بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1400/09/29 - 10:00
  • - تعداد بازدید: 271
  • - تعداد بازدیدکننده: 142
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

لزوم تزریق فناوری روز و ایده‌های نخبگانی به بخش صنایع دستی

در کنار توسعه ملی و رونق صادرات غیرنفتی، توسعه صنایع دستی نقش مهمی در جلوگیری از مهاجرت به کلانشهرها، بر هم خوردن نظم اجتماعی و پیشگیری از آسیب‌های فرهنگی احتمالی دارد.

~/Asset/News/News/Image/صنایع فرهنگی.jpg
به گزارش پایگاه ‌اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ در راستای آشنایی مردم مناطق محروم با ظرفیت‌های صنایع دستی و تکنولوژی‌های نوین در این صنعت، کارگاه یک روزه نقش ماشین‌آلات در بهبود صنایع‌دستی به همت بنیاد نخبگان خراسان‌ شمالی برگزار شد.



در این کارگاه، پویا آروین؛ عضو هیئت علمی دانشگاه به بررسی وجود یا عدم‌وجود ماشین‌آلات در بهبود صنایع دستی اشاره کرد و گفت: تنوع شرایط اقلیمی و آب و هوایی و وجود آداب، رسوم و سنن گوناگون و متفاوت در مناطق مختلف می‌تواند در پدید آوردن صنایع دستی متنوع با نگاره‌ها و نقوش جالب و پرتنوع مؤثر باشد.



وی افزود: علاقه‌ ذاتی ایرانیان به هنر، به ویژه به هنرهای بومی و سنتی، می‌تواند یا زمینه‌ساز تولید و یا عامل مؤثری برای تقاضای خرید آثار باشد.



آروین ادامه داد: در بررسی تحولات صنایع دستی در سطح جهان، با توسعه‌ روزافزون آن در نیمه‌ دوم قرن بیستم مواجه می‌شویم. این پیشرفت‌ها باعث شد تکنولوژی‌های جدید نیز به کمک طراحان صنایع دستی بیاید.



عضو هیئت ‌علمی دانشگاه پیام‌نور خراسان شمالی تاکید کرد: اکثر کشورها در حال توسعه دارای فرهنگ و تمدن کهن بوده و در حوزه صنایع دستی پیشینه‌ای غنی دارند که می‌توانند با استفاده از آن خلاءهای موجود در اقتصاد خود را پر کرده و فاصله خود را با کشورهای پیشرفته به تدریج کم کنند. با این دیدگاه بود که خیلی از جوامع در حال توسعه، به ویژه از نیمه‌ دوم قرن بیستم میلادی، صنایع دستی را به عنوان یک رشته‌ مکمل در اقتصاد خود مورد حمایت قرار دادند و البته به نتایج و دستاوردهای خوبی هم رسیدند.



آروین با اشاره به برخی از پیامدهای اقتصادی و اجتماعی صنایع دستی، تصریح کرد: در کنار توسعه ملی و رونق صادرات غیرنفتی، مبارزه با بیکاری به معنای عام، یکی از نتایج اصلی توسعه صنایع دستی است. توسعه این صنعت می‌تواند مشکل بیکاری را در بسیاری از خانواده‌های روستایی خاصه در مناطق کویری که امکان کشاورزی فراهم نیست، حل کند خاصه اینکه محصولات متنوعی مانند قالی، گلیم، رودوزی، پارچه‌های دست بافت، سفال و حصیرهمچنان مشتری‌مدار هستند. این مهم در جلوگیری از مهاجرت به کلانشهرها و بر هم خوردن نظم اجتماعی و پیشگیری از آسیب‌های فرهنگی احتمالی نیز نقش بسزایی دارد.



این استاد دانشگاه اضافه کرد: در چنین شرایطی اگر از فناوری روز استفاده شود، بازدهی و کیفیت کار به مراتب بیشتر و بهتر خواهد شد.
  • گروه خبری : newNews,SlideShow
  • کد خبر : 148361
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم