سید محمدصادق موحد معاون آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان از پیگیری رویکرد حل مسائل واقعی کشور توسط نخبگان در طرح هستههای مسئلهمحور(طرح شهید احمدی روشن) خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان، سید محمدصادق موحد معاون آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان گفت: بنیاد در ۱۰ سال گذشته و بعد از تدوین سند راهبردی کشور در امور نخبگان در حوزه جذب و اثرگذاری نخبگان موفقیت نسبی داشته اما واقعیت این است که تحقق تمام اهداف در این حوزه نیازمند همکاری و تعامل دیگر دستگاهها و نهادهاست که در تقسیم کار ملی مربوط به سند مذکور، نیز مورد اشاره قرار گرفته است.
موحد ادامه داد: در بنیاد به توسعه پایدار نگاه دقیق علمی داریم و توسعه علمی و فرهنگی دانشجویان و طلاب مستعد در اولویت اقدام است، از همین رو برنامه های متعددی برای اجتماع نخبگانی داریم و تاکنون 19 طرح حمایتی در این راستا طراحی و اجرا شده که غالب این طرح ها به نام شهداست.
معاون آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان گفت: همچنین نیازهای تقاضا محور صنعت، نهادها و دستگاههای دولتی و حل آنها توسط هستههای مسئله محور پژوهشی و فناورانه با راهبری اساتید و خبرگان دانشگاه و حوزهها در طرح هستههای مسئله محوراحمدی روشن، و نیز توسعه رویدادهای رقابتی مساله محور در طرح شهید بابایی از برنامه های راهبردی بنیاد ملی نخبگان برای تحقق احساس اثرگذاری نخبگان در جامعه است.
وی در توضیح بیشتر به پیگیری رویکرد حل مسائل واقعی کشور توسط نخبگان در طرح هستههای دانشجویی مسئلهمحور (طرح شهید احمدی روشن) اشاره کرد و گفت: بنیاد ملی نخبگان در حوزه دانشجویی تلاش دارد با اجرای طرح شهید احمدی روشن که امسال به ۴۰۰ هسته افزایش یافته، ضمن توانمندسازی مستعدان، بخشی از مشکلات استانی و منطقهای را رفع کند.
موحد اظهار داشت: همچنین تلاش می کنیم با همکاری وزارت علوم و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از برگزیدگان المپیادهای دانش آموزی و کنکور در رشتههای اولویت دار با تاکید بر علوم پایه و علوم انسانی در قالب طرح دکتر اژهای حمایت کنیم.
معاون آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان سپس با اشاره به طرح شهید بابایی، یادآور شد: بابایی یک طرح مسئلهمحور با ماهیت رقابتی است و تمایز آن با طرح شهید احمدی روشن در این است که محدودیتی در تعداد تیمهای نخبگانی که روی یک مسئله فعال هستند، وجود ندارد.
موحد بیان کرد: در واقع در طرح شهید بابایی ممکن است چند تیم روی یک مسئله که از سوی صاحب مسئله احصاء شده است، در فضای رقابتی متمرکز شوند. نکته مهم در این طرح، حمایت صاحب مسئله از تیمهای منتخب رویداد است. در حین برگزاری رویدادهای رقابتی شهید بابایی، کارگروههای توانمندسازی مختلفی نیز از سوی کارگزاران برگزار میشود.
وی اضافه کرد: ایجاد نشاط علمی و پژوهشی و آشنا ساختن جامعه مستعدان با مشکلات و چالشهای کشور در بخشهای مختلف از مهمترین اهداف طرح شهید بابایی است.
موحد یادآور شد: تاکنون رویدادهای رقابتی بسیاری ذیل رویدادهای رقابتی مسئلهمحور شهید بابایی برگزار شده است و برگزیدگان این رویدادهای میتوانند از امتیاز فعالیت نخبگانی در سبد امتیازی خود در آییننامههای بنیاد ملی نخبگان نیز بهرهمند شوند.
معاون آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه تلاش بر این است که این فرهنگ در میان اجتماع نخبگانی فراگیر شود که هر چه توانمندی افراد بیشتر شود، خدمت آنان به جامعه بومی افزایش مییابد و این یعنی اثرگذاری بیشتر در جامعه، تصریح کرد: همه ما باید به اندازه استعدادهایمان نسبت به آینده کشور احساس مسولیت و تعهد کنیم. سطح دغدغه مندی و مسئله مندی باید همبستگی معناداری با استعداد داشته باشد. بدیهی است که بنیاد و سایر بخشهای نظام نخبگانی باید زمینه را برای اثرگذاری اجتماعات نخبگانی فراهم کنند اما نه به این معنا که افراد مستعد صرفا توقع داشته باشند بلکه باید همت کنند با سخت کوشی نقشی در ساختن تمدن نوین اسلامی ایرانی داشته باشند.
نظر دهید