معاون مستعدان و آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان با اشاره به طرح «شهید احمدیروشن» گفت: در این طرح هسته استاد-دانشجو شکل میگیرد. مسائل یا تقاضامحور است که صنعت آن را تعریف میکند و یا اولویتمحور است که استاد و مسئول هسته، مسئله مورد نیاز استان را مطرح و تیم استاد-دانشجو برای حل آن تشکیل میشود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان، علی نیکبخت در مراسم اختتامیه همایش «آینده روشن» که با حضور ۶۰۰ نفر از مدال آوران المپیادهای دانش آموزی در محل مرکز همایشهای ولیعصر (عج) اداره کل دادگستری خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: بنیاد ملی نخبگان تمام توان خود را در چند زمینه متمرکز کرده، قسمت اول مربوط به بحثهای تصمیم و سیاستسازی و در حوزهای است که شما عزیزان حضور دارید و برنامه دوم توانمندسازی خواهد بود که آن را نیز در بنیاد مدنظر قرار دادیم. در بنیاد ملی نخبگان و در حوزه دانشجویی سه برنامه اصلی داریم؛ ابتدا توسعه فعالیتهای علمی و فرهنگی دانشجویان مستعد تحصیلی کشور معروف به طرح «شهید وزوایی»، برنامه بعد طرح «شهید احمدیروشن» و برنامه آخر طرح «حمایت از جذب استعداد برتر» است.
معاون مستعدان و آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان در رابطه با طرح «شهید وزوایی» اظهار کرد: جامعه مخاطب این طرح، دانشجویان مستعد و نخبه است که در دانشگاههای کشور مشغول به تحصیل هستند و حتی دانشجویان مستعدی که المپیادی نیستند اما شرایط تحصیلی خوبی دارند نیز میتوانند از این طرح استفاده کنند و برای ارزیابی آنان حد نصاب امتیاز ۲۰۰ در نظر گرفته شده است، این طرح از فعالیتهای آموزشی، پژوهشی، علمی و فرهنگی و فعالیتهای فناورانه حمایت میکند و در سالهای اول به نوعی کمک هزینه تحصیلی هدفمند است. حتما این طرح در سال جاری هدفمندتر و بهتر بیشتر اجرا خواهد شد.
نیکبخت گفت: امسال برای مقطع کارشناسی، کارشناسیارشد، و مقطع دکتری حمایت هایی در نظر گرفتهایم. در ابتدای هر سال طرح ابلاغ میشود و دانشجویان اعلام آمادگی میکنند سپس در سامانه سینا بنیاد ملی نخبگان فراخوان میدهیم و افراد با ثبتنام در سامانه و ارزیابی امتیاز، تقسیمبندی میشوند.
وی در رابطه با طرح «شهید احمدیروشن» اظهار کرد: طرح هستههای مسئلهمحور پژوهشی و فناورانه به نام طرح «شهید احمدیروشن» است. یک مسئله در گروهی که شامل استاد راهبر و چند دانشجو است، مطرح میشود. هدف این است که افراد در یک زمینه واقعی مسئلهای را حل کنند و اتفاق خوبی که رخ داده این است، مسئلههایی که تعریف میکنیم، مسائل واقعی صنایع کشور هستند و سعی داریم با هزینه بنیاد، توانمندی در حوزه خلاقیت و نوآوری افزایش پیدا کند.
معاون مستعدان و آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان بیان کرد: در این طرح هسته استاد-دانشجو شکل میگیرد. مسائل یا تقاضامحور است که صنعت آن را تعریف میکند و یا اولویتمحور است که استاد و مسئول هسته، مسئله مورد نیاز استان را مطرح و تیم استاد-دانشجو برای حل آن تشکیل میشود.
نیکبخت با اشاره به طرح حمایت از جذب استعدادهای برتر در رشتههای اولویتدار کشور، گفت: جامعه مخاطب این طرح برگزیدگان المپیادهای دانشآموزی و برگزیدگان برتر آزمون سراسری مقاطع مختلف دانشگاه است. در این رشتهها حمایت ویژه از دوره کارشناسی و ما بعد دکتری در نظر گرفته شده است.
وی گفت: در وبگاه بنیاد ملی نخبگان و سامانه سینا تمامی اطلاعات و شیوهنامهها قرار دارد و از طرحهای آن میتوان استفاده کرد. هنگامی که وارد سامانه شوید، در آیکون «اجتماع دانشجویان» تمامی طرحها قرار گرفتهاند.
***
بنیاد ملی نخبگان در شبکههای اجتماعی:
بله: @bmnirann
تلگرام: https://t.me/ir_bmn