بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1398/12/04 - 10:00
  • - تعداد بازدید: 754
  • - تعداد بازدیدکننده: 140
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
در مراسم بزرگداشت ارجمند کرمانی عنوان شد:

درک واقعی از زندگی و هم‌دردی با مردم، راز ماندگاری مفاخر بومی

مراسم تکریم و بزرگداشت محمد ارجمند کرمانی به همت بنیاد نخبگان استان کرمان و همکاری دانشگاه علوم پزشکی کرمان برگزار شد.

~/Asset/News/News/Image/28271).JPG

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ در راستای الگوسازی برای مستعدان‌برتر و پاسداشت فعالیت‌های نخبگانی، مراسم تکریم و الگوسازی از محمد ارجمندکرمانی؛ سلطان فرش جهان و مؤسس بیمارستان ارجمند کرمان به همت بنیاد نخبگان استان کرمان و همکاری دانشگاه علوم پزشکی کرمان و با حضور جمعی از مدیران‌ارشد استانی و رؤسای دانشگاه‌های استان برگزار شد.


در این مراسم، دهقان معاون استاندار کرمان با بیان اینکه یک سوم آثار بین‌المللی تاریخی در کل کشور در کرمان است، گفت: برگزاری این مراسم برای شناخت سرمایه‌های استان بسیار ضروری است.


وی با اشاره به اینکه کرمان زادگاه و محل پرورش مفاخر انسانی متعددی است، افزود: شناسایی و معرفی بزرگان و اندیشمندان منطقه و همچنین آگاهی‌بخشی به جامعه از خدمات و فعالیت‌های ارزندۀ آنان، یکی از رسالت‌های اصلی دستگاه‌های فرهنگی است.


معاون استاندار کرمان بر لزوم ایجاد بانک اطلاعاتی از مفاخر و بزرگان بومی تأکید و بر ضرورت معرفی آنان به نسل جوان از راه‌های مختلف از جمله ساخت فیلم و کلیپ تأکید کرد.


علیرضا سعیدی؛ رئیس بنیاد نخبگان استان کرمان نیز تأثیرگذاری را پیش‌نیاز نخبگی دانست و از مرحوم ارجمند کرمانی به عنوان یک کارآفرین نخبه نام برد.


وی با بیان اینکه محمد ارجمند، هنر قالی کرمان را به دنیا معرفی کرد، افزود: او مسأله کارآفرینی را نیز بسیار مهم می‌دانست و در این حوزه نیز موفق بود تا جاییکه برای بیش از 5000 نفر در کرمان و روستاهای اطراف آن اشتغال‌زایی کرد. علاوه بر آن، محمد ارجمند به عنوان یک بازرگان در یک قرن پیش، از کرمان به دیگر کشورها فرش صادر می‌کرد.


 رئیس بنیاد نخبگان استان کرمان ادامه داد: مرحوم ارجمند در سال1332 بیمارستان تأسیس می­کند و فرزند خود را برای ادامه تحصیل در رشته پزشکی به خارج از کشور می‌فرستد و وی بعد از پایان تحصیلات به کرمان بازمی­گردد تا منشاء خدمات بهداشتی و درمانی به مردم منطقه باشد.


در بخش دیگری از این مراسم، رشیدی؛ رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان نیز گفت: یکی از دلایل ماندگاری مرحوم ارجمندی، اثرگذاری بالای این فرد در بهبود کیفیت زندگی مردم منطقۀ خود بود.


وی افزود: اکنون با گذشت سال‌های متمادی، عمق خدمات و اقدامات این مرد بزرگ مانند ساخت بیمارستان عیان می‌شود. لازم است نسل جوان خاصه مستعدان‌برتر منش و خصوصیات اخلاقی استاد ارجمندی را به عنوان الگوی خود قرار دهند.


در ادامه، محمدعلی گلاب‌زاده؛ رئیس مرکز کرمان‌شناسی با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های کرامت، حق‌شناسی مردم است، اظهار کرد: برگزاری این قبلی مراسم‌ها نشان‌دهندۀ حق‌شناسی مردم خاصه اهالی کرمان است.


وی با اشاره به بارزه‌های اخلاقی و حرفه‌ای مرحوم ارجمند، افزود: همت بالا در انجام کارهای بزرگ، یکی از ویژگی‌های این استاد برجسته بود که با آن می‌توانست خلاقیت و استعداد ویژه خود را به منصۀ ظهور برساند. وی همواره برای خود و جامعۀ خود احترام و ارزش بالایی قائل بود و گرچه سواد نداشت اما به عنوان یک انسان فرزانه و فرهیخته منشاء خدمات بسیار بالایی بود.


گلاب‌زاده یادآور شد: درک ارجمند از زندگی واقعی بود چون خود از سختی‌‎ها برخواسته و درد کشیده بود نمی‌خواست این سختی و درد را جامعه نیز تحمل و تجربه کند.


وی در پایان خاطرنشان کرد: دلیل ماندگاری استاد ارجمند، دردمندی و هم‌دردی با مردم بود. وی وقتی درد مردم را درک کرد، مهر انسانیت بر شناسنامه خود زد.


لازم به ذکر است، حاج محمد ارجمند کرمانی بازرگان معروف فرش در سال (۱۲۷۱ش) در محله خواجه خضر کرمان دیده به جهان گشود. وی حرفۀ تهیه فرش و عرضۀ آن را به بازار انتخاب می‌کند و با ابتکار و خلاقیت در امر تهیه نقشه و یکنواختی ثبات رنگ مصالح موردنیاز فرش‌ها در حوزۀ صادرات نیز به موفقیت می رسد.


رنگ­آمیزی و ظرافت قالی‌های ممتاز وی، موجب شد که در آمریکا او را سلطان قالی بنامند و همواره سفارشات زیادی از اقصی نقاط قاره‌های آمریکا و اروپا برای خریداری فرش‌های ارجمند به ایران می‌رسید.


امروزه در اکثر اماکن متبرکه و کاخ‌های سلاطین و رؤسای جمهوری و موزه‌های بعضی از کشورهای جهان ازجمله آستان قدس رضوی علیه‌السلام، آستانه حضرت معصومه سلام‌الله، کاخ‌های ایران، کاخ باکینگهام انگلستان، کاخ سفید واشنگتن، قالی­های بافت کارگاه‌های ارجمند به چشم می‌خورد.


حاج محمد ارجمند کرمانی در دوران زندگی خود یک بیمارستان و زایشگاه 30 تختخوابی را نیز در شهر کرمان تأسیس و با تجهیزات کامل آن دوره، آماده بهره­برداری کرد و در تاریخ اول مهرماه ۱۳۳۲ هجری شمسی ضمن وقف بیمارستان برای استفاده بیماران، موقوفاتی نیز برای کمک به تأمین هزینه‌های آن بوجود آوردند. این بیمارستان در سال ۱۳۴۹ هجری شمسی به وسیله فرزند آن مرحوم، دکتر منوچهر ارجمندکرمانی با ایجاد یک ساختمان جدید به بیمارستان ۵۰ تخت خوابی تبدیل و با تجهیزات مدرن تکمیل شد.


مرحوم حاج محمدارجمند کرمانی درتاریخ۱۳ آبان۱۳۴۷در یکی از بیمارستان‌های نیویورک بدرود حیات گفت.


 

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 156166
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم