رئیس بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی، رفع مشکلات حوزه فناوری را در گرو همافزایی نخبگان حوزههای مختلف و حضور اثر بخش آنها دانست و تبدیل گروههای تحقیق و توسعه نخبگانی و کارآمد به تیمهای خلاق در صنعت را ضروری برشمرد.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان، یوسف زندی؛ رئیس بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی در نشست با معاون جهاددانشگاهی و رئیس سازمان تجاریسازی فناوری و اقتصاد دانشبنیان و رئیس سازمان جهاددانشگاهی استان رفع مشکلات حوزه فناوری را در گرو همافزایی نخبگان حوزههای مختلف و حضور اثر بخش آنها دانست و با تشریح اقدامات انجام گرفته در بنیاد نخبگان استان، گفت: بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی با ایجاد ۳۱ کارگروه تخصصی در تلاش هست از همه ظرفیتهای موجود در حوزههای مختلف نخبگان استفاده کند تا در حوزه فناورانه شاهد نتایج اثربخشی باشیم.
وی افزود: بهکارگیری ظرفیتهای بینرشتهای از نکات مغفول در حوزه فناوری است که بنیاد نخبگان استان در این زمینه نیز تلاشهای موثری انجام داده است.
زندی با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی یک مجموعه مولد و منشا اثر است، تاکید کرد: وجود همکاری با سایر واحدهای دانشگاهی و تحقیقاتی باعث حرکت بر روی ریل پیشرفت و اثربخشی بیشتر میشود. از این رو، میتوان در حوزههای مختلف و حوزههای فناورانه که بخشی از نیازهای جامعه را رفع میکنند، پیشتر از گذشته تمرکز کرد. با این دید، همکاریهای دو جانبه برای جامعه فرصت گرانبهایی است که استفاده بهینه از آن به تدوین نقشهراه نیاز دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه جهاد دانشگاهی یکی از بسترهای مهم ایجادشده در استان برای همافزایی نخبگان است، اظهار داشت: بنیاد نخبگان استان، نماینده عالی معاونت علمی ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان است که با تبین مشکلات و نیازها میتوان آن را به فرصت تبدیل کرد.
در این نشست مسعود ابراهیمی؛ معاون جهاددانشگاهی و رئیس سازمان تجاریسازی فناوری و اقتصاد دانشبنیان اظهار داشت: جهاد دانشگاهی زیستبوم نخبگانی است، در واقع مسیر نخبگانی میتواند از طریق جهاد دانشگاهی در مسیر پیشرفت جامعه حرکت کند.
وی با استقبال از فعالیتهای بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: زیرساختهای موجود در جهاد دانشگاهی در اختیار نخبگان است و با جذب نخبگان خارج از کشور این کار آغاز شده است.
ابراهیمی عنوان کرد: با وجود پتانسیل بالا در استان آذربایجان شرقی، بسترهای کارگاهی و آزمایشگاهی برای انجام تحقیقات در حوزه های مختلف آماده است.
وی با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی یک استان صنعتی است، گفت: واحدهای تحقیق و توسعه این صنایع نیاز به هوشمندسازی و توسعه دارد چراکه در غیر این صورت فضای رقابتی از دست میرود.
معاون جهاددانشگاهی و رئیس سازمان تجاریسازی فناوری و اقتصاد دانشبنیان، خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی در ایجاد ساختارهای تحقیق و توسعه تجربه دارد و میتواند در این زمینه با بنیاد نخبگان همکاری کند تا با پرورش تیمهای تحقیق و توسعه کارآمد، تیمهای خلاق را تحویل صنعت دهد.
***
برای اطلاع از طرحهای بنیاد ملی نخبگان اینجا کلیک کنید.