رییس بنیاد نخبگان لرستان با اشاره به نقش مهم نخبگان در توسعه بومی استان، گفت: این افراد میتوانند مزیتهای بومی مانند کشاورزی را به ارکان توسعه تبدیل کنند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ در راستای حمایت از رویدادهای رقابتی مسئلهمحور در حوزه کشاورزی استان لرستان، «نشست هماندیشی نخبگان حوزۀ کشاورزی» با حضور امیری؛ رییس بنیاد نخبگان استان، حسنیمقدم؛ رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان و جمعی از مدیران و مسئولان نهادها و دستگاههای ذیربط برگزار شد.
در این نشست، حمزه امیری؛ رییس بنیاد نخبگان لرستان با اشاره به ظرفیت قابل توجه اجتماع نخبگان استان در حوزۀ کشاورزی، بهرهگیری از ظرفیت نیرویانسانی متخصص در راستای بهبود وضعیت کشاورزی استان را امری ضروری دانست.
امیری گفت: بنیاد نخبگان استان از ظرفیت علمی و اجرایی بسیار بالایی برخوردار است و آمادگی دارد با تعامل و همکاری جهاد کشاورزی و تمام دستگاههای علمی اجرایی استان از این ظرفیتها بیش از پیش استفاده کند.
رییس بنیاد نخبگان لرستان با اشاره به آمار مطلوب نخبگان و مستعدان در استان، به ضرورت بهرهگیری و جذب دانشجویان مستعد و نخبگان و اعضای هیئتعلمی در حوزههای علم و فناوری با همکاری جهاد دانشگاهی تاکید کرد و افزود: در استان مجموعهای از استعدادهایبرتر در رشتههای مختلف وجود دارد که در صورت شکوفایی میتوانند با حرکت خود توسعه استان را به پیش ببرند؛ این در حالیست که شکوفا نشدن این استعدادها به نوعی هدررفت سرمایههای انسانی استان و کشور است.
امیری با بیان اینکه متخصصین، زبدگان و خبرگان بسیاری در استان فعال هستند که قابلیت حل مسائل موجود را دارند، ادامه داد: هرچه تعداد این افراد که به اثرگذاری بیبدیل در جامعه رسیدهاند، بیشتر شود، حرکت استان به سمت توسعه نیز با سرعت بیشتری انجام خواهد شد.
رییس بنیاد نخبگان استان در ادامه با اشاره به طرح شهید احمدیروشن، یادآور شد: این طرح یکی از طرحهای بنیاد ملی نخبگان است که با هدف تسهیل مسیر نخبگی در دوره دانشجویی و دانشآموختگی اجرا میشود. در این طرح، افراد تحت آموزشهایی قرار میگیرند که در محیط دانشگاه به آنان ارائه نمیشود.
وی با اشاره به آغاز دوره پنجم طرح شهید احمدی روشن، بیان کردند: این طرح در مورد هستههای مسئله محور تشکیل میشود بهگونهای که یک استاد خبره به همراه دانشجویان مستعدبرتر در ارتباط با مسائل مختلف استان، بعد از تایید شورای راهبری بنیاد ملی نخبگان شروع به کار میکنند و حداکثر بایستی تا ۹ ماه خروجی بررسی حل مسئله مشخص شود.
در ادامه، حسنیمقدم؛ رییس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان اظهار کرد: لرستان دارای ظرفیتهای مناسب وبالقوهای در زمینه کشاورزی است که باید با مشارکت متخصصین جهت توسعه زیرساختها اقدام شود.
وی تصریح کرد: نباید تنها به حوزه کتاب پژوهشی و مباحث تئوریک توجه کرد بلکه باید به شکل میدانی نیز وارد عرصه شد.
لازم به ذکر است، ارائه نقطهنظرات و بیان دیدگاههای شرکتکنندگان پیرامون موضوع کشاورزی و چالشها و ظرفیتهای آن، بخش دیگر این نشست بود.