رییس بنیاد نخبگان استان همدان گفت: این بنیاد میزبان اولین «گفتاورد ملی نخبگان» در پهنه زاگرس با شعار «نخبگان؛ حکمرانی و دانش بنیان» است و آیین افتتاحیه چهارشنبه دوم خرداد ماه برگزار میشود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان، موسی اعظمی روز یکشنبه در نشستی با خبرنگاران گفت: نخستین «گفتاورد ملی نخبگان» با هدف تعامل نخبگان، مدیران و مردم به میزبانی بنیاد نخبگان همدان برای پهنه غرب کشور با نام «پهنه زاگرس» برگزار می شود.
وی اظهار کرد: مخاطبان این رویداد رقابتی، تمامی آحاد جامعه هستند به نحوی که راهحلی برای چالشهای کشور ارائه کنند.
اعظمی تصریح کرد: گفتاورد، یک رویداد چهار مرحلهای است و در مرحله اول آن، شرکتکنندگان میتوانند ایدههای خود را در پنج محور اصلی شامل حوزههای «مالی و ارزی»، «منابع طبیعی»، «امنیت غذایی»، «نظام سلامت» و «حکمرانی هوشمند» ارائه کنند.
رییس بنیاد نخبگان استان همدان با بیان اینکه این رقابت در چهار مرحله اصلی انجام خواهد شد و فاصله بین هر رقابت ۴۰ روز است خاطر نشان کرد: مرحله اول دریافت ایده ها، مرحله دوم پالایش تیم سازی و تقویت، مرحله سوم رقابت بین افراد منتخب و مرحله چهارم داوری و انتخاب است.
وی با اشاره به پهنهبندی استانهای کشور در این رویداد خاطرنشان کرد: در این رویداد، کشور به هشت پهنه برای بهتر پیشبرد فرآیند اجرایی آن تقسیم شده است که همدان به عنوان استان میزبان پهنه غرب کشور با نام «پهنه زاگرس» انتخاب شده است و شامل استان های کرمانشاه، لرستان، ایلام، کردستان و همدان است.
وی افزود: در مرحله اول، ایدههای شرکتکنندگان در پنج محور اصلی دریافت خواهد شد و در مرحله دوم، محتواهای ارسالی که توسط فرد یا یک تیم آماده میشود که پس از یک ارزیابی اولیه، در قالب یک پوستر در نمایشگاهی به همین منظور به نمایش در خواهد آمد.
اعظمی خاطرنشان کرد: این نمایشگاهها که در استانهای میزبان هر هشت پهنه کشور برگزار خواهد شد، فرصتی برای انتخاب آثار برگزیده خواهد بود.
عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلی سینا همدان با اشاره به انتخاب هشت اثر برگزیده برای هر موضوع افزود: در مرحله سوم، هشت اثر یا هشت نفر برگزیده باید تیم خود را با کمک افراد سایر تیمهای حذف شده تکمیل کنند و سپس با اتصال به یک مربی، برای مرحله رقابتی آماده خواهند شد.
اعظمی اظهار کرد: در مرحله چهارم، برای عمقبخشی به محتواهای دریافتی و همچنین برای اینکه ضمانت اجرایی پیدا کنند، ارزیابی و داوریها با حضور مدیران اجرایی و اندیشمندان خبره هر موضوع انجام خواهد شد.
وی گفت: چهار داور در این بخش حضور دارند که ۲ نفر محتوای علمی و ۲ نفر الزامات اجرایی و قابلیت پیادهسازی را مورد سنجش و ارزیابی قرار خواهند داد.
رییس بنیاد نخبگان استان همدان تصریح کرد: نخبگان، اساتید، دانشجویان، آموزگاران و علاقهمندان به شرکت در این رویداد بزرگ، تا ۲۸ خرداد ۱۴۰۳ فرصت دارند تا با مراجعه به سامانهای که به همین منظور تدارک دیده شده به آدرس «debate.bmn.ir» ثبتنام و شرکت کنند.
وی با اشاره به اینکه برگزیدگان مرحله نیمه نهایی به بعد، عضو خانه نخبگان خواهند شد، افزود: به پاس زحمات افراد شرکت کننده ضمن ایجاد فرصت اثرگذاری در حکمرانی برای آنان، برگزیدگان رقابت نهایی هم علاوه بر جایزه نقدی ۱۰ میلیارد ریالی، ۱۰ میلیارد ریال اعتبار بابت عملیاتی کردن راهکارهای منتخب پرداخت خواهد شد.
وی با اشاره به اجرای طرحهای حمایتی برای نخبگان و زمینه استفاده از ظرفیتهای آنان در دستگاه های اجرایی ادامه داد: از این پس دستگاه های اجرایی نیازهای خود را برای جذب نخبگان اعلام می کنند تا متناسب با آن نخبگان جذب شوند.
رئیس بنیاد نخبگان استان همدان افزود: سال گذشته حدود هزار نفر در سطح کشور از کسانی که بر اساس تعریف بنیاد ملی نخبگان نخبه محسوب میشوند، استخدام شدند که سهم استان همدان ۱۰ نفر بود.
وی هدف از تأسیس بنیاد نخبگان را برنامهریزی و سیاستگذاری برای شناسایی، هدایت، حمایت مادی و معنوی نخبگان، جذب، حفظ و بهکارگیری و پشتیبانی از آنان در راستای ارتقای تولید علم، فناوری و توسعه علمی و متوازن کشور و احراز جایگاه برتر علمی، فناوری و اقتصادی در منطقه بر اساس سند چشم انداز کشور در افق ۱۴۰۴ عنوان کرد.
اعظمی خاطرنشان کرد: ایجاد هماهنگی میان سازمانها و نهادهای مرتبط با نخبگان و نظارت بر فعالیت های مربوط به آنان برای اجرای سیاست ها و برنامههای مصوب، کمک به فراهم کردن تسهیلات و امکانات لازم برای دسترسی محققان و نخبگان به تحقیقات جهانی و انتقال فناوریهای جدید به کشور در راستای تحقق اهداف توسعه علمی و متوازن کشور از دیگر اهداف تشکیل این بنیاد است.
***
برای اطلاع از طرحهای بنیاد ملی نخبگان اینجا کلیک کنید.