بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1400/02/26 - 08:30
  • - تعداد بازدید: 584
  • - تعداد بازدیدکننده: 162
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

آموزش مجازی در دوران کرونا رونق گرفت

پرورش و ارتقای مهارت‌های شناختی کودکان و نوجوانان تضمینی برای افزایش سرمایه شناختی جامعه است.

~/Asset/News/News/Image/کرونا مردم.jpg

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ افزایش مهارت های شناختی سبب  بهبود عملکرد مغز در مواجهه با موقعیت های واقعی زندگی مانند یادگیری و تصمیم گیری می‌شود. مطالعات نشان می‌دهد موفقیت های فردی تحت تاثیر کارکرد بهینه توانایی شناختی است. بنابراین باید تلاش شود تا مهارت‌های شناختی افراد جامعه در سطح مطلوب قرار گیرد.


براساس راهبرد ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری کارگروه پرورش شناختی با هدف  توسعه سرمایه شناختی برای مخاطبان گروه سنی کودک و نوجوان سنین 5 تا 17 سال با اولویت آموزش شناختی فعالیت خود را آغاز کرد که  بر اساس آن مجموعه ای از فرصت های یادگیری خلق می شود تا کودکان و نوجوانان بتوانند مهارت های شناختی خود را بهبود ببخشند.


به گفته محمود تلخابی دبیر کارگروه پرورش شناختی، برای بهبود کیفیت یاددهی، توانمندسازی معلمان با تولید منابع مختلف آموزشی در فرآیندهای آموزش‌های جاری با آموزه های شناختی  نیز در این کارگروه مورد توجه قرار گرفت.


وی ادامه داد: برای پرورش و ارتقای مهارت های شناختی کودکان و نوجوانان سال گذشته  فراخوان طرح های پژوهشی و تحقیقاتی برای گروه سنی 5 تا 12  برگزار شد که در نتیجه آن 29 طرح پژوهشی دریافت که پس از بررسی نهایی، پنج طرح برای تولید محتوا منجر به انعقاد قرار داد شد.


تلخابی اضافه کرد: در راستای افزایش مهارت های شناختی کودکان و نوجوانان  کتابچه راهنمای بسته پرورش مهارت‌های شناختی با هدف توسعه برنامه‌های پرورش کارکردهای اجرایی تهیه و تدوین شد.


19 طرح پژوهشی دریافت شد


وی در ادامه گفت: بروشور «آموزه‌های شناختی» برای آموزش مجازی در دوران کرونا که شامل 15 عنوان اصلی مرتبط با آموزش و پرورش شناختی بود پس از تهیه و تدوین از طریق وب‌ سایت ستاد توسعه علوم و فنوری‌های شناختی، شبکه‌های اجتماعی، و کتابراه در دسترس عموم مردم قرار گرفت.


تلخابی همچنین بیان کرد: در پانزدهمین فراخوان پرورش کارکردهای اجرایی برای گروه سنی نوجوانان ( 12 الی 17 سال)، 19 طرح پژوهشی دریافت و در نهایت چهار طرح پژوهشی در مرحله انعقاد قرارداد قرار دارد.


وی طراحی و اجرای کارگاه آموزشی با عنوان «سازوکار توسعه بسته‌های پرورشی» برای مجریان همکار با کارگروه تربیت شناختی  و نیز تدوین معیارهای مناسب برای بازی‌های شناختی با نظر به جنبه‌های پرورش شاختی را از دیگر اقدامات و تلاش های برای افزایش مهارت های شناختی در میان کودکان و نوجوانان برشمرد.


تلخابی انعقاد تفاهم نامه همکاری با سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی کشور، ترغیب شرکت ‌ها برای سرمایه‌گذاری در حوزه تربیت شناختی  و هم‌اندیشی با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای بهسازی و ارتقای سرمایه شناختی دانش آموزان  از دیگر اقدامات و فعالیت ها در راستای افزایش سرمایه و  مهارت های شناختی  است .


دبیر کارگروه شناختی ستاد توسعه علوم شناختی در این گفت و گو  همچنین با تاکید بر استمرار تلاش ها و فعالیت ها برای افزایش سرمایه ها و مهارت های شناختی در میان کودکان و نوجوانان، گفت: شناسایی ابزارها و فناوری های شناختی در تربیت ، همکاری با سمن ها در زمینه به‌کارگیری آموزه‌های علوم شناختی در تربیت، ایجاد شبکه میان شرکت ها، نهادها، افراد فعال و متخصصان در حوزه پرورش مهارت های شناختی و نیز توسعه رویکردهای تربیت شناختی فرزند و توسعه نیروی انسانی و آموزش معلمان و والدین در دستور کار قرار دارد.


  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 156146
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم