دو ماهواره ایرانی «کوثر» و «هدهد» به همراه ۵۱ ماهواره دیگر بامداد امروز با فضاپیمای روسی سایوز به مدار ۵۰۰ کیلومتری تزریق شدند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان، «هدهد» و «کوثر که در ساعت ۲ و ۴۸ دقیقه بامداد امروز سهشنبه، ۱۵ آبان به فضا پرتاب شدند نخستین ماهواره های تولید یک شرکت دانش بنیان (بخش خصوصی) در ایران هستند که طی پنج سال با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری ساخته شده اند.
این ماهواره ها با نسخه ۲.۱B سایوز همراه هستند که تاکنون ۱۹۰۰ پرتاب را داشته است.
پرتاب این دو ماهواره، گام نخست در شکلگیری منظومه ماهوارهای «دو نما» خواهد بود. این منظومه شامل ۲۰۰ ماهواره از نوع هدهد و کوثر است که با این ابتکار، زمینه نظارت و ارتباطات کامل فضایی فراهم خواهد شد.
منظومه دونما شامل ماهوارههای هدهد (ماهواره اینترنت اشیاء) و کوثر(ماهواره تصویر برداری)، یک سیستم یکپارچه است که خدماتی را در حوزههای مختلف فضاپایه ارائه میدهد. یکی از مهمترین کاربردهای این منظومه، تلاش برای بهتر شدن مدیریت و نظارت در بخش حمل و نقل است.
ماهواره کوثر اولین محصول فضایی شرکت دانش بنیان امیدفضا است که طراحی آن در تابستان ۱۳۹۸ آغاز شد. این ماهواره 30 کیلوگرم وزن دارد و در مدار 500 کیلومتری از سطح زمین قرار خواهد گرفت. ماهوره کوثر از استاندارد ماهوارههای مکعبی پیروی میکند که باعث کاهش زمان و هزینه فرآیند ساخت میشود. ماموریت اصلی ماهواره کوثر کشاورزی دقیق و نقشه برداری است و مجهز به دوربینهایی در طیف NIR و RGB با وضوح متوسط ۳.۴۵ متر GSD است.
ماهواره هدهد نیز یکی دیگر از محصولات شرکت دانش بنیان امید فضا است که یک ماهواره با استاندارد ماهواره های مکعبی با وزنی حدود 4 کیلوگرم است. ارتفاع مدار این ماهواره نیز 500 کیلومتر است. مأموریت آن ایجاد بستر اختصاصی ارائه خدمات اینترنت اشیا باند باریک میباشد. بیشترین کاربرد خدمات ماهواره هدهد در بخش های کشاورزی، حمل و نقل و تدارکات و محیط زیست خواهد بود.
***
برای اطلاع از طرحهای بنیاد ملی نخبگان اینجا کلیک کنید.
بنیاد ملی نخبگان در شبکههای اجتماعی:
بله: @bmnirann
تلگرام: https://t.me/ir_bmn