ئیس بنیاد نخبگان استان تهران گفت: برای دانشآموزان محرومی که از فضای آموزشی و تحصیل معمول دور ماندهاند، باید زیستبوم مناسب پژوهش و علمی فراهم شود، بهترین متولی این امور نیز سمنهای مردمی است و نهادهای دولتی صرفاً باید نقش تسهیلگری داشته باشند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان، همزمان با روزهای آغازین فعالیت دبستان دخترانه فاطمیه اسلامی در سال تحصیلی جدید، حیدر مفتاحیزاده رئیس بنیاد نخبگان استان تهران ضمن حضور در این مدرسه و بازدید از مجموعه، در نشستی با مسئولان دبستان و گروه جهادی حضرت ابوطالب(ع) به گفتگو پرداخت.
در ابتدای این نشست، آقای خالدی مسئول گروه جهادی حضرت ابوطالب(ع) از روند اقدامات برای آمادهسازی و تجهیز مدرسه با حمایتهای مردمی و کمکهای خیرین سخن گفت.
وی ضمن بیان آسیبهای اجتماعی موجود و خاص محلی که مدرسه در آن واقع شده است، به طرحهای گوناگون قبلی که توسط مسئولان و نهادها برای بهبود شرایط انجام و موفق نبوده، اشاره کرد.
خالدی عنوان کرد: طرح فعلی که در دو دبستان پسرانه و دخترانه توسط گروه جهادی درحال اجرا و پیگیری است، تاکنون نتایج خوبی داشته است. در این طرح با محوریت قرار دادن خانواده نسبت به شناسایی، مصاحبه، تشکیل پرونده، آموزش و مددکاری خانوادههای محروم اقدام میشود.
وی گفت: سعی میشود شرایط بهگونهای فراهم شود تا کودکانی که برای حمایت شناسایی شدهاند، بتوانند ضمن حضور در مدرسه و پرداختن به امور آموزشی، در برنامههای مهارتافزایی و مشاوره نیز شرکت کنند. همچنین برای دانشآموزان، وعدههای صبحانه و ناهار تدارک دیده شده است و از این طریق کمک معیشتی و تسهیل حضورشان سر کلاسهای درس محقق میشود.
در ادامه، حیدر مفتاحیزاده، رئیس بنیاد نخبگان استان تهران، ضمن تحسین اقدامات صورت گرفته گفت: بهطور طبیعی مدارس سمپاد اصلیترین جامعه هدف بنیاد نخبگان در حوزه دانشآموزی است. این مدارس به دلیل ماهیتی، شرایطی دارند که در کانون توجه و حمایت قرار دارند. ولی نیاز است تا به مدارس خاصی مانند دبستان فاطمیه اسلامی یا سایر مراکز مشابهی که دانشآموزان محروم را مورد پذیرش و تربیت دارند، نگاه ویژه و توجه خاص داشت که این خود در جهت شناسایی دانشآموزان مستعد است.
مفتاحیزاده افزود: مخاطبان این مدارس با توجه به تجارب و شرایط زیستی و اجتماعی که داشته و دارند، افرادی خودساخته هستند که نیاز است با فراهم کردن شرایط و قرار گرفتن در مسیر صحیح به رشد علمی و فکری خود بپردازند و در نتیجه آن استعدادها و ظرفیتهای ایشان نمایان و شکوفا شود. آنان پتانسیل انجام کارهای بزرگ را دارند، فقط باید بستر شناسایی و توانمندسازیشان فراهم شود. در پیچهای تاریخی و سرنوشتساز کشور، همین افراد مستعد خودساخته نجاتدهنده هستند».
رئیس بنیاد نخبگان استان تهران، آمادگی بنیاد را بهمنظور همکاری و حمایت از مدرسه و گروه جهادی اعلام کرد و ضمن اشاره به طرحهای ایران گشت، اردوهای جهادی عمومی و تخصصی گفت: ما میتوانیم و باید زمینه حضور و اثرگذاری جامعه نخبگان را از هر طیف و تخصصی در اینگونه مراکز مهیا کنیم تا ایشان ضمن انجام وظیفه اجتماعی و کار خیر، خود الگو و هدفی برای دانشآموزان شوند».
مفتاحیزاده افزود: برای دانشآموزان محرومی که از فضای آموزشی و تحصیل معمول دور ماندهاند، باید زیستبوم مناسب پژوهش و علمی فراهم شود تا ضمن قرارگیری در این فضا و آشنایی با آن، امکان رشد و استعدادیابی برایشان فراهم شود. بهترین متولی این امور نیز سمنهای مردمی است و نهادهای دولتی صرفاً باید نقش تسهیلگری داشته باشند».
در پایان، رئیس بنیاد نخبگان استان تهران ضمن بازدید از امکانات و ظرفیتهای مدرسه، در چند کلاس درس دانشآموزان حضور پیدا کرد و با ایشان صحبت کرد. همچنین هدایایی به مناسب آغاز سال تحصیلی جدید به دختران دبستانی اعطا شد.
دبستان دخترانه فاطمیه اسلامی با حمایت گروه جهادی حضرت ابوطالب(ع) و پس از انجام بازسازی و آمادهسازی فضای مدرسه،14 مهر 1403 فعالیت خود را آغاز کرد. عمده دانشآموزان این دبستان را کودکان در معرض آسیب و محروم جامعه تشکیل میدهند.
گروه جهادی ابوطالب(ع) از جوانان بومی محلههای کم بضاعت تهرانی تشکیل شده است و توانمندسازی کودکان کار و خانوادههای آنها را در دستور کار خود دارد. این گروه در حال حاضر تعداد زیادی از خانوادههای کودکان کار را تحت پوشش خود دارد و مسائلی مانند آموزش دانشآموزان، کارآفرینی و ترک اعتیاد و توانمندسازی آنها را پیگیری میکند. این گروه جهادی در حال حاضر دو مدرسه پسرانه و دخترانه در محله امامزاده یحیی(ع) تحت مدیریت دارد.
***
برای اطلاع از طرحهای بنیاد ملی نخبگان اینجا کلیک کنید.
بنیاد ملی نخبگان در شبکههای اجتماعی:
بله: @bmnirann
تلگرام: https://t.me/ir_bmn