عضو هیئتعلمی گروه روانشناسی دانشگاه بوعلیسینا مهمترین عامل به وجودآورنده خشم را نشخوار فکری افراد (Rumination) عنوان کرد و گفت: نشخوار فکری واژهای عمومی است که به چند نوع تفکر اشاره میکند و غالباً به عنوان افکارسمج، چرخان و افسردهکننده شناخته میشوند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ در ادامه برگزاری برنامههای توانافزایی و مهارتآموزی با هدف کمک به رشد همهجانبه مستعدانبرتر و افزایش توانمندی آنان در مواجه با چالشها و مسائل زندگی فردی و حرفهای، وبینار آموزشی مهارتهای زندگی و تکنیکهای مدیریت خشم، به همت بنیاد نخبگان استان همدان برگزار شد.
در این کارگاه، حسین محققی؛ عضو هیئتعلمی گروه روانشناسی دانشگاه بوعلیسینا مهمترین عامل به وجودآورنده خشم را نشخوار فکری افراد (Rumination) عنوان کرد و گفت: نشخوار فکری واژهای عمومی است که به چند نوع تفکر اشاره میکند و غالباً به عنوان افکارسنج، چرخان و افسردهکننده شناخته میشوند.
وی افزود: خشم احساسی است که به صورت جسمانی و هیجانی ابراز و واکنشی طبیعی و ارگانیسم نسبت به شرایطی است که فرد ناچار ناکامی میشود. این احساس میتواند از یک احساس خفیف ناخوشایند شروع شده و تا یک احساس شدید عصبانیت را در برگیرد.
عضو هیئتعلمی دانشگاه بوعلیسینا با اشاره به عوامل درونی و بیرونی خشم، تصریح کرد: هر دو عامل قابل کنترل هستند؛ حتی عواملی که در بروزشان تأثیرگذار نیستیم را نیز میتوان با مدیریت، به سمت منافع شخصی جهت داد.
محققی یادآور شد: میتوان با شناختن نشانهها و یادگیری استراتژیهای کنترل خشم، از جمله آرامسازی، تغییر خودگوییهای منفی، حل مشکلات شخصی، ایجاد تغییر در محیط و ابراز خشم به شیوه سازگارانه، واکنش مثبت و کارآمدی نسبت به موقعیتهای عصبانیت داشت.
وی سلامت روان را بزرگترین هدیه خداوند به انسان دانست و تأکید کرد: میتوان با توکل به خداوند و تغییر سبک زندگی و تکرار کلمات و عبارات مثبت، به آرامش و بهبود زندگی خود و دیگران کمک کرد.
این کارگاه با محوریت سرفصلهای نشخوار فکری معمولی و خصوصی در برخورد با دیگران و ارتباط آن با خشم، علل هیجانهای دردسرساز شایع، باورهای عامه در مورد خشم، چیستی خشم و موقعیتهای خشمبرانگیز، علائم هشدار در مورد خشم و پیامدهای جسمی و روانی خشم و همچنین استراتژیهای مدیریت خشم، برگزار شد.