بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1398/09/02 - 00:51
  • - تعداد بازدید: 1458
  • - تعداد بازدیدکننده: 140
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
پنجمین دوره اعطای جایزۀ علامه طباطبایی(ره) برگزار شد/

ستاری: اکوسیستم کارآفرینی؛ راه بازگشت کشور به شکوه تمدن ایرانی است/ تقدیر از برگزیدگان

طی مراسمی در هتل لاله  و با حضور رئیس بنیاد ملی نخبگان، برگزیدگان پنجمین دوره اعطای جایزۀ مرحوم علامه طباطبایی(ره) و اولین دورۀ اعطای جایزۀ آئین‌نامه‌های ادبی و قرآنی بنیاد ملی نخبگان تقدیر شدند.

~/Asset/News/News/Image/hhghth.jpg

به گزارش پایگاه اطلاع‌‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ مراسم پنجمین دوره اعطای جایزۀ مرحوم علامه طباطبایی(ره) و اولین دورۀ اعطای جایزۀ برگزیدگان آئین‌نامه‌های ادبی و قرآنی بنیاد ملی نخبگان با حضور سورنا ستاری؛ معاون علمی‌و‌فناوری ریاست‌جمهوری و رئیس بنیاد نخبگان، محمود سعادت‌فومنی؛ قائم‌مقام ‌بنیاد ملی نخبگان، معاونان و مشاوران بنیاد ملی نخبگان و جمعی از نخبگان و مفاخر کشور چهارشنبه 29 آبان ماه در هتل لاله برگزار شد.





در این مراسم، سورنا ستاری؛ معاون علمی‌و‌فناوری ریاست‌جمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به پیشینۀ غنی ایرانیان در علم و فرهنگ و ادب، گفت: باید نفوذ علم در جامعه توسعه یابد.


وی افزود: ایران تاریخ بزرگی در علم، فناوری و تجارت دارد اما وابستگی به نفت در صد سال اخیر ساختار فکری و اکوسیستم چند هزارساله ایرانی را بهم ریخت؛ در واقع، با نفوذ نفت، حتی دانشگاه نیز از اکوسیستم کارآفرینی خارج شد؛ این در حالیست که دانشگاه باید محور توسعه باشد.


ستاری ادامه داد: به دلیل وابستگی به نفت، ایرنیان در صد سال اخیر با گذشتۀ غنی خود و زیرساخت‌های فکری خود جنگیدند و از تمدن و فرهنگ پیشینیان در نگاه به علم و فناوری جدا شدند.


روح مقدس دانشگاه، حامی اکوسیستم دانش‌بنیان است


معاون علمی‌و‌فناوری ریاست‌جمهوری به اقدامات انجام‌شده در سال‌های اخیر در اصلاح نگاه و نگرش به توسعه و پیشرفت اشاره و تأکید کرد: روح مقدس دانشگاه سبب شدکه استادان دانشگاه بیشترین همکاری را با گفتمان جدید داشته باشند و برای ایجاد اکوسیستم فناوری و دانش‌بنیان، رفع نیازهای کشور و کاهش وابستگی کشور، بیش از دیگران تلاش کنند.


رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه نفت دیگر ارزش‌افزودۀ گذشته را ندارد، تصریح کرد: زیست‌بوم کارآفرینی و توسعه تنها با حضور نیروی‌انسانی ایجاد می‌شود.


ستاری خاطرنشان کرد: امروزه دیگر نمی‌توان تنها با اتکا به پول‌ حاصل از منابع نفتی و داشته‌های زیرزمینی، نوآوری، دانش و فناوری کسب کرد.


ضرورت الگوسازی از نخبگان و مفاخر بومی


در بخش دیگری از این مراسم، آریا الستی؛ معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان با اشاره به تعریف نخبه از نگاه سند راهبردی کشور در امور نخبگان، گفت: رسالت نظام نخبگانی، کشف استعدادهای‌برتر در کودکی و توانمندی آن در دوران جوانی است تا فرد بتواند در محیط اجتماعی به اثرگذاری برسد. تکریم و پاسداشت خدمات نخبگی نیز یکی از آخرین رسالت‌های نظام نخبگانی در مسیر نخبگی است.


وی بیان کرد: اعطای جایزۀ مرحوم علامه طباطبایی به نخبگانی که در راستای تحقق اهداف ملی کشور اثرگذاری مثبت داشته‌اند و همچنین الگوسازی از زندگی پر فراز و نشیب این افراد، یکی دیگر از رسالت‌های نظام نخبگانی کشور است.


اثرگذاری در محیط اجتماعی؛ مهمترین شاخص نخبگی


الستی با بیان اینکه در نخبگی، اثرگذاری یکی از شاخصه‌های اصلی است، گفت:  اگر فرد مهارت و تخصص لازم را داشته باشد اما آن را برای رسیدن به اهداف ملی استفاده نکند، نمی‌تواند در قالب نخبه مطرح شود.


نظم، ادب، سختکوشی و متانت، ارکان نخبه‌پروری‌اند


در بخش دیگری از این مراسم، مهدی بلالی‌مود؛ پدر سم‌شناسی ایران و یکی از برگزیدگان پنجمین دورۀ جایزۀ علمی علامه طباطبایی با اشاره به لزوم خدمت‌رسانی به جامعۀ بومی و تلاش برای رفع نیازهای واقعی کشور، گفت: ادب، نظم، سختکوشی و متانت از مهمترین عوامل برای نخبه‌پروری است.


وی افزود: تلاش مستمر فرد در یادگیری و علاقمندی به حوزۀ کاری، از دیگر عوامل مهم در ثبات قدم در مسیر نخبگی است.


بلالی‌مود در ادامه با اشاره به مسیر طی شدۀ خود در حوزه‌های تخصصی، ادامه داد: خانواده‌محوری یکی از مهمترین ارکان توسعۀ فردی و رسیدن به جایگاه برتر در حوزه‌های علمی است.


فرهنگ، زیربنای انتقال دانش و فناوری است


در ادامه، مسعود درخشان؛ برگزیدۀ پنجمین دورۀ جایزۀ علامه طباطبایی و استاد برجستۀ اقتصاد نیز گفت: رشد علمی و مشارکت با مراکز علمی جهان از نیازهای اساسی کشور برای توسعۀ مرزهای دانش و بکارگیری دستاوردها علوم و فنون است؛ علاوه بر آن، سیاست‌های کلی کشور برای رشد علم و فناوری و توسعۀ آنها باید براساس آینده‌پژوهشی و آینده‌نگری طراحی و تدوین شود.


درخشان با اشاره به لزوم استفاده از تجربیات کشورهای توسعه‌یافته، ادامه داد: جهان‌بینی و رویکرد اروپا به علم و فناوری به تدریج تغییر پیدا کرد تا جاییکه انقلاب صنعتی حتی بر ساختارهای اجتماعی و سیاسی اروپا نیز تأثیر گذاشت.


برگزیدۀ جایزۀ علامه طباطبایی اضافه کرد: انتقال علم و فناوری زمانی می‌تواند منجر به توسعه شود که به صورت نظام‌مند صورت گیرد؛ این همان اقدامی است که امیرکبیر با تأسیس دارالفنون به دنبال آن بود اما باید دانست این انتقال نیز تنها در صورتی اثرگذاری مثبت دارد که پیش از آن فرهنگ علم و فناوری در جامعه نهادینه شده باشد.


فعالیت نخبگانی؛ جولانگاه عاشقان علم است نه کاسبان علم


استاد برجستۀ اقتصاد با اشاره نقش مهم انگیزه در فعالیت‌های علمی، تصریح کرد: تنها افرادی می‌توانند علم واقعی را گسترش و توسعه دهند که عاشق علم باشند نه کاسب علم؛ گرچه حمایت و تأمین منابع مالی تحقیقات از بخش‌های دولتی، خصوصی و وقف مهم است اما استاد دانشگاه و محقق باید برای فعالیت نخبگانی انگیزۀ خدمت داشته باشد.


لازم به ذکر است: در این مراسم برگزیدگان پنجمین دوره جایزۀ علامه
طباطبایی(ره) و اولین دورۀ آئین‌نامه‌های ادبی و قرآنی به شرح ذیل معرفی
شدند:




برگزیدگان جایزۀ علامه طباطبایی(ره):


محمد اخوان؛ عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف / فیزیک

تقی اخوان نیاکی؛ عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف / مهندسی صنایع

عباس افشار؛ عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران / مهندسی عمران

مهدی بلالی مود؛ عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد / سم‌شناسی - فارماکولوژی

مسلم بهادری؛ عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران / پزشکی

محمد حسین حلیمی؛ عضو هیات علمی دانشگاه تهران / زیبایی شناسی و علوم هنر

حسن دانایی‌فرد؛ عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس / مدیریت

مسعود درخشان؛ عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی / علوم اقتصادی

علی دلاور؛ عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبائی / روانشناسی

پرویز دوامی؛ عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف / مهندسی متالوژی

عباسعلی زالی؛ عضو هیات علمی دانشگاه تهران / ژنتیک

محمدرضا زالی؛ عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی / گوارش

گئورک قره‌پتیان؛ عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر / مهندسی یرق

محمد صال مصلحیان؛ عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد/ ریاضی

ایرج نوروزیان؛ عضو هیات علمی دانشگاه تهران/ علوم دامپزشکی - جراحی

عیسی یاوری؛ عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس / شیمی

ضیاالدین بنی‌هاشمی؛ عضو هیات علمی دانشگاه شیراز / کشاورزی

عباس ادیب؛ عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان / داروسازی




برگزیدگان ادبی:



هوشنگ مرادی کرمانی/ نویسنده

فرهاد حسن‌زاده کمال آبادی/ نویسنده





برگزیده قرآنی:



هاشم سلطانی‌نژاد/ قاری قرآن

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 153793
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین