مراسم نکوداشت سدیدالسلطنهکبابی (محمدعلی مینابی بندرعباسی) همزمان با اعطای جایزۀ تحصیلی نفت بندرعباس به مستعدانبرتر دانشجویی و دانشآموزی، برگزار شد.
در این مراسم، وحید عامریسیاهوئی؛ رئیس بنیاد نخبگان هرمزگان با اشاره به ضرورت برگزاری مراسم نکوداشت اندیشمندان و نخبگان، گفت: باید افراد مستعد با اثربخشی بالا وارد فرآیند نخبگی شوند؛ یکی از راههای یادگیری این اثربخشی، شناخت نخبگان و اندیشمندانی است که در دورههای مختلف منشاء خدمات نخبگانی بودهاند.
وی افزود: با توجه به ضرورت هدایت استعدادهای تحصیلی به سمت اثرگذاری بیشتر، برگزاری برنامههای نکوداشت، یکی از مهمترین برنامههای بنیاد نخبگان استان هرمزگان است.
در ادامه، علی رضایی؛ تاریخشناس برجستۀ کشور با بیان اینکه سدیدالسلطنه، یک میراث ماندگار است، گفت: او در دورهای قلم زده است که این سرزمین دچار پراکندگی بسیار بوده و ملوک هرموز بیش از ۳۰۰ سال در این خطه حضور داشتند.
وی افزود: کتاب ارزشمند خلیجفارس و اسناد قابل استنادی که در این کتاب ارائه شده، هویت وحقانیت خلیجفارس را ثابت میکند.
رضایی ادامه داد: تاریخ درخشان هرمزگان و نواحی اطراف خلیجفارس به دلیل نداشتن مورخ در گذشته، مغفول مانده است؛ با این حال، سدیدالسلطنه با وجود اینکه مورخ نیست و عضوی از دستگاه حاکمیت است اما با جابجاییهای نفسگیری که در مناطق مختلف هرمزگان، بوشهر و سایر نقاط انجام داد، با دقت نظر و ریزبینی تمام وقایع تاریخی، فرهنگی و جغرافیایی منطقه را مانند یک نقشهبردار ثبت کرده است.
این استاد تاریخ اظهار داشت: سدیدالسلطنه فردی مورد اعتماد، با نقوذ و مورد توجه بزرگان و پادشاهان زمان خود از جمله ناصرالدینشاه و مظفرالدینشاه بود.
وی تصریح کرد: میتوان موضوعات پایاننامههای کارآمدی را از دل آثار سدیدالسلطنه بیرون کشید زیرا او جامعالنظر، چندوجهی، ریزبین و تیزبین بوده است؛ بنابراین مراکز پژوهشی باید در زمینه شناخت آثار وی ورود کنند زیرا بخش عظیمی از آثار او هنوز ناشناخته مانده که میتواند وارد صحنه علمی و اجتماعی شود.
در ادامه، انبیاء؛ مدیرکل دفتر توسعه اثربخشی و اثرگذاری سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان نیز اظهار داشت: بر اساش سند راهبردی بنیاد ملی نخبگان، یکی ازاصلیترین مأموریتهای این بنیاد، واکاوی زندگی افرادی است که علیرغم خدمات فرهنگی و اجتماعی، علمی و سیاسی شایسته، هنوز ناشناخته ماندهاند و یا به اندازه خدمات گستردهای که انجام دادهاند، معرفی نشدهاند.
وی ضمن تأکید بر لزوم تکریم و نکوداشت بزرگان و نقش آن در تقویت هویت فرهنگی جامعه، گفت: این اقدام میتواند سبب الگوسازی برای نسل جوان شود.
انبیا یادآور شد: بندرعباس در سدههای مختلف خاستگاه بسیاری از تحولات شگرف در اقلیم فرهنگی ایران و جهان بوده است.
آذرمهر؛ پژوهشگر برجسته استان هرمزگان نیز با بیان اینکه ادامۀ راه نخبگان، از معرفی آنان مهمتر است، گفت: باید اقدامات جدی در حوزۀ نخبهپروری انجام شود.
در ادامه، در راستای پاسداشت اقدامات ارزنده برای توسعه دانش و فناوری، از تندیس سدیدالسلطنه کبابی رونمایی شد.
لازم به ذکر است، اعطای جایزه تحصیلی شرکت پالایش نفت بندرعباس به صاحبان استعدادبرتر هرمزگان در دو ردۀ دانشآموزی و دانشجویی بخش پایانی این مراسم بود.