بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1399/01/20 - 13:43
  • - تعداد بازدید: 1112
  • - تعداد بازدیدکننده: 134
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
در گفت‌وگو با نمایندگان خانه ملت مطرح شد:

حس مطالبه‌گری و تسهیل سیاست‌ها، دو عامل مهم در اثرگذاری نخبگان در توسعۀ بومی

افزایش اثربخشی و اثرگذاری نخبگان در مسیر توسعه کشور و چگونگی تحقق آن از گفتمان‌های مهم در نظام نخبگانی کشور است که توجه ویژه تمامی نهادها و ارگان‌ها کشور را می‌طلبد.

~/Asset/News/News/Image/مجلس.jpg

به گزارش پایگاه ‌اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ افزایش اثربخشی و اثرگذاری نخبگان در مسیر توسعه کشور، یکی از موضوعات مهم در نظام و جامعۀ نخبگانی کشور است.


در ادامه چگونگی این مهم و برخی از راه‌های افزایش این اثربخشی را از طریق گفت‌وگو با برخی از اعضای کمیسیون‌های مجلس‌شورای‌اسلامی مورد بررسی قرار داده‌ایم:


عبدالرضا مصری؛ عضو کمیسیون برنامه‌و‌بودجه مجلس‌شورای‌اسلامی بر نقش نخبگان در زمینه‌سازی برای ورود توان نخبگانی به سیستم مدیریتی کشور تأکید و این مهم را یکی از راه‌های افزایش اثرگذاری این افراد در مسیر توسعه تلقی می‌کند و می‌گوید: کلی‌گویی در ارائۀ راهکارها نمی‌تواند اثربخشی لازم را داشته باشد. اظهارنظر کلی دربارۀ مسائل نه‌تنها راهگشا نیست بلکه به دلیل امکان به وجود آمدن سوتعبیر و یا فقدان‌نگاه همه‌جانبه، اثرگذاری منفی دارد.


مصری با تأکید بر لزوم نهادینه‌شدن حس مطالبه‌گری در اجتماع نخبگانی، این موضوع را از عوامل گسترش فعالیت‌های نخبگانی می‌داند و تصریح می‌کند: تنها راه‌ برون‌رفت از وضعیت فعلی و حرکت به سمت توسعۀ بومی و منطقه‌ای، بکارگیری ظرفیت نخبگانی است. در این بین، مجلس‌شورای‌اسلامی می‌تواند تأثیرگذاری بسیاری در زمینه‌سازی برای ورود اجتماع‌نخبگانی به چرخۀ خدمت‌رسانی داشته باشد.


وی معتقد است: امروز کشور در جنگ اقتصادی قرار دارد و برای پیروزی در این جنگ، چاره‌ای جز رجوع به اقتصاد دانش‌بنیان و بکارگیری اندیشه و ظرفیت‌ نخبگان بومی وجود ندارد.


پورابراهیمی؛ رییس کمیسیون اقتصادی مجلس‌شورای‌اسلامی نیز با اشاره به مؤلفه­های قدرت هر کشور، بر ضرورت حضور فعال اجتماع نخبگانی و دانشگاهی در حل مشکلات جاری و زمینه‌سازی برای توسعۀ بومی و ملی تأکید می‌‎کند و می‌گوید: ایجاد و افزایش هم‌افزایی، می‌تواند زمینه‌ساز اشتراک دانسته‌ها و داشته‌های دوطرفه و سپس سوق دادن امکانات و امکان‌های موجود به سمت فضای نخبگانی و علمی شود.


وی با اشاره به اهمیت نقش‌آفرینی نخبگان در عرصه‌ توسعه اقتصادی، می‌افزاید: عوامل بیرونی و نوعاً سیاسی سبب خارج شدن اقتصاد از مدار حرکت خود و نابسامانی بازار می‌شود. باید دانست امروز کشور در جنگ اقتصادی قرار دارد و برای پیروزی در این جنگ، چاره‌ای جز رجوع به اقتصاد دانش‌بنیان و بکارگیری اندیشه و ظرفیت‌ نخبگان بومی وجود ندارد.


علی وقفچی؛ عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس‌شورای‌اسلامی نیز با اشاره به لزوم بکارگیری توان نخبگانی کشور برای دستیابی به توسعۀپایدار، معتقد است: مسیر بهره‌وری از توان و قابلیت‌ اجتماع نخبگانی، باید بیش از گذشته تسهیل شود.




وی با بیان اینکه اتکا به تفکر و توان نخبگانی تنها راه رسیدن به پیشرفت‌پایدار و اهداف مدنظر است، می‌افزاید: مجلس‌شورای‌اسلامی به‌عنوان بالاترین نهاد قانونگذاری کشور باید در همۀ زمینه‌ها نگاه خود را به اجتماع نخبگانی معطوف کند. به عبارت دیگر، حمایت از اجتماع نخبگانی و تسهیل مسیر ورود آنان به عرصه‌های عملی و عملیاتی، نشان‌دهندۀ اهمیت حضور فعال این افراد در جامعه بومی است.




وقفچی با اشاره به لزوم پرهیز مستعدان‌برتر از فضای کارمندی، حضور در عرصه‌های اشتغال‌زایی و کارآفرینی را راهی برای افزایش اثربخشی نخبگان در مسیر توسعه‌ای کشور به شمار می‌آورد و می‌گوید: متأسفانه تعریف نادرست از نخبگی و اشتغال نخبگانی در سال‌های گذشته، سبب شد فکر، اندیشه، ایده و توان نخبگانی کشور تا حد بسیاری هدر رود و عملکرد مناسبی در ثروت‌آفرینی دانش‌بنیان صورت نگیرد که خوشبختانه این روند در چند سال اخیر بهبود یافته اما تا نقطۀ مطلوب هنوز فاصلۀ بسیاری است.




عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس‌شورای‌اسلامی در پایان بر لزوم هم‌راستایی و همگرایی در حوزۀ نخبگان تأکید و خاطرنشان می‌کند: سیاست‌زدگی و جناح‌بندی‌های سیاسی نباید دستگاه‌ها و مسؤولان را از اهمیت توجه به حوزه‌های نخبگانی و حمایت از آنها غافل کند.


 

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 152014
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم