بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1403/07/04 - 16:44
  • - تعداد بازدید: 91
  • - تعداد بازدیدکننده: 87
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
افشین در جمع نخبگان قم:

طرح‌های حمایتی بنیاد ملی نخبگان، «نخبه ‌محور» تعریف می‌شوند/حمایت هدفمند و متمرکز معاونت علمی از طرح‌های فناورانه

جمعی از نخبگان، استعدادهای برتر و دانشگاهیان استان قم با معاون علمی رییس جمهور دیدار و گفت‌وگو کردند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، جمعی از نخبگان، استعدادهای برتر و دانشگاهیان استان قم با معاون علمی رییس جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان، دیدار و گفت‌وگو کردند.

حسین افشین با حضور در اجتماعات نخبگانی این استان که در دانشگاه قم برگزار شد، با اشاره به سیاست حمایت متمرکز و هدفمند از طرح‌های شاخص و راهبردی با پرهیز از تخصیص حمایت به چند طرح دارای یک موضوع یکسان، گفت: حمایت از طرح‌ها، مبتنی بر اولویت کشور و توانمندی اجرا کننده صورت می‌گیرد و ستادهای توسعه فناوری معاونت علمی، آمادگی دارد تا حمایت های لازم را انجام دهند. اما این حمایت ها، یک بار و بسته به نیاز و شیوه اجرا صورت می‌گیرد.

وی با بیان این‌که حمایت‌های معاونت علمی، هدفمند و مبتنی بر نیازهای اولویت‌دار کشور است، ادامه داد: با توجه به این‌که منابع معاونت علمی محدود است اگر تجهیزی در دانشگاه ها و آزمایشگاه های کشور وجود داشته باشد، بودجه ‌ای از سوی معاونت علمی برای خرید دوباره یا چندباره آن توسط دانشگاه تخصیص نخواهد یافت مگر در صورتی که با اتکا به ماده 13 و ماده 11 قانون جهش تولید دانش‌بنیان، هزینه تحقیق و توسعه تجهیزات آزمایشگاهی تولید بار اول در قالب حمایت معاونت علمی و اعتبار مالیاتی تامین شود.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور بیان کرد: مترقی ترین قانون کشور را می توان قانون جهش تولید دانش بنیان دانست و این قانون از قراردادهای ارتباط با صنعت، به شیوه تخصیص اعتبار مالیاتی حمایت می کند. ماده 11 قانون نیز حمایت از صنایع برای تحقیق و توسعه یا تحقیق و نوآوری را مورد حمایت قرار می دهد و در قالب این قانون، اعتبار مالیاتی برای ساخت بار اول تجهیزات آزمایشگاهی اعطا خواهد شد.

افشین، حمایت‌های هدفمند و متمرکز بر تعداد محدود طرح‌ها را موجب جلوگیری از خرد شدن و هدر رفت منابع و تمرکز برای به ثمر نشستن طرح‌های مهم و بزرگ دانست و افزود: باید منابع به صورت متمرکز روی طرح های اولویت دار و هدفمند سرمایه گذاری شود و بر همین اساس معاونت علمی و بنیاد ملی نخبگان، به جای حمایت از تعداد بسیاری از طرح‌ها و خرد کردن منابع محدود، حمایت های خود را بر روی تعداد محدود و مشخصی طرح فناورانه مهم و اثرگذار متمرکز کرده است که این امر موجب به ثمر نشستن طرح‌ها میسر شود.

وی با اشاره به حمایت معاونت علمی از پلتفرم‌های تسهیل کننده فرآیندها و حل کننده مشکلات جامعه گفت: با توجه به تاکید رییس جمهور بر وفاق ملی، به دنبال کاهش زحمات مردم با حمایت از طرح های نوآورانه هستیم. بخش قابل توجهی از توجه معاونت علمی روی پلتفرم های نوآورانه و دیجیتال فعلی و رو به توسعه است تا فرآیندها برای مردم تسهیل شود. به طور مثال با حمایت معاونت علمی و قوه قضاییه، پلتفرمی طراحی شده است که فرآیند معامله خودرو و تمامی استعلام ها را تا مرحله تعویض پلاک پوشش می دهد و این رویکرد نوآورانه برای حل مشکلات و صرف زمان مردم، در سایر حوزه های معاملاتی نیز در حال اجرا و پیاده سازی است

افشین با بیان این‌که طرح هسته های مسئله محور بنیاد ملی نخبگان (طرح شهید احمدی روشن)، طی یک فرآیند حدأکثر سه ماهه مجددا فعال خواهد شد، ادامه داد: تاکید جدی داریم که انواع طرح ها با مشارکت و نقش آفرینی اقشار مختلف نخبگان از دانشجو تا استاد دانشگاه، تدوین و تصویب شود. هیچ طرحی یک شبه متوقف نخواهد شد و اگر طرح جدیدی تصویب شود، مدت اجرا و اعتبار آن طرح اعلام و پیش از اتمام، طرح جایگزین نیز اعلام می‌شود.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با تأکید بر این‌که طرح‌های حمایتی بنیاد با مشارکت اثربخش استعدادهای برتر و نخبگان و مبتنی بر نیاز آنان تعریف  خواهند شد، ادامه داد: باید ضمن ایجاد تنوع در طرح‌های بنیاد، زمینه برای مشارکت نخبگان و استادان در این تعریف و اجرای این طرح‌ها فراهم شود. به دنبال حمایت از اجرای طرح‌هایی هستیم که حمایت خوبی از استادان دانشگاه داشته باشد و از منابع مالی طرح ها استفاده کنند. تعریف طرح های حمایت از استادان دانشگاه با استفاده از عناوین مناسب و متناسب با توانمندی ها و با محور حمایت از استادان توانمند و برجسته تعریف خواهند شد.

در این نشست جمعی از نخبگان برجسته دانشگاهی و پژوهشی، نخبگان حوزوی، استعدادهای برتر، برگزیدگان مسابقات و المپیادهای دانش آموزی و دانشجویی به بیان دیدگاه‌ها و دغدغه‌هایشان پرداختند.

در بخش دیگری از سفر معاون علمی رییس‌جمهور به استان قم، طی نشست‌ها و جلساتی با حضور استاندار و مجریان طرح شهر فناور و هوشمند در قم، زمینه‌ها برای تامین زیرساخت، امکانات و برنامه‌های این طرح مورد بررسی قرار گرفت. برای گواهی زیرساخت دانش بنیان، آمادگی و موافقت های اولیه برای ایجاد شهر فناور و نوآور و حمایت های زیرساختی از این حوزه اعلام شد. همچنین طرح ورود پلتفرم های ایرانی به منطقه و استفاده از ظرفیت کشورهای همسایه برای ورود این پروژه ها به خارج از کشور بررسی و امکان سنجی شد.


برای اطلاع از طرح‌های بنیاد ملی نخبگان اینجا کلیک کنید.

  • گروه خبری : newNews,SlideShow
  • کد خبر : 173308
نیما داورزنی
خبرنگار

نیما داورزنی

سامانه ی گفتگوی آنلاین