایگاه علمی کشور نیاز به تقویت دارد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به فعالیتهای جدید این بنیاد، گفت: ما در این ۱۰۰ روز از ۲۴۰ هسته پژوهشی (۱۵۰۰ دانشجو) که مسائل کشور را شناسایی و حل کردهاند، حمایت کردیم.
معاون علمی و فناوری با یادآوری دغدغههای رئیسجمهور در زمینه تأمین معیشت نخبگان، اظهار کرد: در هفته آینده، به مناسبت هفته پژوهش آییننامهای برای حمایت از دانشجویان دکتری عضو بنیاد ملی نخبگان اعلام میکنیم؛ براساس این آییننامه به دانشجویان دکتری طی دو سال، ماهانه تسهیلاتی حدود ۱۵ میلیون تومان ارائه خواهد شد.
افشین افزود: اگر دانشجویان در این دو سال به خوبی به شاخصهای مورد انتظار پاسخ دهند، این تسهیلات بلاعوض خواهد شد. در غیر این صورت، باید تسهیلات را با نرخ صفر درصد بازپرداخت کنند. این برنامه با همکاری وزارت علوم اجرایی خواهد شد و هدف آن حمایت از پژوهش و نوآوری در کشور است.
معاون علمی و فناوری، با اشاره به نقش این معاونت در زمینه هوش مصنوعی و برنامههای آینده، بیان کرد: در قانون برنامه هفتم، معاونت علمی به عنوان متولی حوزه هوش مصنوعی شناخته شده است؛ نیروی انسانی، زیرساخت، سکوی پیشرفت هوش مصنوعی و داده، چهار حوزه کلیدی برای پیشرفت در این زمینه محسوب میشوند.
افشین از اقدامات انجام شده در راستای تربیت نیروی انسانی متخصص در حوزه هوش مصنوعی خبر داد و گفت: پس از تدوین سرفصل دروس آموزشی دانشگاهی از آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۳، ۳۰ استاد را در این حوزه تأیید کردیم و از مهرماه تدریس در دانشگاهها شروع شده است.
وی افزود: کلاسها بهطور کامل ضبط میشود و تا پایان دیماه محتواهای آموزشی فارسی برای هوش مصنوعی در دسترس قرار خواهد گرفت.
***
بنیاد ملی نخبگان در شبکههای اجتماعی:
بله: @bmnirann
تلگرام: https://t.me/ir_bmn